Skocz do zawartości
Gość delavego

Msi K9a2 Platinum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktos wie czy na tej plycie mozna polaczyc cztery karty Radeon HD 2600XT?

Czy tylko te co wspieraja CrossFireX czyli przynajmniej 3850?

Jak to jest?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos wie czy na tej plycie mozna polaczyc cztery karty Radeon HD 2600XT?

Czy tylko te co wspieraja CrossFireX czyli przynajmniej 3850?

Jak to jest?

Pozdro

Teoretycznie tak:

1) link

"Płyta została tak zaprojektowana, aby zmieściły się w niej cztery karty graficzne, wyposażone w dwuslotowe chłodzenie, takie jak np. RADEON HD 3870"

2) link

"(...)obsługą 4 portów PCI-Express (producent deklaruje, że wszystkie zgodne są ze standardem PCI 2.0) i trybu CrossFire X."

PS. Google nie gryzie ;)

Pozdrawiam i życzę wesołych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za to ze przepisales mi opisy z innych stron co juz wczesniej czytalem chodzilo mi predzej o osobe ktora ma taka płyte i na niej np 4 x HD 2600XT.

No nic dzieki za wypowiedz i narka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do użytkowników tego mobo - jak wygląda skuteczność tego chłodzenia mostków/zasilania u Was i czy ktoś wie, czy nie koliduje z Scythe Mugen na procku ??

EDIT

Well... Mugen z chłodzeniem płyty nie koliduje, ale... Nie da się obsadzic 1 slotu pamięci od procka pamięciami z wysokim radiatorem - w moim przypadku mogłem zapomniec o włożeniu tam Reaperów...

Teraz ważne pytanie - czy ktoś może mi powiedziec, czemu do jasnej $%^*&" nie mogę odpalic pamięci @ 1066 MHz ?? Po to kupiłem takie pamięci, żeby ich używac, tymczasem domyślnie ustawiają się na 800 MHz i każde ręczne przestawienie na 1066 MHz (zmiana samego ratio w BIOS-ie + zmiana napięcia na 2,1 V albo 2,2 V) i nic, pupa zbita... Próbowałem jeszcze wojowa titmingami i innymi sutawieniami pamięci, ale za dużo tego tam dla mnie...

Pomoże mi jakiś guru w tej kwestii ??

Edytowane przez Yamnick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odpalałem - na tym zadupiu gdzie siedzę nikt nie ma takiego RAM-u niestety...

Za poradą svende znalazłem na forum OCZ poprawione SPD, przeflaszowałem pamięci, ale nic to nie zmieniło - prawdopodobnie, gdybym odpalił wszystkie timingi ręcznie to by poszły, tylko skąd wziąć dobre ??

No nic, narazie napisałem maila do człowieka z OCZ forum z prośbą o pomoc - zobaczymy co będzie dalej...

Jeśli nic, to odeślę pamięci do sklepu i wymienię na inne - jakiaś wiedza o tym, które z poniższych pamięci 1066 w zestawie 4 GB będą chodziły zgodnie ze specyfikacją na tym mobo ??

http://www.komplett.ie/k/kl.aspx?bn=10713

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi