Skocz do zawartości
he_avy

Nowa Buda I Wc (foty) Work Progress 99,9%

Rekomendowane odpowiedzi

Witam all

No i jak zwykle nie moglem usiedziec na miejscu i postanowilem zrobic kolejny modzik ale tym razem bedzie to obudowa w calosci robiona recznie znaszego ulubionego plexy :)Z poczatku mial byc to BigTower a z tego co widze bardziej bedzie to Desktop BigTower zreszta czas pokaze co z tego wyjdzie.Kilka pierwszych fotek(sorki za jakosc ale nie mam pozadnej cyfrowki)

Zarys ogolny

Dołączona grafika

i po docieciu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Update 1

Co do wc to juz niebawem

A tak wyglada gora byl z jej wygieciem lekki problem bo dosc duzy i gruby kawalek plexy ale okazalo sie ze piekarnik jest super rozwiazaniem:)Dołączona grafika

Update 2

Mocowanie pod karty pci wyciolem ze starej budy

Dołączona grafika

I moja kobieta tez mi dzielnie pomaga :)

Dołączona grafika

Pilka w lape i naprzod

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

i juz po zamontowaniu

Dołączona grafika

a tu juz widac fragment okna w budzie (w miedzy czasie zostalo chlasniete nawet archiwum z tego nie zostalo)

Dołączona grafika

Update 3

I poczatek Wc czyli nagrzewniczka z zuka (chyba)

Dołączona grafika

obudowana przydymiana pleksa

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

i 3 wicherki

Dołączona grafika

obudowane

Dołączona grafika

i final nagrzewniczki

Dołączona grafika

I kolejny wicherek tyle ze wiekszy ale cichutki - Antek

Dołączona grafika

Przygotowanie budy pod Antka i napedy cd/dvd

Lekkie modyfikacje i juz zamontowany

A tak wyglada wlacznik i tez jest z plexy :)

Czerwone diody na zewnatrz to Power zielone w srodku Hdd

Sloty pod napedy i hdd

Tak wyglada w calosci

a tak po zamontowaniu

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

i rezerwuar :)

Można by powiedziec ze prawie Final ale jeszcze jest jedna rzecz która wpadła mi do głowy plus kosmetyczne poprawki wiec narazie work progress 99,9%

Obecnie buda prezentuje się w ten oto sposób

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

I w nocy

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

A update jeszcze bedzie :)

pozdro

Edytowane przez he_avy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kształt jakiś nowy... ale obudowy z plexi to nie widziałem chyba jeszcze żadnej ładnej...

Kwestia gustu. Mnie się podobają bardzo. Ogólnie wszyscy mówią, że to już nie ta epoka itd. ale mnie się od zawsze budy z plexy podobały, byle były dobrze wykonane - wsi nie będzie ;) A zaczątki owej wyglądają zachęcająco.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sama plexi jest fajna... ale potem w takich budach widzi się (...) obskurne szare cdromy - co jest już obrzydliwe.

To dla nich też kołuje się obudowę z plexi i po sprawie ;) :D

Zobaczymy, co wymyśli he_avy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co okno w budzie z plexi ? :lol2: :blink:

moze wstawi tam ladna czarna sexi siateczke ? ;]

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
a moze szarą blache ? :-P

he_avy , zdradz nam conieco twojej wizji ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten rezerwuar rox !

Podzielam entuzjazm, rezerwuar jest piękny ;)

Jako posiadacz bojownika, doradzę Ci - wpuść tam tą ciepłolubną rybkę, może ładnie przyozdobić Twojego WCta ;) Nie wymagają napowietrzania ani żadnych ozdób w postaci kamyków (choć ponoć w przyozdobionych akwariach czują się najlepiej, ale nie jest to wymagane). B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm

szacunek za włożoną prace ale te marne fotki skrywają ostrą chałturę (wykończenie pleksy jest fatalne)

zastosowane wkręty też wyglądają b.mizernie

Czuje że następna rew. będzie dopracowana.Jak to mówią pierwsze koty za płoty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo podoba mi się położenie mobo, wszystkie bebechy przez to są jeszcze lepiej widoczne ;)

Ogólnie należą się gratulację za tak szybką robotę i za efekt proporcjonalny do czasu. Naprawdę piękna obudowa! Jedyne, co skrytykuję, to może troszkę zbyt duża swoboda w rozłożeniu węży (ja bym je troszkę inaczej poukładał).

8,5/10, pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienawidzę obodow z plexi, ale bije poklony przed tworca bo:

-ta buda mi sie podoba (nie wiem czemu:P pewnie to sprawka intrygujacego ksztaltu)

-ladnie wkomponowal rezerwuar i chlodnice, ogolnie wctek zgrabny

-gustowne podswietlenie (przewaznie w plexi budach jest 100ledow i wyglada jak choinka)

-postepy w pracy raptem 10 dni, a nie jak niektorzy po pol roku maja "10% in progress", siadles zagoniles kobiete do pracy i zrobiles i o to chodzi:)

Tak wiec ja jestem na plus;)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeatheN - co do tego czasu to nie tak 10 dni bo sama konstrukcja powstała we wrześniu ale z racji ładnej pogody, imprez poleżała troszki i w grudniu kobieta mnie zagoniła do roboty mówi "miałeś skończyć w tym roku i co? zabieramy się do roboty" no i jest wiec w sumie to jej należą się uznania

Charles - co do węzy to będą jeszcze duże zmiany maja tam wskoczyć jeszcze 4 bloki wiec na pewno będzie to inaczej wyglądało.

Edytowane przez he_avy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie ładnie, pierwsza buda z plexi co mi się podoba. Wielkie gratulacje :)

Co do rybki to nie jest głupi pomysł :D Zrobić filtry przy króćcach żeby nie wciągnęło rybki przez pompkę i może żyć śmiało :D

Taki np głupik przezyje 2 dni:d a w wyniku karmienia, to wszystkie weze obrosna tak ze ich nie doczyscisz ( bakterie+glony+sinice+odchody+niestrawione resztki pokarmu) Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi