Skocz do zawartości
orme

Msi Vr610 - Czy Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić laptopa... znalazłem w swoim przedziale cenowym takiego... :unsure:

http://www.allegro.pl/item285387213_szok_m...1270_bonus.html

co o nim myślicie? Nie będzie używany do żadnych gier... co najwyżej z "bardziej" wymagających programów będzie odpalany AutoCad i nne podobne programy. Interesuje mnie też czy są problemy z postawieniem na nim XP'ka (jest bez systemu). No i co sądziecie o samiej firmie? Jakie są wasze opinie na jej temat?

prosze o szybką odpowiedz :)

pzdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam kupić laptopa... znalazłem w swoim przedziale cenowym takiego... :unsure:

http://www.allegro.pl/item285387213_szok_m...1270_bonus.html

co o nim myślicie? Nie będzie używany do żadnych gier... co najwyżej z "bardziej" wymagających programów będzie odpalany AutoCad i nne podobne programy. Interesuje mnie też czy są problemy z postawieniem na nim XP'ka (jest bez systemu). No i co sądziecie o samiej firmie? Jakie są wasze opinie na jej temat?

prosze o szybką odpowiedz :)

pzdr...

Ogólnie notki od MSI są całkiem niezłe i na pewno lepsze od jakiegoś acera. Należy dodać że przy takiej cenie jest to całkiem interesująca propozycja. Jeżeli nie zależy ci na długim czasie pracy na baterii (pewnie ok 3h lub mniej) to możesz go brać.

Co do instalacji systemu to nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie instalowałem. Jak na stronie producenta są stery pod XP to wszystko powinno chodzić bez problemu.

Pozdrawiam.

EDIT: Ten notek ma klawiaturę numeryczną?

Edytowane przez AK-105

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie notki od MSI są całkiem niezłe i na pewno lepsze od jakiegoś acera. Należy dodać że przy takiej cenie jest to całkiem interesująca propozycja. Jeżeli nie zależy ci na długim czasie pracy na baterii (pewnie ok 3h lub mniej) to możesz go brać.

Co do instalacji systemu to nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie instalowałem. Jak na stronie producenta są stery pod XP to wszystko powinno chodzić bez problemu.

Pozdrawiam.

EDIT: Ten notek ma klawiaturę numeryczną?

no właśnie... ma klawiature numeryczną.... nie wiem jak z wygodą, czy nie przeszkadza za bardzo w pracy...

jakieś opinie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie... ma klawiature numeryczną.... nie wiem jak z wygodą, czy nie przeszkadza za bardzo w pracy...

jakieś opinie? :D

Ciężko powiedzieć. Z jednej strony jeżeli używa się dużo klawiatury numerycznej to jak najbardziej wygodne rozwiązanie.

Z drugiej jednak strony żeby zmieścić dodatkowy blok klawiszy trzeba było upchnąć trochę tą klawiaturę i może to negatywnie wpływać na wygodę użytkowania. Najlepiej byłoby pobawić się gdzieś tym notkiem. Bardzo możliwe że mimo dodatkowego bloku klawiszy pisze się całkiem nieźle.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie!

Nie jest pierwszym

Packard Bell również to stosuje

ale ja bym się tutaj naprawdę nie zastanawiał nad klawiaturą

tylko nad zawiasami - czy MSI umie je dobrze zrobić i wzmocniło na całej dlugości matrycy tak jak w HP

czy tak jak Acer - krótkie w podstawie matrycy i później wyłamują plastik, który nie wytrzymuje naprężeń

przyznam, że wyglądają trochę mizernie

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi