Skocz do zawartości
Mutos

Głupi topic o penym człowieku

Rekomendowane odpowiedzi

I trafiles w sedno.

tylko uwazajcie bo jak dawniej Mateczka Rosja sluchala, tak teraz Tatuś USA :D 8)

rozmowa kontrolowana...rozmowa kontrolowana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh wedlug mnie to busch chce zdobyc pola naftowe iraku a nie rozbroic husajna  :roll:

Taaaa... a ja dam Ci jedna rade - nie budoj swojej opinii na podstawie tego co uslyszysz, przeczytasz w portalu... Zainteresuj sie wnikliwiej problemem, i wtedy sam pomysl i sie wypowiadaj. Chyba ze jest to Twoje zdanie bo glebszych przmeysleniach no to nie mamy o czym rozmawiac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obaj maja swoje interesy w tym konflikcie...

który tym razem ustąpi choc o krok, ten da d**y n acałej linii...

taka to niestety sytuacja w tej chwili... a poza tym baaaardzo skomplikowana i sięgająca początkiem co najmniaj do inwazji wojny sześciodniowej i początku okupacji przez Żydów terenów na których utworzyli państwo Izrael...

to już nie tylko szyby, choc ont tez są bardzo ważne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh wedlug mnie to busch chce zdobyc pola naftowe iraku a nie rozbroic husajna  :roll:

Taaaa... a ja dam Ci jedna rade - nie budoj swojej opinii na podstawie tego co uslyszysz, przeczytasz w portalu... Zainteresuj sie wnikliwiej problemem, i wtedy sam pomysl i sie wypowiadaj. Chyba ze jest to Twoje zdanie bo glebszych przmeysleniach no to nie mamy o czym rozmawiac..

to zawsze bylo moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh wedlug mnie to busch chce zdobyc pola naftowe iraku a nie rozbroic husajna  :roll:

to zawsze bylo moje zdanie

to juz moze nie rozmawiajcie ze soba... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)a poza tym baaaardzo skomplikowana i sięgająca początkiem co najmniaj do inwazji wojny sześciodniowej i początku okupacji przez Żydów terenów na których utworzyli państwo Izrael...

to już nie tylko szyby, choc ont tez są bardzo ważne...

Coś Ci się pomieszało, państwo Izrael istnieje od 1948 r. a Wojna Sześciodniowa była w 1967 i wywołało ją zakaz (przez Egipt) żeglugi izraelskich statków po zatoce Akaba. Owszem od tego czasu część terenów Egiptu, Jordani oraz Syri weszła w skład Izraela (nie wszystko jako okupacja). Nie ma to jenak większego związku z sytuacją w Iraku.

A strona :lol: ROFL :lol: , choć jak się nad tym zastanowić to w rękach tego maniaka znajduje się najpotężniejsza armia i uzbrojenie na świecie. Bush stanowi zagrożenia dla swojego narodu i całego świata. Bez wątpienia NAJGORSZY prezydent w hostori USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt, poglebałem daty :(

ale sens pozostaje [prawie] taki sam.

a bush? kurde, czort go wie...

zresztą amerykanie ze swoimi fobiami zawsze stanowili zagrożenie dla wszystkich, którzy mieli inne zdanie niż oni...

jedno, co wiem, to na wojnie na pewno ucierpi naród Iracki... jedyni niewinni, a poniosą wszystkie konstkwencje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

jedno, co wiem, to na wojnie na pewno ucierpi naród Iracki... jedyni niewinni, a poniosą wszystkie konstkwencje...

bo jak sami mowia pod Sadamem zyje im sie jak w niebie, maja pelne swobody nikt ich nie gazuje... ( ci co zwiali od dobrego wujka Sadama i rozpowiadaja jakies klamstwa o Iraku powinni spolnac w piekle) :lol: :lol: :lol:

przecierz oni juz cierpia z powodu tego ze Sadam jest skonczonym idiota i robi im pieklo w ojczyznie :? im szybciej sie go swiat pozbedzie tym lepiej dla nich i dla nas :) moze myslisz ze Sadam sam powiedzmy za pol roku powie "dobra odchodze, robcie demokratuczne wybory, tu i tu schowalem waglika a w tamtej dziurze ukrywa sie Beenladen, dziekuje dowidzenia" :lol: :lol: :lol:

wiadomo wujo Sam jest zly a wujo Sadam jest dobry, skoro tak to dlaczego niepojechales jako "zywa tarcza" aby chronic palacyki Sadama przed bombami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł nie rozsmieszaj mnie bo temat jast zbyt powazny. Jeżeli uważasz że Saddam wyrzyna swój naród to chyba nie dokońca rozumiesz i wiesz o co chodzi z Irakiem. Oczywiście byłeś tam i mozesz określić kto i co tam robi cyt. Saddam (...) robi im pieklo w ojczyznie . Jedyne co może ograniczć tych ludzi to sankcje nałożone na Irak i to że nie mają pełnych swobud politycznych, ale bez przesady Saddam ich nie morduje a Bush może :!: . Obalenie Saddama pozatym może spowodować rozpad Iraku i destabilizację w rejonie (lokalne konflikty). Pozatym o naród iracki nikt się nie martwi on jest na szarym końcu tej sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co może ograniczć tych ludzi to sankcje nałożone na Irak i to że nie mają pełnych swobud politycznych, ale bez przesady Saddam ich nie morduje a Bush może icon_exclaim.gif .

no widze ze o slynnym zagazowaniu kurdow w iraku pare lat temu nieslyszales :?

dziwne ze ludzie ktorym udalo sie zwiac z tego piekla mowia rozne ciekawe rzeczy i niesa to zapewnienia w stylu "ucieklem z nieba, tam jest c.u.d.o.w.n.i.e uprowadzili mnie podstepem chce tam wrocic" :?

