Kost@k Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Zrobiłem sobie all in one - tak jak od dłuższego czasu planowałem. Wshystko wrzucone do bioorka , wszystko zrobione własnoręcznie , czyli : - projekt, przemyślenia , zamówienie płyt przyciętych na wymiar i poskładanie tego do qpy - przeróbki szczegółów - water cooling - dylemat co do wykończenia Idea wzięła się stąd : http://www.silentpcreview.com/modules.php?...artid=44&page=1 wykonanie w sumie prawie identyczne , sprzęt jak w moim podpisie. Lan party u kogoś odpada - nie mam na to czasu więc kompa nigdy nigdzie nosić nie będę - mobilność sprzędu nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia . A dylemat : jak wykończyć front? mam 3 opcje : 1. okleina w kolorze biurka :? 2. błyszcząca brytwanna i zrobić na styl "high tech" :wink: 3. plexi i wrzoocić ze 4 ledy dla wizualnego bajeru 8) update godz.14.45 nie wiem czy będą działać linki , ale spróbujmy http://polizei30.w.interia.pl/index.html update kolejny dzięki uprzejmości ToMo fotki są również tutaj: http://zawsze.servebeer.com:90/gadulek/mod...st@k/index.html update 21-03-2003 duuuuuuże zdjęcia moda są również tu http://www.moded-kompz.net/modules.php?set...=view_album.php czekam na sugestie dotyczące poruszanej kwestii: wykończenie płyty z napędami: 1. okleina w kolorze biurka :? 2. błyszcząca brytwanna i zrobić na styl "high tech" :wink: 3. plexi i wrzoocić ze 4 ledy dla wizualnego bajeru 8) a może ktoś ma inne pomysły? dzięki za sugestie i konstruktywną krytykę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Najlepiej jakbyś wżuciła jakieś zdjęcia to byśmy szybciej ci doradzili. Ale np możesz wyciąć okno w przedniej ścianie i podświetlić diodami albo neonikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ... :!: PLEASE , DOBRY CZŁOWIEKU - MAIL ME , WYŚLĘ CI PACZUSZKĘ Z FOTKAMI , TY ZAMIEŚCISZ TO NA SERWERKU I WYŚLESZ MI LINKI , KTÓRE WRZUCĘ DO TEGO POSTA :!: ... :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 :!: PLEASE , DOBRY CZŁOWIEKU - MAIL ME , WYŚLĘ CI PACZUSZKĘ Z FOTKAMI , TY ZAMIEŚCISZ TO NA SERWERKU I WYŚLESZ MI LINKI , KTÓRE WRZUCĘ DO TEGO POSTA :!: :idea: Zaloz sobie darmowe konto np. na interii, i wrzuc zdjecia :D masz 12Mega, wiec ci sie chyba zdjecia zmieszcza...chyba ze to sa jakies tiff-y po 10MB kazdy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 aRoo"] :!: PLEASE , DOBRY CZŁOWIEKU - MAIL ME , WYŚLĘ CI PACZUSZKĘ Z FOTKAMI , TY ZAMIEŚCISZ TO NA SERWERKU I WYŚLESZ MI LINKI , KTÓRE WRZUCĘ DO TEGO POSTA :!: :idea: Zaloz sobie darmowe konto np. na interii, i wrzuc zdjecia :D masz 12Mega, wiec ci sie chyba zdjecia zmieszcza...chyba ze to sa jakies tiff-y po 10MB kazdy :lol: se tak próbuje od paru dni i qrwica mnie jush bierze - zawsze coś nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 No to jak chcesz to przyślij mi zdjątka na e-maila to wżuce je na serwerek !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 No to jak chcesz to przyślij mi zdjątka na e-maila to wżuce je na serwerek !!! YOOOO... dostałeś paczuszkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 A no dostałem paczukszke i zaraz będe się z nią rozprawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 No to wżuciłem jus zdjątka na serwer. Są pod adresem http://zawsze.servebeer.com:90/gadulek/mod...st@k/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Liczy się nakład włożonej pracy, ładne, ale najładnieszy ten panelik na biurku :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 miodek. tylko ja bym to bardziej odbajerowal, w sensie zeby bylo widac ze tam jest komp. jakies fajne grille z boku czy cos w tym stylu. troszke nie podobaja mi sie napedy za tymi drzwiczkami ukryte. ale tak to super. gratulejszyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 No to wżuciłem jus zdjątka na serwer. Są pod adresem http://zawsze.servebeer.com:90/gadulek/mod...st@k/index.html very very very thx 4 u ! respect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 miodek. tylko ja bym to bardziej odbajerowal, w sensie zeby bylo widac ze tam jest komp. jakies fajne grille z boku czy cos w tym stylu. troszke nie podobaja mi sie napedy za tymi drzwiczkami ukryte. ale tak to super. gratulejszyn. a ja specjalnie zrobiłem tak , żeby nie było widać - każdy zawsze szuka obudowy i nie umie znaleźć :lol: a jak mu pokażę to jest w szoku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 miodek. tylko ja bym to bardziej odbajerowal, w sensie zeby bylo widac ze tam jest komp. jakies fajne grille z boku czy cos w tym stylu. troszke nie podobaja mi sie napedy za tymi drzwiczkami ukryte. ale tak to super. gratulejszyn. a ja specjalnie zrobiłem tak , żeby nie było widać - każdy zawsze szuka obudowy i nie umie znaleźć :lol: a jak mu pokażę to jest w szoku :wink: a chyba ze to taka sztuczka. napeno sa w szoku, ja tez bym sie zdziwil i zazdroscil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 nie , no ... panowie! nie załamujcie mnie i poradźcie , czy opcja 1 lub 2 lub 3 . A może ktoś ma jakiś inny pomysł? Nie mówcie , że jest aż tak paskudne , że się patrzeć nie da i nic nie pomoże żeby było lepiej... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 mój mod został również zamieszczony na MODED-KOMPZ : http://www.moded-kompz.net/modules.php?set...=view_album.php zdjęcia są duże , wyraźne itp. proszę o poradę na temat tej cholernej białej przedniej płyty - co z nia zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Plyte okleic okleina w kolorze bioorka, chyba buk to jest ? Napedy tez IMHO bym pomalowal pod kolor, wtedy bedzie calkiem aczepisty efekt Farbe akrylowa w tym kolorze dostaniesz w OBI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Plyte okleic okleina w kolorze bioorka, chyba buk to jest ? Napedy tez IMHO bym pomalowal pod kolor, wtedy bedzie calkiem aczepisty efekt Farbe akrylowa w tym kolorze dostaniesz w OBI myślałem o tym - ale czy nie byłby total wypas , gdyby : - plexi 10mm zmatować od wewnątrz - zastąpić nią to białe drewniane cioolstwo - nawiercić rząd otworów na LED np po 10 u góry i na dole - w górne wstawić niebieskie LED , na dół czerwone po otwarciu klapki efekt powinien by być sooper dostęp do pleksi chyba sobie załatwię , okleina to nie problem , brytwanna a'la high tech też - mając te 3 opcje , chyba najbardziej efekciarskie byłoby plexi podświetlone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 nio nio, tez mysle ze ten pomysl z plexi jest ok. i diodki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Plyte okleic okleina w kolorze bioorka, chyba buk to jest ? Napedy tez IMHO bym pomalowal pod kolor, wtedy bedzie calkiem aczepisty efekt Farbe akrylowa w tym kolorze dostaniesz w OBI myślałem o tym - ale czy nie byłby total wypas , gdyby : - plexi 10mm zmatować od wewnątrz - zastąpić nią to białe drewniane cioolstwo - nawiercić rząd otworów na LED np po 10 u góry i na dole - w górne wstawić niebieskie LED , na dół czerwone po otwarciu klapki efekt powinien by być sooper dostęp do pleksi chyba sobie załatwię , okleina to nie problem , brytwanna a'la high tech też - mając te 3 opcje , chyba najbardziej efekciarskie byłoby plexi podświetlone? Jezeli plexi to IMHO : Mleczna, matowa, inside cold cathode, odpalana przy otwarciu klapy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Jezeli plexi to IMHO (...) odpalana przy otwarciu klapy. na to nie wpadłem ... zajefajny pomyślunek - jeśli będę robił z plexi to na 100% z tą opcją thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...