spider3k Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Mam pytanie czy podkrecony procesor zuzywa sie szybciej niz niekrecony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Czy tak samo jest z karta graficzna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 napewno się trochę bardziej zużywa! tylko że się zużyje np. 10% szybciej czyli nie padnie po 10 a po 9 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Mam pytanie czy podkrecony procesor zuzywa sie szybciej niz niekrecony ?Szybciej się zmienia sprzęt nim padnie, ale jak widze mój Athlon 1700+ który był kręcony z 1.4 na 2.4GHz ma już 4 właściciela i nadal mu służy... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 każdy procesor zbudowany na bazie krzemu się zużywa a tempo tego zużycia zależy od temperatury, im wyższe tym szybciej wiec jeżeli w wyniku podkręcania twój procesor zaczyna osiągać wysokie temperatury to tym samym zużywa się szybciej, a więc podkręcanie skraca życie procesora :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...