Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pewnie zjedziecie mnei odrazu, ale nie mogłem nigdzie znależc odpowiedzi na moje pytanie...

Mam zamiar kupić sobie słuchawki. Rozważam 2-ów producentów Sennheiser i KOSS.

Zastanawiam się na kupnem Sennheiserów PMX100, lub KOSS PORTA PRO. Chodzi mi głównie o słuchanie muzyki i granie, choć bardziej o muzyke ;) No i moje pytanie które wybrać?

Jestem skłonny wydać max 200zł i musze zaznaczyć, że mam okazje na KOSSy za 129zł.

Proszę nie pisać o Creativach, gdyż ich nie chce :)

Edytowane przez sfistako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam to co w podpisie i zarówno do muzyki jak i do gier - CS, ale też do przenośnego playera sprawują się b.dobrze. Sam się niedawno przekonałem że w otwartych lepiej mi się gra niż w zamkniętych, dodatkowo nie czuć że mam coś na głowie, co ma znaczenie zwłaszcza przy długich nocnych sesjach w lecie :P

Nie ma znaczenia czy chodzi ci bardziej o muzykę czy granie PX100 są pod każdym względem lepsze od KPP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PMX100 to neckband - pałąk za szyją - ja przykładowo nosze okulary i tego typu rozwiązania od razu odpadają (nie da się ich po prostu założyć), do tego leżeć w takim czymś jest ciężko. PX100 to to samo dźwiękowo co PX100 tylko inny pałąk (wg mnie lepiej się sprawdza). KOSS PORTA PRO mają pałąk jak PX100 (nie sama budowa tylko sposób noszenia) a odpowiednikiem PMX100 są KOSS SPORTA PRO (ale tu już inne przetworniki niż w KPP - ponoć słabsze).

Co lepsze zależy od gustu. KPP i PX100 to porównywalne produkty choć grają różnie. Brat ma PX100 ja KPP :)

A w jakim miejscu i z czym to ma grać. Bo jeśli chcesz ich używać tylko w domu to zmień ypy na KOSS UR-40 lub Philips HP8900. Jeśli jednak ma to również grać z playerem to z uwagi na granie na kompie lepsze PX100 (lepsza przestrzeń i separacja dźwięków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

PX100 ma kolega i to, że są porządne to wiem, dlatego brałem je pod uwagę :) Raczej mam zamiar je używać zarówno z przenośnym odtwarzaczem jak i z komputerem, choć tu bardziej do słuchania muzyki niżeli do grania, choć i zdarzą się pewnie nocne maratony ;) i chyba dlatego wezmę PXy choć się jeszcze zastanowie, bo wkońcu się nie pali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...