Skocz do zawartości
bleidd

Zasilacz Do 150zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki sprzęt

A64 X2 4800+ Brisbane 2,5 GHz

1 GB DDR2 800 MHz Goodram CL5@CL4

GF 6100

Dysk (IDE) 120 GB Samsung

Gigabyte GA-M61P-S3

Fortron 350-60 MDN rev.A (linia 12V - 19,5A)

Nagrywara DVD-RW (IDE)

I w przyszłości planuję kupić HD3870 i drugą kostkę RAM.

Mój Fortron nie wystarczy no nie?

Więc jaki zasilacz do 150 zł max? Żeby spokojnie wystarczył?

Moje typy:

1) Amacrox AX450 (400W) - jednak słyszałem pochlebne i niepochlebne opinie więc nie wiem i widziałem test, w którym mógł dostarczyć max 328W...

2) Pentagram Silent Force 430 / 460W - również w teście wypadł słabo

3) Chieftec GPS450W Super Power - robiony przez Deltę, słyszałem, że kiepski

Co Wy byście wybrali??

PS. Witam na forum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie wiem, słyszałem o nim że nie jest najlepszy. Produkowany przez Deltę. To nie ten sam szef co kiedyś.

Chyba wezmę ModeCom'a 400W (na ciszy mi nie zależy) - 29A na linii 12V to sporo i raczej to tego sprzętu wystarczy.

A pentagram nie jest godny polecenia?

Edytowane przez Trofix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amacroxa bym brał.

nic dodać, nic ująć.

W szefie wentyl nadaje się po 5-6 miesiącach do wymiany, ale samym zasilaczom nie mogę nic zarzucić. Jest to jak zauważyłeś produkt Delty.

ModeComa już bym sobie darował raczej.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amacrox jak już mówiłem wypadł słabo w teście - wyciągnął max 328W (wersja 400) i padł podczas obciążenia w 90%.

ModeCom'y z kolei mi ludzie odradzają, a przecież to to samo co Amacrox.

Dziwne, bo Pentagrama mi ludzi polecali :/ Dobrze napięcia trzyma, sporo A na linii 12V.

A co do Chiefteca, to raz nie będę sie bawił w wymienianie wentylatorów, a dwa słaby jest - raz trafi się dobra sztuka, raz gorsza - taka jest delta.

Edytowane przez Trofix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amacrox jak już mówiłem wypadł słabo w teście - wyciągnął max 328W (wersja 400) i padł podczas obciążenia w 90%.

ModeCom'y z kolei mi ludzie odradzają, a przecież to to samo co Amacrox.

Dziwne, bo Pentagrama mi ludzi polecali :/ Dobrze napięcia trzyma, sporo A na linii 12V.

A co do Chiefteca, to raz nie będę sie bawił w wymienianie wentylatorów, a dwa słaby jest - raz trafi się dobra sztuka, raz gorsza - taka jest delta.

aż się dziwie że takie rzeczy piszesz i zadajesz takie śmieszne pytanie jaki zasilacz wybrać...

Sam wiesz najlepiej to bo co zakładasz temat ?

BTW: A@12V nie zawsze się sumuje :] a z tego co napisałeś można tak wywnioskować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż się dziwie że takie rzeczy piszesz i zadajesz takie śmieszne pytanie jaki zasilacz wybrać...

Sam wiesz najlepiej to bo co zakładasz temat ?

BTW: A@12V nie zawsze się sumuje :] a z tego co napisałeś można tak wywnioskować.

W końcu jakaś wypowiedz w tym temacie, która ma ręce i nogi. Autor udaje lub rzeczywiście uważa, że wie lepiej, a odpowiadajacy licytują sie jak stado przekupek na targowisku. :?

Każdy z zasilaczy wymienionych w 1 poście czyli Amarcox AX450 (400W), Szef GPS 400W i Pentagram Silent Force'y bedą dobre.

Poczytaj najlepiej ten poradnik: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=252321

Osobiście obstaje za Szefem 400W

Z tym sumowaniem amperażu to JaX_CCC chodziło o sumaryczne ograniczenie na liniach 12V czyli np 20+20A w modecomie nie daje 40A, bo jest sumaryczne ograniczenie do 30A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi