Skocz do zawartości
skrzat06

Potrzebna Pomoc Przy Zakupie Karty Graficznej!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Szukam karty graficznej na AGP i chciałbym sie poradzić ludzi którzy sie na tym znają. Cena max 600zł a karta powinna być EXTRA żeby chodziły na niej nowe gierki a reszta sprzętu tzn. procek i płyta główna to inna historia tylko żeby na karcie chodziły nowe gierki ;] Pozdrawiam i czekam na propozycje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza by była X1950PRO 256MB albo 512MB

Jest też 2600XT 512MB ale to raczej mniej trafione będzie. TU ale niedostępna obecnie

Już raczej wersja 256MB od Szafirka. Są za jakieś 340-350zł http://www.allegro.pl/item287211170_sapphi...00_agp_krk.html

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do jakiego PC ? Jeśli masz w PC jakiegoś Athlona XP , P4 czy Celka to nie ma sensu takie rozwiązanie, bo grafa nie pokaże nic z tego, co naprawdę potrafi.

http://allegro.pl/item287637810_xfx_7900_g...6_potokow_.html

http://allegro.pl/item285747221_agp_powerc...celero_box.html

Teoretycznie te są najmocniejsze na AGP w tej chwili do 600 zł, ale zastanów się nad sensem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mają chodzić nowe gierki, to tylko te karty. Jednocześnie skrzat06 twierdzi, że reszta sprzętu jest nieistotna, więc wnioskuje, że to coś w miarę sensownego. Pewnie jakiś s.939. Osobiście nie kupił bym karty na AGP za więcej niż 350zł (co znaczy, że pewnie bym brał 2600XT). No ale każdy robi to co lubi.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 600zł, to wolałbym zmienić kompa i sprzedać stare części, a nie pchać się w AGP. Ale kto woli, nikt nikogo nie zmusza.

Dokładnie pozbieraj trochę kasy więcej i zmień mobo,proca i grafe kupisz na pcie. Wiem będzie drożej ale lepiej ... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mają chodzić nowe gierki, to tylko te karty. Jednocześnie skrzat06 twierdzi, że reszta sprzętu jest nieistotna, więc wnioskuje, że to coś w miarę sensownego. Pewnie jakiś s.939. Osobiście nie kupił bym karty na AGP za więcej niż 350zł (co znaczy, że pewnie bym brał 2600XT). No ale każdy robi to co lubi.

No więc reszta sprzętu to:

Nazwa płyty głównej Abit IS7-E2/E2G/E2V

Typ procesora Intel Celeron D 320, 2633 MHz (18 x 146)

1Gb Ram'u

Więc teraz proszę o propozycje kart na AGP które by spasowały do tego sprzętu i w rozsądniejszej cenie jak na AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc reszta sprzętu to:

Nazwa płyty głównej Abit IS7-E2/E2G/E2V

Typ procesora Intel Celeron D 320, 2633 MHz (18 x 146)

1Gb Ram'u

Więc teraz proszę o propozycje kart na AGP które by spasowały do tego sprzętu i w rozsądniejszej cenie jak na AGP.

No to wpadłeś :-P

Zmiana kompa cię czeka nie ma zmiłuj.

Teraz policz ile możesz wydać i zreknij na gotowe zestawy bo dokładanie karty za 600zł do tego staruszka no to lekkie nieporozumienie ;)

W rozsądnej cenie to max do tego co masz bym dokładał 7300GT - troche byś na tym posiedział ale potem to już zmiana całości

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc chętnie bym zmienił kompa ale nie mam kasy na tyle by coś dobrego kupić. Więc proszę o propozycje do tego 'staruszka' bo najbardziej w grach trzyma mi chyba karta graficzna więc chce coś dobrego ale taniego. Może ten 2600XT byłby dobry chyba że nie będzie do tak kiepskiego kompa taka dobra karta ;] Nie znam sie na tym więc proszę was o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie lepiej teraz kupić 9600 PRO 256/256 i pozbierać kase? Nowe gry na tym sprzęcie i tak będą słabo działały a ta karta powinna wystarczyć

Nie popadajmy w skrajności na tym starym radku to wiele gier nawet nie ruszy - mówie oczywiście o najnowszych grach.

W zależności od funduszy 7300GT DDR3 lub 2600XT zalinikowane wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc pytanie która z tych kart jest lepsza a która tańsza ;] i czy duża różnica między nimi?

7300GT vs 2600XT

230zł vs. 340zł

Z tym że 7300GT sie świetnie podkręca i osiągnie wyniki zbliżone do 7600GS na w/w wykresie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skrzat06

Szczerze - chcesz sobie cos kupic to uzbieraj i przeskocz na X2 sprzedajac obecne graty... Doslownie graty.

Kupowanie AGP dla celerona jest absurdalnym pomyslem. 6800ultra to gorna granica. Do tego zasilacz ktory ma 350W realnej mocy a nie tylko naklejki.

A najrozsadniejsza to ten 7300gt..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie! Teraz wystarczy mi znaleźć w jakimś sklepie tą kartę:

GeForce 7300GT Galaxy 256MB 128bit

Aha i ja mam pytanie skąd wziąć to 3DMark żebym mógł sobie przetestować tą kartę co teraz mam i tą co kupie ;]

(Teraz mam GeForce Fx 5200 128Mb 64 bit ;] ) Pozdro!

Edytowane przez skrzat06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poltora bedac dokladnym. Rzucilem okiem na date pudelka Most Wanted i przypomnialem sobie jak to chodzilo na podkreconym 6600...

A ze panowie od EA nie grzeszyli optymalizacja przyjmuje ze tytuly z tamtego okresu podobnie beda sie zachowywac na 7300GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trudno ukryc wydajnosc fx5200 przy 7300GT. :wink:

Ale patrzac na to ze celowales w nowe gry to sie dla mnie nie kalkuluje. Przytrzymac hajs na razie i dozbierac do podstawowego zestawu za 1kPLN :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=247005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytrzymac hajs na razie i dozbierac do podstawowego zestawu za 1kPLN :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=247005

Podstawowy sklad to mozna za polowe tego kupic (plyta/proc/ram), osobiscie za to co mam w sygnaturze nowe zaplacilem 360zl (a LE-1150 idzie do 2,77GHz), mysle ze jak ktos chce grac to te 360zl podstawa + jakies 86gts (wzglednie odpowiednik ati) i za mala kase (grubo ponizej 1k) mozna spokojnie grac w przyzwoitosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi