Gość delavego Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam. Czy ktos wie czy na tej plycie mozna polaczyc cztery karty Radeon HD 2600XT? Czy tylko te co wspieraja CrossFireX czyli przynajmniej 3850? Jak to jest? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Czy ktos wie czy na tej plycie mozna polaczyc cztery karty Radeon HD 2600XT? Czy tylko te co wspieraja CrossFireX czyli przynajmniej 3850? Jak to jest? Pozdro Teoretycznie tak: 1) link "Płyta została tak zaprojektowana, aby zmieściły się w niej cztery karty graficzne, wyposażone w dwuslotowe chłodzenie, takie jak np. RADEON HD 3870" 2) link "(...)obsługą 4 portów PCI-Express (producent deklaruje, że wszystkie zgodne są ze standardem PCI 2.0) i trybu CrossFire X." PS. Google nie gryzie ;) Pozdrawiam i życzę wesołych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delavego Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 dzieki za to ze przepisales mi opisy z innych stron co juz wczesniej czytalem chodzilo mi predzej o osobe ktora ma taka płyte i na niej np 4 x HD 2600XT. No nic dzieki za wypowiedz i narka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 narazie nie ma sterowników do CFX wiec nikt ci tego nie sprawdzi.. Btw. lepiej 2x 3850 niz 4x2600Xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delavego Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 luz dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Pytanie do użytkowników tego mobo - jak wygląda skuteczność tego chłodzenia mostków/zasilania u Was i czy ktoś wie, czy nie koliduje z Scythe Mugen na procku ?? EDIT Well... Mugen z chłodzeniem płyty nie koliduje, ale... Nie da się obsadzic 1 slotu pamięci od procka pamięciami z wysokim radiatorem - w moim przypadku mogłem zapomniec o włożeniu tam Reaperów... Teraz ważne pytanie - czy ktoś może mi powiedziec, czemu do jasnej $%^*&" nie mogę odpalic pamięci @ 1066 MHz ?? Po to kupiłem takie pamięci, żeby ich używac, tymczasem domyślnie ustawiają się na 800 MHz i każde ręczne przestawienie na 1066 MHz (zmiana samego ratio w BIOS-ie + zmiana napięcia na 2,1 V albo 2,2 V) i nic, pupa zbita... Próbowałem jeszcze wojowa titmingami i innymi sutawieniami pamięci, ale za dużo tego tam dla mnie... Pomoże mi jakiś guru w tej kwestii ?? Edytowane 10 Lipca 2008 przez Yamnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 a odpalałeś na tym mobasku inne ramy na 1066? pewnie mobo kiepsko ramki prowadzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Nie odpalałem - na tym zadupiu gdzie siedzę nikt nie ma takiego RAM-u niestety... Za poradą svende znalazłem na forum OCZ poprawione SPD, przeflaszowałem pamięci, ale nic to nie zmieniło - prawdopodobnie, gdybym odpalił wszystkie timingi ręcznie to by poszły, tylko skąd wziąć dobre ?? No nic, narazie napisałem maila do człowieka z OCZ forum z prośbą o pomoc - zobaczymy co będzie dalej... Jeśli nic, to odeślę pamięci do sklepu i wymienię na inne - jakiaś wiedza o tym, które z poniższych pamięci 1066 w zestawie 4 GB będą chodziły zgodnie ze specyfikacją na tym mobo ?? http://www.komplett.ie/k/kl.aspx?bn=10713 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...