Snesiak Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 a potem ty go ściągasz do siebie z normalną prędkością....;/ Mi narazie wystarcza 3/3mbit - więcej nie będę potrzebował przez jeszcze dłuuugi czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 az mi sie plakac chce... ja w domu na g. necie z orange osiagam w porywach max 21KB/s :( a tp niema planow aby polozyc kabla do mnie w przeciegu najblizszych 5lat :/ dobrze ze na moje wygwizgowie zaczynaja sie ludzie sprowadzac to moze kiedys podciagna... nawet biedne neo bym chcial... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Co do pingu (pojawil sie tu w paru postach), to akurat fakt czy mamy 1, czy 100mbps to w zasadzie nie ma to wplywu na ping, znacznie slabsze lacze w zupelnosci wystarcza do obsluzenia transferu jaki jest potrzebny do grania. To ze ktos zza zachodniej granicy ma niskie pingi nie zalezy od tego ze ma wieksze lacze, to kwestia routingu jaki oferuja tamtejsze firmy. Ja zamiast tych 100megowych lacz wlasnie chcialbym zeby wreszcie ktoregos dnia w polsce pojawily sie oferty nastawione na niski ping (co jest powszechne na zachodzie), tzn np extra platna usluga u operatora ktora daje nam te 20ms na serwery w uk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) @aerial AMEN. W celach domowych, 4MB na 2MB wystarczy spokojnie. Nawet maly serwer da sie na tym postawic. Choc milo by bylo, miec światłowod pod sam nos. Edytowane 5 Stycznia 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Jeśli już się pojawią łącza 50Mb i więcej, to będą robione tylko i wyłącznie z myślą o dostarczeniu do użytkownika nowych usług. TV, super-hiper wybór filmów na żądanie w jakości HDTV, co potrzebuje dla jednego kanału łącza 25mb na dzień dobry. Więc ty siedzisz sobie na necie, zasysasz i grasz, mama piecze ciasto i ogląda program o gotowaniu. Brat słucha muzy z radia internetowego na "wieży" Tata ogląda filmek w HDTV, a siostra siedzi na drucie. Na pewno nie będzie to robione z myślą, żeby ludzie mogli szybciej dyski zapełniać nowymi Divx'ami. Zresztą do tego potrzebny byłby jakiś sługa, który zapierdzielałby 2 razy dziennie do sklepu po nowy dysk :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Też się ceną "pochwalę"... 1mb w dzien, 2mb w nocy, bez zewnetrznego IP 50zł/miesiac... a upload ssie... chyba 128... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) 10 lat temu malo komu przyszlo do glowy, ze mozna miec w domu dysk 200gb... bo po co i na co, skoro osmio gigowy dysk byl w ponad polowie pusty. To samo z laczami - juz malo kto pamieta jakim luksusem byla siec osiedlowa z laczem o przepustowosci 112 Kb/s. Ja naleze do stowazyszenia interenautow, transfery mam pierwsza klasa bo po 500-1000 kB ze stron... z p2p troche slabiej, a w csie mam pingi po 10-20... Tyle, ze jest kilka serwerow i kilka lacz... do gier jest dedykowane lacze o bardzo niskim pingu, na p2p jest lacze symetryczne, a na strony asymetryczne. Mysle, ze nie mialbym trudnosci ze skonsumowaniem 30 megowego lacza... zapodajesz film dvd na emule i masz go w pol godziny :) Edytowane 5 Stycznia 2008 przez -Paluch- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Co ten konkurs szybkosci lacza ma wspolnego z tematem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 routerek mam malutki. A na poważnie zrobił się OT. Kto mi powie na co komu takie łącze w zastosowaniach domowych? Skoro ping nie zależy od przepustowości więc do grania niepotrzebne, dla warezu ? może i dobre tylko kto w domu teraz warez trzyma? Do przeglądania stron, gg czy innych sieciowców wystarcza już 512... no chyba że się ostro na p2p siedzi... Generalnie jak na razie to marzenie senne albo jak mawiają crap. Może za lat kilka TPSA pochwali się że oferuje to to do domu, ale najpierw wszystkie firmy będą miały ofertę. Normalny użytkownik w Polsce ? Za kilka- kilkanaście lat może. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 routerek mam malutki. A na poważnie zrobił się OT. Kto mi powie na co komu takie łącze w zastosowaniach domowych? Skoro ping nie zależy od przepustowości więc do grania niepotrzebne, dla warezu ? może i dobre tylko kto w domu teraz warez trzyma? Do przeglądania stron, gg czy innych sieciowców wystarcza już 512... no chyba że się ostro na p2p siedzi... Generalnie jak na razie to marzenie senne albo jak mawiają crap. Może za lat kilka TPSA pochwali się że oferuje to to do domu, ale najpierw wszystkie firmy będą miały ofertę. Normalny użytkownik w Polsce ? Za kilka- kilkanaście lat może. Pozdrawiam. jakbyś miał to byś wiedział po co :P komfort komfort i jeszcze raz komfort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Na moj gust dla domu wystarczylo by loncze 24Mbity z Uploadem minimum 2 Mbity takie loncze pociagnie pewnie na luzie Internet TV w HD a to wlasnie na taka usluge w internecie czekam . Jakos nie daje wiary zeby w Polsce wprowadzali loncza 100Mbit dla indywidualnych odbiorcow . Co do uploadow to powiem ze w UK gdzie mieszkam 75-80% firm oferuje loncza 8-12-24 Mbit z max uploadem na poziomie 512 do 1,5Mbita czyli tez cudo niema , gdzies widzialem oferte loncza D/U 12/8 Mbitow ale cena byla powyzej 150£ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Inicjatywa "Pochwal się swoim łączem, może coś urośnie" właśnie się zakończyła. To nie jest temat do tego przeznaczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Inicjatywa "Pochwal się swoim łączem, może coś urośnie" właśnie się zakończyła. To nie jest temat do tego przeznaczony. w końcu.... co do samego łącza: tak jak pisał Mario2k - wystarczające dla HD w domu i tyle, wraz z postępem i wprowadzaniem nowszych usług czemu nie, ale jak na stan dzisiejszy to wystarczy. Powtórzę się, ale nie wierzę, żeby którykolwiek z operatorów dał prywatnemu użytkownikowi łącze o przepustowości 100 Mb/s. A nawet jeśli to bardzo droga usługa będzie więc nie ma się czym podniecać. Nawet nie będzie to przełom na miarę przejścia z modemu 28 kbps na DSL 1 Mbps. Inne rozwiązania mogłyby coś dać, ale sama idea zwiększenia przepustowości ? to jak przesiadka z 28 Kbps na 56 Kbps nic poza tym. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Co do uploadow to powiem ze w UK gdzie mieszkam 75-80% firm oferuje loncza 8-12-24 MbitNa Twoim miejscu poszukał bym jeszcze firm oferujących słowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) 100mb w każdym domu... Już widzę forum zalane tysiącami pytań: "Czemu jak mam internet 100mb to nie uzyskuje pełnej prędkością łącza, a tylko 80%*). Będzie jak z dyskami.... *te 80% to tak przykładowo ;) Edytowane 10 Stycznia 2008 przez KrOOliK89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maniak_ Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Łącze internetowe 100 Mb/s? To już możliweStandard na uczelniach od ładnych parę lat nawet tych na skrajnych zadupiach kraju, ciągnie aż miło, miałem przyjemność testować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 wielka rewelacja, sam mam 100mbit światłowód od ponad roku e-wro (teraz dialog) przed chwilą ściągałem obraz ubuntu w 1.5min [; 60zł/miesiąc [;100Mb światłowodu ale chyba nie dla samego siebie, pewnie jakaś duża rozdzielona sieć ... jeśli się mylę to rozwiń jak to wygląda za 60zł :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 ino tak : http://www.e-wro.pl/o_ewro.php :) ehh taki up mieć <3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 wielka rewelacja, sam mam 100mbit światłowód od ponad roku e-wro (teraz dialog) przed chwilą ściągałem obraz ubuntu w 1.5min [; Z serwera w sieci? Fajnie ze czytam ich strone i jednoznacznie z niej wynika ze to tylko predkosc w ich sieci... Chwila z google i predkosci podawane przez uzytkowników tylko to potwierdzaja. Jeszcze ten wczesniejszy test szybkosci który dałes do serwera w tej samej sieci... 