Obalenie Saddama pozatym może spowodować rozpad Iraku i destabilizację w rejonie (lokalne konflikty). Pozatym o naród iracki nikt się nie martwi on jest na szarym końcu tej sprawy.
no fakt dajmy teraz zielona swiatlo dla inwazji Iraku na Turcje (wszek kuwejt i Iran juz napadl)

o tak i ten biedny narod iracki, :) kurdowie, turcy, iranczycy, kuwejtczycy moga zdychac w meczarniach jak psy ale niech koran broni irakijczykow

w sumie tez sie dziwie ze ludzie tak naskakuja na te rezimy w afryce przecierz jakby Lepper zrobil nam drugi Irak (bez sankcji) to zyli bysmy jak w niebie :?

zdejmij klapki z oczu zanim ci talibowie w Klewkach wyladuja :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widze ze o slynnym zagazowaniu kurdow w iraku pare lat temu nieslyszales :?  

dziwne ze ludzie ktorym udalo sie zwiac z tego piekla mowia rozne ciekawe rzeczy i niesa to zapewnienia w stylu "ucieklem z nieba, tam jest c.u.d.o.w.n.i.e  uprowadzili mnie podstepem chce tam wrocic" :?

Słyszałem, i co jeszcze o tym że podczas wojny z Iranem ('80-'88) użył broni chemicznej, podaj mi przykałady bierzące z paru ostatnich lat? Niema takowych. A ci co zwiali mówią to co chesz usłyszeć propaganda jest po obu stronach.

no fakt dajmy teraz zielona swiatlo dla inwazji Iraku na Turcje (wszek kuwejt i Iran juz napadl)

o tak i ten biedny narod iracki, :)  kurdowie, turcy, iranczycy, kuwejtczycy moga zdychac w meczarniach jak psy ale niech koran broni irakijczykow

Nie napadnie nawet za 100 lat natyle głupi nie jest, pozatym to była by zupełnie inna sytuacja wtedy to Irak był by agresorem i interwencja zbrojna maiała by pełne uzasadnienie ale ze do tego nie dojadzie to wymyśla się bzdury (inne rzeczy się wyolbrzymia) tylko po to by zaatakować i zdobyć wymierne profity właśnie kosztem cywili (oni najwięcej na wojnie ucierpią).

zdejmij klapki z oczu zanim ci talibowie w Klewkach wyladuja  :lol:  :lol:  :lol:

To raczej ty zdejmij, większość cywilizowanych krajów (oraz ludzi) jest przeciwko tej wojnie. Pozatym talibów widzą wszędzie ci co walczą rzekomo z "terroryzmem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Hitler zabral sobie troche czech i napadl na polske to tez na zachodzie mysleli ze na tym poprzesta... :?

wtedy to tez nikomu sie niechcialo umierac za Warszawe....

a i widze u ciebie filozofie Kaliego: "Sadam napasc dobrze, Sadama napasc zle" :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Hitler zabral sobie troche czech i napadl na polske to tez na zachodzie mysleli ze na tym poprzesta...  :?  

wtedy to tez nikomu sie niechcialo umierac za Warszawe....

Jak chcesz to taki ping-pong możemy długo wymieniać, wracająć do tematu to do Hitlera bardziej pasuje Jurek W Krzak. BTW chcesz umierać za Washington?

a i widze u ciebie filozofie Kaliego: "Sadam napasc dobrze, Sadama napasc zle"  :lol:  :lol:  :lol:

O co ci chodzi możesz za cytować bo chyba za bardzo się zamotałeś (może po polsku nie bardzo rozumiesz, :roll: niewiem napisz :lol: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ping pong ping pong... zupelnie jak debata telewizyjna: ja mowie swoje ty swoje i kazdy mysli ze ma racje (zasada goralskiej prawdy) :P jak to sie mowi niech pierwszy zamilkie madrzejszy z nas.... :)

No to już nic nie mówię :P A mogło być tak fajnie, kulturalna wymiana poglądów, ehhh... no cóż :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już nic nie mówię :P  A mogło być tak fajnie, kulturalna wymiana poglądów, ehhh... no cóż :P .

jak to mawiaja rosjanie "chcielismy jak najlepiej a wyszlo tak jak zwykle" :P

8O ups mialem sie juz nieodzywac w tym topicu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]I trafiles w sedno.

tylko uwazajcie bo jak dawniej Mateczka Rosja sluchala, tak teraz Tatuś USA :D 8)

rozmowa kontrolowana...rozmowa kontrolowana...

taaaa jest..... a poza tym to było jush kilka tego typu stronek... np. Osama fun page

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi