psla Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, jestem posiadaczem w/w tunera. Szukam i nie mogę znaleźć, jak w tvcenter włączyć obslugę mpeg4 w sygnale dvb-t, albo jaka aplikacja obsłuży taki sygnał. TVN i TV4 odczytuję, bo są nadawane w MPEG-2. Natomiast TVP1 i pochodne nadają w MPEG4, aplikacja tvcenter uważa sygnał za zakodowany. Gdzieś ktoś napisał, że trzeba doinstalować jakieś kodeki, ale nie sprecyzował. Mogę jedynie wybrać sygnał H264 albo MPEG2... A co z MPEG-4? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. //edit. Po nocnych przemyśleniach - H264 oznacza chyba także odbiór MPEG4, tylko że, w opcjach programu ta funkcja jest jako "nieaktywna". Nadal podtrzymuję pytanie, czy wie ktoś, jak należy to uruchomić, żeby działało :) //edit2 Problem rozwiązany ;) FFDShow potrafi to zdekodować, trzeba tylko pamiętać, czy ustawiło się limit dla aplikacji na korzystanie z niego - i odblokować ewentualnie tvcenter. TVP1 śmiga aż miło w h.264. Edytowane 26 Grudnia 2007 przez psla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...