arch0n Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Witam wszystkich, Nabyłem ostatnio słuchawki 5.1, ale jakość na zintegrowanym Realteku wydaje mi się dość mierna, dlatego zastanawiałem się nad dokupieniem czegoś porządniejszego. Po poszukiwaniach odnalazłem SoundBlastera Audigy 2 ZS i Audigy SE. Niby ZS powinien być lepszy, ale gdzieś tutaj na forum wyczytałem, że w grach nie odczuję różnicy pomiędzy SE a ZS. A więc chciałem się upewnić czy rzeczywiście warto polować na allegro na audigy 2 czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ze sklepu taniej zwykłe audigy SE. Karta będzie wykorzystywana prawie tylko do gier. I tutaj mam jeszcze moje następne pytanie czy to że ZS obsługuje EAX 3.0, a na przykład gra 4.0, będzie to jakoś ze sobą kolidować ? pozdrawiam P.S a może polecacie coś zupełnie innego ? Tylko oczywiście w rozsądnej cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Jak do gier to jednak lepiej kup "pelne" audigy. Nawet nie koniecznie 2 czy 2zs... jak ci szkoda kasy to kup nawet jedynke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 audigy 2 zs. ma wszystko co potrzeba do gier i nie jest droga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Możesz także polować na Audigy 4, to taka odświeżona Audigy 2/zs. Mam i polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch0n Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) A wiecie czy audigy 2 jest jeszcze do dostania w jakimś sklepie ? Jak narazie znalazłem ją tylko na allegro 'lekko' używaną. A i jeszcze tak przy okazji mam inne pytanko. Czy audigy 2 będzie się też nadawać do nagrywania czegoś przez mikrofon (mam na mysli gitarę itp), bo potrzebuję drugiej karty z takim przeznaczeniem. Edytowane 27 Grudnia 2007 przez arch0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Czy audigy 2 będzie się też nadawać do nagrywania czegoś przez mikrofon (mam na mysli gitarę itp), bo potrzebuję drugiej karty z takim przeznaczeniem.Od biedy tak... ale pamietaj ze "pełne" Audigy mialy slaba jakosc przetwarzania, bo na wejsciach siedza badziewne przetowrniki signamatela ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...