luk1999 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Nie. http://www.biostar.cn/app/en-us/t-series/c...rt.php?S_ID=164 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 witam, Czy są jakieś specyficzne serie modele itp. phenoma x3 , modernizuję kompa znajomemu i mam mu kupić x3 tylko teraz nie wiem jaki, który model itp. Czy na najniższym modelu da radę na oc z 2100 mhz na więcej i na ile. Czy idzie w nim zmienić mnożnik na mniejszy. Co mam mu zakupić, a może dołożyć trochę ponad 100 zł i kupić 4 jajka najtańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) Czy są jakieś specyficzne serie modele itp. phenoma x3 , modernizuję kompa znajomemu i mam mu kupić x3 tylko teraz nie wiem jaki, który model itp.Zależy co rozumiesz przez "specyficzny". Właściwie to różnią się tylko rewizją (B2/B3) i mnożnikiem. Wersja BE ma się dopiero pojawić w tym miesiącu. Czy na najniższym modelu da radę na oc z 2100 mhz na więcej i na ile.Dopóki płyta nie "przyblokuje" albo HTT-wall nie złapie - myślę, że jakieś 2,6-2,7GHz jest realne. Czy idzie w nim zmienić mnożnik na mniejszy.Idzie - o ile dobrze pamiętam do 5x. W niektórych przypadkach można też ustawić mnożniki 1/4 (np: 5,25x). Co mam mu zakupić, a może dołożyć trochę ponad 100 zł i kupić 4 jajka najtańsze.Jak chcesz, to mam swojego 8650 do sprzedania za 260zł + przesyłka. Jak coś, to PW. Edytowane 4 Września 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) A która rew. lepsza do oc, i x3 BE hm na ten temat nic nie wiem. Edytowane 4 Września 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Obie są podobnie lipne :) - kwestia szczęścia. Pod koniec września ma się pojawić X3 8750 BE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Jak wam się kręcą te X3? Bo chcę sobie kupić nowe MOBO i pobawić się w O/C, nudno u AMD strasznie ale też ceny nie są specialnie wysokie. Tym najtańszym Phenomem 8450 sie 3 GHz zrobi? Chciałbym mieć jakiś realny zysk wydajności do tego co mam :> Czyli Athlona X2 @2.7 GHz Edytowane 15 Września 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 ym najtańszym Phenomem 8450 sie 3 GHz zrobi?Nie ma takiej opcji, za niski mnożnik, góra 2600MHz, może 2700 jeśli będziesz miał niesamowitego farta. Zysk wydajności będzie duży jeśli będziesz używał aplikacji wykorzystujących te 3 rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Czyli jak chcę pewne 3 GHz to tylko 8750? Za 50 zł więcej jest niby X4 9550, ale on z tego co słyszałem koszmarnie się podkręca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Obawiam się, że na żadnym Phenomie na płycie bez ACC nie ma gwarancji, że dobije do 3GHz - nawet jak ma mnożnik 12x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 a co to jest ACC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Advanced Clock Calibration. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 A jakie płyty to mają? Jeszcze się z tym nie spotkałem szczerze mówiąc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 wszystkie z mostkiem sb750. chociaż już sb700 daje wyższe oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 hmm czyli co na mojej płycie są małe szanse na puszczenie phenoma na 3GHz albo chodź na 2.8GHz? :( Wiem, że to zależy od konkretnego procka/mobo/pamięci itp ale dobrze wiedzieć na co można liczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Na płycie z SB700 aż tak źle nie jest - sam dodatkowy generator HTT potrafi dać ze 100, możne nawet 200MHz. Ale naprawdę dużo zależy od samego procka - na BE często da się dobić do tych 3GHz - ale gwarancji nie ma - niektóre zrobią maks. 2,7-2,9GHz. Na zwykłych Phenomach może być nawet gorzej - u mnie na przykład na 8650 po przesiadce na płytę z SB700 mogłem zwalidować proca trochę powyżej 2,9GHz (wcześniej 2,8GHz), ale i tak stabilne w 100% maksimum to 2720MHz, niezależne od płyty. Edytowane 17 Września 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 To mnie zniechęciliście B-) zaczekam do 8 stycznia na premierę 2.8 i 3 GHz, 45 nm Phenomów, jak nie będą fajne to pierwszy raz od 10 lat kupie Intela... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 W sumie to też jestem zniechęcony... Miałem plan kupić X3 ale po tym co przeczytałem tutaj podziękuje serdecznie. Wole kupić teraz jakiegoś starego X2 wykręcić na te 3GHz i poczekać na to co pokaże AMD w przyszłym roku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 moze ktos napisac jakie stabilne htt uzyskał i czy zmieniał do niego jakies napiecia oprocz zasilania nb pytam o takie ~300 wiec nie piszcie 220 u mnie koło 290 jest specyficzny czarny eran u was tez sie to tak objawia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Nie za dużo wymagasz? 