WhiteEagle Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam, Mam pewien problem: Karta nie przechodzi w pełni testu DirectX (dxdiag). Podczas odtwarzania dźwięków w pewnym momencie się zatrzymuje i wyskakuje komunikat: Dodam, że zintegrowana przechodzi cały test, tak samo jak stara karta. Próbowałem różnych sterowników - na wszystkich jest to samo. Problem jest zarówno na urządzeniu Prodigy 7.1 HiFi, jak i QVE Prodigy. Co może być tego przyczyną, jak to rozwiązać ? Jeszcze mam małe zapytanie: do czego służy zworka JP2 na karcie. W manualu się tego nie doczytałem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 To nie jest błąd tylko fakt - karta nie obsługuje sprzętowego miksowania dzwięku i wszystkiego z tym związanego. Karta jest oparta na wykastrowanym Envy24HT, który w przeciwieństwie do starszego brata Envy24 stracił 36-bitowy cyfrowy mikser, aby można było go sprzedawać w rozsądnej cenie. Możesz w panelu sterowania właczyć Qsound wtedy sterownik bedzie "oszukiwał" aplikacje, że karta ma jednak sprzętowy mixing, oraz możliwość generowania efektów EAX w wersji 2.0. Co do zworki to ustawia priorytet tłumienia zniekształceń powodowanych przez inne urządzenia w komputerze generujące fale elektromagnetyczne dla lini analogowych lub cyfrowych. Tak deklaruje producent (trudo mi uwierzyć, że to ma znaczenie - przestawienie zworki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...