wampir Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Mam do czynienia z 2 takimi kartami : 1. HIS R9000 (hynix 4ns) 2. Sapphire R9000 (EltronTech 4ns) A oto ich wyniki w 3D marku ( te same VIA oraz catalysty) ? Moglby je ktos skomentowa , prosze zwrocic uwage na wynik nature i pixsel shader HIS : http://service.futuremark.com/compare?2k1=6149201 Sapphire : http://service.futuremark.com/compare?2k1=6124163 Dla przejaskrawienia roznic dodam ze na Sapphirze procek byl podkrecony A oto wyniki na podkreconej lekko grafice (300/216) http://service.futuremark.com/compare?2k1=6149575 Co moze byc przyczyna takich roznic ? Moze pamiec na karcie ? tzn nie ich taktowanie ale timingi ? Ktora karta jest wedlog was szybsza bo , czy pixel szader jest az taki wazny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 E tam, 31fps a 35fps to jeden penis :) Jakby roznice byly 30fps -->60fps to byloby nad czym deliberowac. A powodow moze byc kilka. Timingi, taktowanie pamieci, rdzenia. Czy test byl wykonany w identycznych warunkach (liczac nawet czy zaraz po restarcie kompa czy nie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6149807 a to jest wynik tego mojego sapphire'a na tym samym procku co ten HIS ( http://service.futuremark.com/compare?2k1=6149201 ) No teraz to juz roznica jest duuzo wieksza ( przynajmniej dla mnie ) Juz mnie zaczyna nerwica szarpac z tymi kartami , grrrrrr Czego to moze byc wina ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 z 3dsmarka wynika ze szybszy jest his sprawdz se jeszcze jak spisuja sie w grach a przyczyna jest producent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 To zalezy nawet od pogody :P Ja mam nizszy wynik niz C 1.5 (z bazy madonion) i sie nie przejmuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 pewnie kupiłeś tego.. słąbiej taktowanego radeona zefirka... kilka mhz a upupi cały test... dziwna ta natura BDW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 A teraz jest inny trick , ten HIS pomimo ze szybszy straszni rwie w Unreal tournament - jak na taka stara gre to takie rzeczy nie powinny miec miesjca , co to moze byc ? Nie jest to klasyczna klatkoza tylko takie dziwne szarpanie obrazem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 A teraz jest inny trick , ten HIS pomimo ze szybszy straszni rwie w Unreal tournament - jak na taka stara gre to takie rzeczy nie powinny miec miesjca , co to moze byc ? Nie jest to klasyczna klatkoza tylko takie dziwne szarpanie obrazem albo z powodu przetaktowania karty, albo stery... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 pixel shader i nature sa uczulone na stery ..moja rada castale 3.2 stery + control panel i wtedy zobaczyc roznice ..... ja mam sapphirka i wiem ze on z natury w nature tescie jest całkiem szybki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 b. ładnie masz tego zefirka podjaranego szpak... cos na niego wsadzałeś.. jakieś radiatory lub witraki może??? na twoim miejscu bym cisnął i wycisnął 10k.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 hehe tak rednacz jest wiatrak i sa radiatorki ale 300/490 to jest jego masz ...dalej juz tylko proc mogłby mu wynik podniesc ...Leon2000 ma hisa i ma jeszcze lepsze wyniki ...mu rdzen lata na 325 chyba a pamiatki na 450 zreszta w najbliszej przyszłosi powstanie post opisujacy cała procedfure krecenia radka ..z dokładnym opisem chłodzenia itp a o 10k chyba narazie moge zapomnic jak płyte wyminie na taka z mozliwosciami oc wiekszymi i proc sie bedzie krecił tak no na 2200mhz to wtedy moze powalcze z otwartym oknem :] jutro przetestuje innego sapphirka i wtedy wyjdzie czy to jest winna produceta czy egzemlaza ...dodam ze ten drogi radem na p4 2.4ghz osiaga ledwie 7000 dziwne ale to jest u brata a ona ma wszystko namieszane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ja kce na 2.4 Ghz Athlona i 256 DDR 400 (blisko 400)... z sepphir 9100.. zrobić 10000. powinno pójść.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Z palcem w D.... bedziesz miec dziesiec. Ja mam 2600+ i 9100 Powercolora (250/250@300/260) DDR 333 i mam 10300 wiec bedziesz miec spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 EEE i poco wam to :P No dobra nie bijcie mnie :) Mi jak sie uda to przekrocze 8K :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...