100mbit w lanie to ma prawie kazdy niekorzystający z dsl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Niektorzy wierza w Mikolaja, a niektorzy w to ze maja swoj swiatlowod i 100Mbitow na swiat :) eot. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 1280/640kbps - 39zł/miesiąc do tego rozmowy telefoniczne po mojej gminie za darmoszke a abonament za telefon 40zł Ping latency bardzo dobre ping średni ping na zagraniczne serwery 50-120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Chyba bylo mowione, ze konkurs e-penisow sie skonczyl? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Chyba bylo mowione, ze konkurs e-penisow sie skonczyl? :evil: Może teraz ktoś zauważy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Z serwera w sieci? Fajnie ze czytam ich strone i jednoznacznie z niej wynika ze to tylko predkosc w ich sieci... Chwila z google i predkosci podawane przez uzytkowników tylko to potwierdzaja. Jeszcze ten wczesniejszy test szybkosci który dałes do serwera w tej samej sieci... 100mbit w lanie to ma prawie kazdy niekorzystający z dsl. tak, z serwera w sieci. Za kogo mnie masz :mur: na torrencie też tylko po sieci mam pod 10MB/s? i od kumpla z ftpa na drugim końcu Polski 5MB/s to też jest wewnątrz sieci? a z resztą, co ja się będę kłócił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ciekawe rzeczy :blink: Marcin z tego co piszesz to masz neta jak w Japonii za cenę prawdopodobnie niższą (chyba jen dość mocno się trzyma :D ) :) Od razu na myśl przyszedł mi film "American Gangster" gdzie "Denzel" gada z "Gottim", a ten mu mówi, że nie może sprzedawać super towaru po cenie dużo niższej od konkurencji, "bo cena mleka jest USTALONA i nie ważne ile kosztuje wyprodukowanie tego mleka" :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 tak, z serwera w sieci. Za kogo mnie masz :mur: na torrencie też tylko po sieci mam pod 10MB/s? i od kumpla z ftpa na drugim końcu Polski 5MB/s to też jest wewnątrz sieci? a z resztą, co ja się będę kłócił :) kurde jak to mozliwe za 60zl miesiecznie :blink: ,srednio za 1MB sie placi 50zl a ty za 100MB placisz 60zl,ja tez tak chce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) kurde jak to mozliwe za 60zl miesiecznie :blink: ,srednio za 1MB sie placi 50zl a ty za 100MB placisz 60zl,ja tez tak chce :) On ma te 100 mb ale w intranecie (choć nie wiem, czy można to tak nazwać. Uznajmy że to jest duży lan), a nie internecie..... Edytowane 12 Stycznia 2008 przez KrOOliK89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 dobra, mam co mam, cokolwiek :) na szwedzkich serwach q3 ping 1 to też jest w intranecie? ;> a tak poważnie to chyba oczywiste, że nie osiągniesz takich prędkości wszędzie na świat, bo wszystkie serwery musiały by conajmniej 100Mbit oferować peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ja tam się do niczego nikogo nie czepiam. Ale z tym pingiem to przesadziłeś. Ping 1? Gdy po lanie jest od 5. Masz screana:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Co do wczesniejszych wypowiedzi na temat wymagan HDTV to dla wiekszosci ludzi na tej planecie wystarczyloby 10-12Mbitow tyle maja max (scenowe) filmy HDTV 1080 po rekompresji . A propo tego typu uslug ,zna ktos mzoe jakis darmowy kanal internet HDTV ? narazie trafile m jeden i do tego Chinski bitrate tylk o 2000kbps :/ SGJ co lepiej wyglada lacze czy Loncze ;) od dzis moge sie nawrocic i pisac >lacze< Edytowane 12 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...