spider3k Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Mam taki problem: Po wlaczeniu kompa i porobieniu czego kolwiek przez 10 min komp resetuje mi sie lub wyskakuje bluescreen. Postanowilem zamienic sloty i dalej to samo wiec wyjalem jedna kosc ram i problem minal, wsadzam druga kosc zamiast pierwszej i wyskakuje bluescreen. Mysle ze to przez jedna rozwalona kosc jest przyczyna resetowania kompa lub tez wystarczy wlozyc dwie kosci i podwyzszyc napiecie. Moj komp: Foxconn P35A RAMY - http://znak.pl/index.php?cid=305&scid=...al1024800Ge+CL5 INTEL DUAL CORE E2160, FSB800 LGA775 Radeon 3850 256 MB szafirek Chieftec GPS-450AA-101A (450W), aktywne PFC (1x120mm) Seagate Barracuda SATA II 250 GB Nagrywarka DVD LG GSA-H54L LIGHTSCRIBE 125Zł Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Problem rozwiazany wystarczylo podniesc napiecie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Shaggy Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Na jakiej podstawie wiadomo, o ole trzeba podnieść napięcie? Wiem, że robi się to w BIOS-ie, ale dokładnie jak nazywa sięta opcja? :) Problem rozwiazany wystarczylo podniesc napiecie ;p Z ilu na ile podniosłeś napięcie, jeśli można wiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 do 2 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Shaggy Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 A jeżeli ja mam napisane, że w swoich RAM-ach mam napięcie 1.8V, a nie tak, jak Ty 1.8-2.2V, to czy mogę u siebie podnieść też napięcie (jak tak, to do ilu?) i czy nie zniszcze sobie pamięci np poprzez jej spalenie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...