IceMan75 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Mi się wydaje że nr 7 i 8. Interesuje mnie to żeby na szybko znaleźć w miarę stabilne ustawienie do dalszych testów ;) Bo za każdym razem czekać godzinę aż całość przeleci to strata czasu. Jak już dojdę do jakichś ustawień to wtedy puszcze na pare h. Edytowane 23 Grudnia 2007 przez IceMan75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek69 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 hmm. raczej ciężko z tym wykrywaniem błędów ja wczoraj ramy katowałem memtestem 2godziny i zero błędów wykazało szcześliwy włączam winde i "zonk",po 2minutach zwisły ramy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 sprawdzaj orthosem -test blend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 memtest i 5 test klikasz C 1 3 5 enter enter :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 memtest i 5 test klikasz C 1 3 5 enter enter :) Za czasow ddr1 tak bylo najlepiej, teraz nie wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Wg. mnie nie ma reguły. Raz wywalał na tym raz na tamtym. Kluczem jest czas trwania. 0,5h to absolutne minimum, a najlepiej kilka godzin. piniek69- no tak też bywa, ale to raczej incydentalne przypadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 za czasów ddr1 było tak, że jak zrobił końcówkę piątego testu to były ramy na tyle stabilne zeby przeliczyć pi16m :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) a co to za roznica czy ddr1 czy ddr2? w 5 tescie dane sa zapisywane do ramu przez caly okres (do 98%) otrwania testu (wiec sa odswierzane przez ram) a te ostatnie 2% sa sprawdzane z oryginalem, wiec jak jakies dane sie nie zgadzaja z oryginalem (tzn podczas trzymania w ramie sie "popsuly" :) to jest to sygnalizowane jako error) wiec imho to dalej jest dobry test ;) Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) Imho w Memtescie 86+ test numer 10. Pamietam jak oddawalem ramy na gwarancje. Defowy memtest przeszedl , gold memory przeszedl a w Orthosie i Windzie problemy. Przejechalem kazdym testem Memtesta 86 recznie i 10 potwierdzila moje obawy. Tego testu nie ma na defaulcie gdy leci bez konfiguracji. W serwisie tez uslyszalem " u nas dziala" :):) , a sprawa zakonczyla sie tak , ze wyszlo na moje i dostalem nowe pamieci :) :) Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painter Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) Czołem! Którą wersję Memtest polecacie? Czy jest różnica między CD.iso a boot'em z dyskietki ? U mnie po uruchomieniu memtestu 3.4 z CD, error po ok.5 sec. Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Painter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...