300MHz to już sporo poza granicami możliwości przeciętnego egzemplarza tych wspaniałych procesorów :D. Z tego co pamiętam to chyba svende miał coś w okolicach 280MHz na 8450, u mnie na 8650 koniec był na 273MHz. Zależy co masz na myśli pisząc "NB" - kontroler pamięci czy chipset? Edytowane 20 Września 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 hehe jak nie bede wymagał to samo sie nie zrobi:) Procka i płyte mam pare dni wiec jeszcze sie za duzo nie bawiłem ale mysle ze jak pamieci na sztywno poustawiać to sam mostek nie bedzie z htt 300 marudził, jak bede miał wiecej czasu to rozszyfruje od czego są te napiecia i powalcze troche o mhz, moze chłodze sb mieć wpływ bo zauwazyłem ze po oc temp sb znacznie wzrasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Jeśli płyta ma SB700, to faktycznie podwoltowanie go może coś dać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Witam, czy na mojej plycie ecs ka3mvp pojdzie x3 8450? patrzylem na stronie producenta ale nie bylo wzmianki o obsludze x3/x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Witam i zapraszam na zawody OC Phenoma X3 i X4, których organizatorem jestem ja wraz z kolega Bruno z AMD. Zawody odbywają się na forum pclabu tak więc obawiam się że nie będę mógł tutaj wkeić bezpośredniego linka ale w razie czego poprostu proszę o usunięcie go z mojej wypowiedzi. Zawody OC Phenoma X3 i X4 W zawodach za zajęcie jednego z 3 pierwszych miejsc przewidziane są nagrody rzeczowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 hehe jak nie bede wymagał to samo sie nie zrobi:) Procka i płyte mam pare dni wiec jeszcze sie za duzo nie bawiłem ale mysle ze jak pamieci na sztywno poustawiać to sam mostek nie bedzie z htt 300 marudził, jak bede miał wiecej czasu to rozszyfruje od czego są te napiecia i powalcze troche o mhz, moze chłodze sb mieć wpływ bo zauwazyłem ze po oc temp sb znacznie wzrasta I jak tam? Bo dwa dni temu kupiłem 8450 i po kilku godzinach zabawy wychodzi mi 284x10.5 << click me << Mobo to Gigabyte MA790X-DS4 (SB600) i za cholere nie chce iść dalej - zwiększe fsb o 1 i komp nie wstaje, normalnie jakby blokada była... a chce przekroczyć te 3GHz jak cholera ;] Na pewno chłodzenie NB nadaje się do wymiany - nie mam nawet grafy na PCIE a mostek parzy... Póki co jednak jestem zadowolony - płytka i procek kupione w ciemno, kosztowało mnie to w sumie <700zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Pewnie to wall na HTT. A niższym mnożniku (7-8 ) możesz wycisnąć więcej? I tak trafiły się wam fajne 8450 - mój 8650 był totalnie do bani :/. Edytowane 11 Listopada 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Niższym mnożnikiem teraz mi się bawić nie chce - i tak mnie to czeka po zakupie pamięci (na razie jadę na pożyczonych kingstonach value 667@568 ^^), ale przy następnym reboocie sprawdzę tylko, czy dam radę btw: jakie vcore będzie bezpieczne na powietrzu? Ponoć 1.45V ludzie dają... ja mam +0.175, czyli 1.425 i nie dobijam do 50*C pod orthosem (freezer 64, jeszcze z poprzedniego konfiga mi został) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Myślę, że 1,55V i 65*C to taka granica zdrowego rozsądku do pracy 24/7 :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 O, aż tyle? Dobrze, może mi się uda te 3GHz zrobić... I jeszcze jedno pytanko - sorry za lekkie śmiecenie, ale szukam i nie mogę znaleźć: co z softową zmianą mnożnika/napięcia przy K10? Bo mój ulubiony crystalcpuid nie robi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 AMD Overdrive - wymarzone narzedzie overclockera od AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Dzięki MILANS - ostatnio strasznie jestem do tyłu w "tych sprawach" ;] Acz overdrive to z mojego punktu widzenia straszny bloatware - a mi chodziło o mały program, który działając w tle będzie zrzucał mnożnik i napięcie proca, gdy nie jest obciążony; crystal cpuid był idealny... Fajną rzeczą w overdrive jest natomiast stability test - orthos pracuje "tylko" na dwu rdzeniach, a overdrive na wszystkich, temperaturę robi wyższą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...