januszn64 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Mam problem z OC AMD Athlon 4000+. Podwyższam FSB w BIOSIE, napięcia itd. Zapisuje, system uruchamia sie ponownie, i na czarnym ekranie podczas załączania wyświetla się komunikat: Warning! Now system is in Safe Mode. Please re-setting CPU Frequency in the CMOS Setup. Dodajmy, że procesor pracuje obecnie na 2,11Mhz i nie na zwykłym BOXie, ale na dokupionym miedzianym coolerze firmy Pentagram nxc-100Cu. Jak teraz postąpić??? Bardzo proszę o instrukcje i uwagi na ten temat. :cry: :cry: W razie czego istnieje także email i gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Napisz jaka płyta i jaki zasilacz. Edytowane 28 Grudnia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Napisz jaka płyta i jaki zasilacz. Płyta główna: Gigabyte GA-M52S-S3P Zasilacz: Rasurbo 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 zdaje mi się, że ten zasilacz jest zasłaby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 I płyta, i zasilacz średnio nadają się do Oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 I płyta, i zasilacz średnio nadają się do Oc. 450W...można by sie było kłócić czy słaby, ale masz rację że średnio się nadają. Tylko powiedz mi czemu ten procesor powinien na BOXie iść na 2.4Mhz, a ja ustawiam FSB na 218 i już zaczyna sie pojawiać ten błąd :sad: Mnożnik to 10,5. Bardzo proszę o pomoc :cry: Ja już naprawdę niewiem :cry: widzę że większość osób nie wie co jest grane :cry: ....z resztą ja też :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zmniejsz mnożnik HTT o 1 niżej i daj niżej o 1 stopień taktowanie pamięci i leć w górę w FSB. Zasilacz ma 450W tylko na naklejce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zmniejsz mnożnik HTT o 1 niżej i daj niżej o 1 stopień taktowanie pamięci i leć w górę w FSB. Zasilacz ma 450W tylko na naklejce. To w takim razie ile ma naprawdę??? Według mnie musi mieć 450W, ponieważ na mniejszym procek by się spałił. A tak w ogóle, to ja mam w ogóle jakiś inny BIOS :cry: Dodałem w załącznikach zdjęcia, na których jest ukazany. Bardzo proszę o pomoc :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 A może dało by się zainstalować jakiś inny BIOS??? :unsure: :unsure: Istnieje taka możliwość??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 To coś co masz to ja bym zasilaczem nie nazwał , kolejny wyrób zasilaczo podobny . Do tego powinno się nadać dobre 350 W ( Modecom , Fortron , Delta ) , najlepiej zrobisz jak się go pozbędziesz i kupisz coś markowego Nowy Bios może pomów ale nie musi . Co do OC - do może CPU ma za mało V , zwiększaj małymi kroczkami napięcia zasilające CPU , chipset i RAM gdy system nie chce się załadować na danym ustawieniu wartości szyny HTT . Rób to do momentu kiedy na danych ustawieniach system będzie działał stabilnie ( stabilność testujesz albo Orthosem albo StressPrime , 3D Marki-i też mogą pomów ) Ustaw mnożnik szyny HTT na 3 i wtedy spróbuj . FAQ kręcenia pamięci na platformie AMD K8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Pamięci i HTT w dół... Zmiana napięcia nic nie da, jak by był zbyt małe to wywalał by się BSOD prze starcie Windy albo wywalało by błąd w SPi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zasilacz jak najbardziej do markowych nalezy, pytanie tylko jak u niego wyglada sprawa linii 12V (czy maja wystarczajaco duzo amperow). Nie w nim poszukiwalbym zrodla problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 ta zasilka ma 17A na dwunastce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sula Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 No to nie przesadzajcie z tą zasilaczową manią. Mój drugi komp(nie ten w sigu) też ma X2 4000+ na zaiłce mającej 12A na dwnunastce i spokojnie leci na 2,8 ghz. Nie w zasiłce upatrywał bym twoich problemów. Tak jak mówili moim przedmówcy - nowy bios+ pamięci i htt w dół i lecisz z fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 (edytowane) Według mnie zasilacz nie jest podejrzany, ponieważ gdy kupowałem części do mojego komutera, to sprzedawca w sklepie mi go polecił, bo ma 450W i jest markowy. Powiedział także, że na "nie markowym" daleko bym nie zajechał, ponieważ spalił bym procesor. Więc zasilacz w tej kwestii odpada Mam jeszcze pytanie co do tego BIOsa. Skąd go pobrać i jak zainstalować??? :cry: Edytowane 31 Grudnia 2007 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zaiste ze strony producenta-pobierzasz bios, program flasciach!ący i z poziomu dosa (robisz dyskietke startową) i flasciach!esz bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 O co chodzi z tym flashowaniem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 (edytowane) No to nie przesadzajcie z tą zasilaczową manią. Mój drugi komp(nie ten w sigu) też ma X2 4000+ na zaiłce mającej 12A na dwnunastce i spokojnie leci na 2,8 ghz. Nie w zasiłce upatrywał bym twoich problemów. Tak jak mówili moim przedmówcy - nowy bios+ pamięci i htt w dół i lecisz z fsb w starym deskopie mam venice 30+ @ 2.6Ghz (325x8) 1.55V, 6600GT 570/1250, 4x512 ddr@433, jeden HDD, DVD RW, SB live 5.1 platinum , dwa wiatraki 120mm i cały ten zestaw hula stabilnie na 'Tracer 450W 4Life HellFire' - juz ponad dwa miechy. .. z tymi zasilaczami jest tak jak z opiniami o dyskach twardych > raz komuś padł Seagate i wszędzie wypisuje "nie polecam dysków seagate, padają jak muchy :lol: " Edytowane 31 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ja również veto przeciw calej mani zasilaczy, nie wiadomo co jest grane ??? No jak to nie? Zmien zasilacz :lol: Zeby nie robic OT , poczytaj sobie FAQ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Ja również veto przeciw calej mani zasilaczy, nie wiadomo co jest grane ??? No jak to nie? Zmien zasilacz :lol: Zeby nie robic OT , poczytaj sobie FAQ... O co ci chodzi z tym "OT"???? I po co mam zmieniać zasilacz skoro ten jest dobry??? :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 OT=Off Topic=Coś nie związane z tematem. Zasilacz nie jest dobry, jest zły i możesz pozbyć sie szybko kompa. Poczytaj FAQ'i, jest ich dużo na tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 OT=Off Topic=Coś nie związane z tematem. Zasilacz nie jest dobry, jest zły i możesz pozbyć sie szybko kompa. Poczytaj FAQ'i, jest ich dużo na tym forum. Ale czemu jest "zły"????? Jak kupowałem części powiedzieli mi że jest dobry i markowy. Pytałem się także czy mogę jechać dalej na moim starym 350W, a oni odpowiedzieli, że spalę procesor :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 W sklepie to są "eksperci" którzy powiedzą wszystko żeby sprzedać towar który im zalega. Poczytaj forum i sie dowiesz wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 W sklepie to są "eksperci" którzy powiedzą wszystko żeby sprzedać towar który im zalega. Poczytaj forum i sie dowiesz wszystkiego. Może masz rację. A jaki zasilacz twoim zdaniem byłby dobry???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Ale czemu jest "zły"????? Jak kupowałem części powiedzieli mi że jest dobry i markowy. Pytałem się także czy mogę jechać dalej na moim starym 350W, a oni odpowiedzieli, że spalę procesor :unsure:Czy jakbys sprzedawal komus np. telefon mówilbys osobie która chce go kupic ze jest do du***?? Co do zasilacza moze jakis Cheiftec? Albo ten : http://www.allegro.pl/item288095469_fortro..._r_wroclaw.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...