Skocz do zawartości
DarkShadowPL

Bluescreen+reset Przy Próbie Nagrania Płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Płyta gł. : Matsonic MS8127C/C+/C+(266) (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM, Audio)

Ram: 448 MB (SDRAM) 256+128+64MB (3 kości)

Procesor: AMD Duron, 800 MHz (8 x 100) Spitfire seria A2

karta graficzna: NVIDIA GeForce2 MX 100/200 (32 MB)

Dysk HDD: SAMSUNG SV2042H (18 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)

Nagrywarka: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N

USB: podłączony hub a do niego mysz, kamerka int., modem Neo smilies/szczerbaty.gif

System operacyjny: Windows XP SP2

Zasilacz: Codegen 300W

Dołączona grafika

Przy próbie nagrania czegokolwiek na płytę CD/DVD czy to Nero czy Alcohol120% przy kilkunastu procentach następuje bluescreen i reset komputera.

Nagrywarkę sprawdziłem u siebie i działa poprawnie, kable IDE są sprawne, nagrywarka działa na innej taśmie niż dysk. Próbowałem zarówno Slave jak i Master i wszystkie próby kończą się restartem. Czy wina może leżec po stronie zasilacza.

Jest to komputer siostry, myślę że to zasiłka i jutro chyba wezmę swój i zobaczę czy to rozwiąże problem, ale pytam was co to może jeszcze być jeśli okaże się że to nie wina zasilacza.

Podkreślam nic nie jest podkręcone, temperatury są niski (czyt. normalne).

Podczas normalnej pracy komputer jest jak najbardziej stabilny, nagrywarka prawidłowo czyta wszystkie płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi