Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Nabyłem ostatnio słuchawki 5.1, ale jakość na zintegrowanym Realteku wydaje mi się dość mierna, dlatego zastanawiałem się nad dokupieniem czegoś porządniejszego. Po poszukiwaniach odnalazłem SoundBlastera Audigy 2 ZS i Audigy SE. Niby ZS powinien być lepszy, ale gdzieś tutaj na forum wyczytałem, że w grach nie odczuję różnicy pomiędzy SE a ZS. A więc chciałem się upewnić czy rzeczywiście warto polować na allegro na audigy 2 czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ze sklepu taniej zwykłe audigy SE. Karta będzie wykorzystywana prawie tylko do gier. I tutaj mam jeszcze moje następne pytanie czy to że ZS obsługuje EAX 3.0, a na przykład gra 4.0, będzie to jakoś ze sobą kolidować ?

pozdrawiam

P.S a może polecacie coś zupełnie innego ? Tylko oczywiście w rozsądnej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie czy audigy 2 jest jeszcze do dostania w jakimś sklepie ? Jak narazie znalazłem ją tylko na allegro 'lekko' używaną. A i jeszcze tak przy okazji mam inne pytanko. Czy audigy 2 będzie się też nadawać do nagrywania czegoś przez mikrofon (mam na mysli gitarę itp), bo potrzebuję drugiej karty z takim przeznaczeniem.

Edytowane przez arch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy audigy 2 będzie się też nadawać do nagrywania czegoś przez mikrofon (mam na mysli gitarę itp), bo potrzebuję drugiej karty z takim przeznaczeniem.

Od biedy tak... ale pamietaj ze "pełne" Audigy mialy slaba jakosc przetwarzania, bo na wejsciach siedza badziewne przetowrniki signamatela ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi