bleidd Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Mam taki sprzęt A64 X2 4800+ Brisbane 2,5 GHz 1 GB DDR2 800 MHz Goodram CL5@CL4 GF 6100 Dysk (IDE) 120 GB Samsung Gigabyte GA-M61P-S3 Fortron 350-60 MDN rev.A (linia 12V - 19,5A) Nagrywara DVD-RW (IDE) I w przyszłości planuję kupić HD3870 i drugą kostkę RAM. Mój Fortron nie wystarczy no nie? Więc jaki zasilacz do 150 zł max? Żeby spokojnie wystarczył? Moje typy: 1) Amacrox AX450 (400W) - jednak słyszałem pochlebne i niepochlebne opinie więc nie wiem i widziałem test, w którym mógł dostarczyć max 328W... 2) Pentagram Silent Force 430 / 460W - również w teście wypadł słabo 3) Chieftec GPS450W Super Power - robiony przez Deltę, słyszałem, że kiepski Co Wy byście wybrali?? PS. Witam na forum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Amacroxa bym brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldian Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 a np. Modecom 400W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) Amacrox = Modecom z innym (cichszym) wentylatorem. W środku jest to to samo. Edytowane 26 Grudnia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt lekko powyzej tej kwoty ale warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) No właśnie nie wiem, słyszałem o nim że nie jest najlepszy. Produkowany przez Deltę. To nie ten sam szef co kiedyś. Chyba wezmę ModeCom'a 400W (na ciszy mi nie zależy) - 29A na linii 12V to sporo i raczej to tego sprzętu wystarczy. A pentagram nie jest godny polecenia? Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Amacroxa bym brał. nic dodać, nic ująć. W szefie wentyl nadaje się po 5-6 miesiącach do wymiany, ale samym zasilaczom nie mogę nic zarzucić. Jest to jak zauważyłeś produkt Delty. ModeComa już bym sobie darował raczej. Edytowane 27 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 ModeCom = Amacrox z innych wentylatorem Biorę Penagrama Silent Force 460W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Biorę Penagrama Silent Force 460WNie brałbym na Twoim miejscu. Lepszy będzie Amacrox jak wyżej pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 A ja bym brał Chiefteca GPS 450W i zrobił fan swap'a. Na standardowym wentylu jest głośny, lecz na obudowie niema plomb więc można zmieni np na Acutake 120mm i wtedy mamy cichą i mocną zasiłke ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 a np. Modecom 400W?MC aby Ci się nie kupil Fell bo to co innego jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Amacrox i fan swap na porządny wentyl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Amacrox jak już mówiłem wypadł słabo w teście - wyciągnął max 328W (wersja 400) i padł podczas obciążenia w 90%. ModeCom'y z kolei mi ludzie odradzają, a przecież to to samo co Amacrox. Dziwne, bo Pentagrama mi ludzi polecali :/ Dobrze napięcia trzyma, sporo A na linii 12V. A co do Chiefteca, to raz nie będę sie bawił w wymienianie wentylatorów, a dwa słaby jest - raz trafi się dobra sztuka, raz gorsza - taka jest delta. Edytowane 27 Grudnia 2007 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Modecomy / Amacroxy to naprawdę sprawdzone konstrukcje, ciągną bez problemu dosyć prądożerne zestawy, więc, tym testem bym się zbytnio nie przejmował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Amacrox jak już mówiłem wypadł słabo w teście - wyciągnął max 328W (wersja 400) i padł podczas obciążenia w 90%. ModeCom'y z kolei mi ludzie odradzają, a przecież to to samo co Amacrox. Dziwne, bo Pentagrama mi ludzi polecali :/ Dobrze napięcia trzyma, sporo A na linii 12V. A co do Chiefteca, to raz nie będę sie bawił w wymienianie wentylatorów, a dwa słaby jest - raz trafi się dobra sztuka, raz gorsza - taka jest delta. aż się dziwie że takie rzeczy piszesz i zadajesz takie śmieszne pytanie jaki zasilacz wybrać... Sam wiesz najlepiej to bo co zakładasz temat ? BTW: A@12V nie zawsze się sumuje :] a z tego co napisałeś można tak wywnioskować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Eee, jak się nie sumuje? Natężenie na linii 12V * 12 = max. ilość prądu ile zasilacz tam może dostarczyć? Tak? Opłaca się brać Anteca Earth Watts 380W za 149 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sula Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opłaca się ,cena niska. Wd.mnie z tych wszystkich "Antek" będzie najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 aż się dziwie że takie rzeczy piszesz i zadajesz takie śmieszne pytanie jaki zasilacz wybrać... Sam wiesz najlepiej to bo co zakładasz temat ? BTW: A@12V nie zawsze się sumuje :] a z tego co napisałeś można tak wywnioskować. W końcu jakaś wypowiedz w tym temacie, która ma ręce i nogi. Autor udaje lub rzeczywiście uważa, że wie lepiej, a odpowiadajacy licytują sie jak stado przekupek na targowisku. :? Każdy z zasilaczy wymienionych w 1 poście czyli Amarcox AX450 (400W), Szef GPS 400W i Pentagram Silent Force'y bedą dobre. Poczytaj najlepiej ten poradnik: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=252321 Osobiście obstaje za Szefem 400W Z tym sumowaniem amperażu to JaX_CCC chodziło o sumaryczne ograniczenie na liniach 12V czyli np 20+20A w modecomie nie daje 40A, bo jest sumaryczne ograniczenie do 30A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K_N_G Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Nie bralbym pentagrama, raczej amacroxa lub troche tanszego modecoma. Jednak gdybys mogl dolozyc te 50zl to wez jakiegos Huntkeya-sa bardzo ciche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Tak... Te bzdury z nVision widze namieszały ludziom w dyniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...