Skocz do zawartości
Kijorek

System Operacyjny W Asusie F3sv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam taki sprzet:

Procek: Intel Core 2 Duo T7500 2.2 GHz 4MB catch

Dysk: 160GB SATA

Grafika: GeForce 8600 GS 256 MB

Pamiec: 2GB

System: WINDOWS VISTA PREMIUM

Pełno bajerów w tym czytnik linii papilarnych :), wbudowana kamerka, czytnik kart pamięci itp.

Mam pytanie czy stanie sie cos, chodzi mi czy wszystko bedzie chodzic dobrze jezeli zmienie system na XPeka ?? Prosze o pomoc :) i prosze adminów zeby nie kasowali mojego tematu jesli cos zle zrobiłem :) pozdro i z góry dzieki za pomoc :P

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedziesz miec drivery do XP do wszystkich "bajerów" to będzie chodzić, nie będziesz miec to nie będzie. Nie rozumiem w czym tu masz problem. Idziesz na strone Asusa, sprawdzasz czy do twojego laptopa producent oferuje sterowniki pod XP i juz. Po co zakładac watek w takiej sprawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi tu o wiedze na temat laptopow ale uzywnie szukajki bo temat byl walkowany 10000000000000 razy tak jak napisal maSTHa212 masz sterowniki nie ma problemu z xp nie masz sterownikow albo kombinujesz dalej czasem cos z tego wychodzi albo dajesz sobie spokuj i doprowadzasz viste do stanu uzywalnosci co wg mnie jest duzo lepsza opcja niz xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wylaczyc UAC, konto administratora, wywalic zbedne uslugi, jesli komp jest slaby to efekty graficzne, u siebie mam tez wylaczonego defendera, centrum bezpieczenstwa, firewall i co tam jeszcze mialo sluzyc bezpieczenstwu w zamian mam eset smart security zajmujace okolo 20Mb ramu i mniej upierdliwe, troche trzeba sie pomeczyc ale ja dzialam na takiej viscie 3 miesiace i ani mysle o xp, ba nawet bratu na stacjonarnym viste zainstalowalem bo akurat mam orginala i tez nie narzeka. Prawda jest ze przy pierwszym starciu z vista mialem ochote wyj... to wpi... klikanie 3 razy zeby odpalic cokolwiek potrafi doprowadzic czlowieka do skrajnych emocji, wkurzalo tez dlugie kasowanie, przenoszenie plikow ale jest na to poprawka po tym wszystkim calkiem idzie uzywac viste no i ten wyglad jak dla mnie xp odszedl na zasluzona emeryture trzeba isc do przodu chcesz sie dowiedziec wiecej w dziale windows jest temat o optymalizacji visty ewentualnie strona xp.net.pl

ps.pisze to jako normalny uzytkownik laptopa a nie jakis hiper maniak wydajnosci bo mimo wszystko jesli chcesz grac to z xp bedzie wiecej fps

Edytowane przez siwy05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ze tutaj ale nie chce zakladac nowego tematu ,koles kupil takiego laptopa http://www.karen.com.pl/go/_info/index.php?id=4920 ,laptop ten jak widac na zdjeciu ma oprogramowanie MS Vista i takie tez mial w chwili zakupu ale i tu mam pytanie czy musi byc dolączana do tego plytka ??bo w/g mnie musi dlatego powiedzialem koledze zeby jechal spytac sie do sklepu o plytke bo jak przywiozl laptopa to nic w pudelku nie bylo , wiec moje pytanie czy musi byc dolaczona plytka z oryginalną Wiśtą jezeli tak to czemu sprzedawca mu jej od razu nie dał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ze tutaj ale nie chce zakladac nowego tematu ,koles kupil takiego laptopa http://www.karen.com.pl/go/_info/index.php?id=4920 ,laptop ten jak widac na zdjeciu ma oprogramowanie MS Vista i takie tez mial w chwili zakupu ale i tu mam pytanie czy musi byc dolączana do tego plytka ??bo w/g mnie musi dlatego powiedzialem koledze zeby jechal spytac sie do sklepu o plytke bo jak przywiozl laptopa to nic w pudelku nie bylo , wiec moje pytanie czy musi byc dolaczona plytka z oryginalną Wiśtą jezeli tak to czemu sprzedawca mu jej od razu nie dał

Nie, nie ma obowiązku. Asus oferuje tylko laptopy z wersja pre instalowaną i dołącza recovery DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy stanie sie cos, chodzi mi czy wszystko bedzie chodzic dobrze jezeli zmienie system na XPeka ?? Prosze o pomoc :) i prosze adminów zeby nie kasowali mojego tematu jesli cos zle zrobiłem :) pozdro i z góry dzieki za pomoc :P

Jest możliwość żeby XP działał. Ostatnio zaczeła mnie denerwować Vista i natrfailem na

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=en-us

zrobiłem wszystko jak było napisane i działa bez problemów :) laptop działa o wiele lepiej, włączą i wyłącza się w parenascie sekund, gry chodza na max detalach, wszystko pięknie, POLECAM XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi