agula105 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 witam jestem studentka politechniki i zasano mi do zrobienia prace semestralna ktora wogole nie wiem jak zrobic zadanie: zaimplementowac w srodowisku scilab metode sortowania eleentow tablicy oparta o algorytm sortowania przez scalanie nastepnie zaimplementowac metode poszukiwania elementu w posortowanej tablicy wynikiem ma byc jeden program w ktorym dokonuje sie sortowanie wskazana technika a nastepnie mozna zadac element do odszukania/ posze o pomoc bede wdzieczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=76305 I naucz się korzystać z polskiej interpunkcji. Korzystanie z komputera nie zwalnia z myślenia jak piszemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 algorytm jest prosty: 1. Odszukać dokumentację scilaba 2. poszukać tutoriala jak zrobić to czy tamto. 3. ewentualnie poszukać w goglach czy ktoś już zrobił zadanie za nas... 4. własnymi siłami napisać program sortujący... 5. cieszyć się z tego, że posiedliśmy wiedzę wystarczająca do napisania prostej aplikacji... za 2 lata i tak ją zapomnimy... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenbvac Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 clear; clc G1=poly([3,-1,2],'s','r'); G2=poly([5,0,-2,3],'z','c'); varn[G2,'s']; G3=G1+G2 disp(G3) p=derivat(G1) disp(p) d=derivat(derivat(G3)) disp(d) jak użyć polecenia varn aby zadziałał program? Już wiem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...