Skocz do zawartości
Stiven

CATALYST 3.2

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie, że dają! Wzrost wydajności Vertex Shadera w r9000, 8500/9100 nawet o 100% (według ATI). W 3dmarku03 testy game 2 i 3 chodzą WYRAŹNIE lepiej. Z 1190 na 1330 na default. A przy 640x480 z 16xx na 1900.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze przyznac, ze pierewszy raz jestem sklonny powiedziec, iz do kart z Radkiem nie obslugujacym w pelni DirectX9.0 warto zainstalowac stery inne niz Catalyst2.5.Potestowalem i wyszlo u mnie tak(3dMark2003 1024x768):

1.Wszystko w opcjach na maksymalna wydajnosc -1310. Na Catalyst 3.1 mialem 1130

2.Wszystko w opcjach na max jakosci (oprocz AA): -1090. Na Catalyst 3.1 mialem 990

Slowem:WARTO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wniosek z postow taki: kto ma 8500,9000,9000Pro poprawa 10-15% :twisted: ,natomiast wyzsze Radki leca w dol 8O .Musze przyznac ,ze to ciekawa optymalizacja sterow.Czyzby Ati pomyslala:"niech sie ciesza i ci co maja slabszy sprzet" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej. też bym się bardzo chętnie dowiedział czy istnieje możliwość zupełnego wyłączenia AA w D3D na radku. Próbowałem opcji w rage3d i nic z tego. Może po prostu nie ma takiej możliwości. NIech ktoś jasno postawi sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff miałem C3.0 i w 3DMarku2002 4550, po zmianie na C3.2 mam 4950 - po prostu rewela!!!!! w Nature 29-40 FPS!! - po prostu cudo!!

Pozatym wyrażna poprawa w Morrowind i U2

JA wąłczysz w Control panel AA (smoothvision) na "zależne od aplikacji" to praktycznie żadna giera ci tego nie włączy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w moim przypadku na sterach 3.2 mialem o 100 pkt wynik gorszy niz przy 2.5 (5600 pkt)

A ja mam pytanie czy w sterach wyłączacie Vertical Sync? Bo jak ja to ruszam to mi spadają wyniki i nie wiem dlaczego. A co z pozostałymi opcjami w sterach?

na czas 3dmarka wylaczam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi