Gość Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) dobra, mam co mam, cokolwiek :) na szwedzkich serwach q3 ping 1 to też jest w intranecie? ;> utwierdziłeś mnie w przekonaniu że niewiele wiesz jakie w ogóle łącze posiadasz i o jakich parametrach, oraz im więcej na ten temat piszesz tym bardziej się gubisz, na odróżnieniu intranetu od internetu poległeś, teraz pingi ... Edytowane 12 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 ...a jednak :D :lol: Jeżeli można prosić to zrób jakiegoś screen'a, z tego torrent'a, a ja mógłbym prosić o screen'a z transferem sterów ze strony nV i AMD? Nie to, ze Ci nie wierzymy :wink: Chciałbym tylko zobaczyć ile ich serwery potrafią :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) http://img89.imageshack.us/my.php?image=12dp9.jpg zamazalem ip, utorrent pokazuje tylko tyle ile pokazuje, bo screen zostal trzasniety mikrosekundy po tym jak "brak odpowiedzi" zniknelo co do sensu posiadania takie lacza : fajna sprawa jak 700mb dystrybucje ubuntu sciagam szybciej niz gotuje pol czajnika wody, ale do domu, nie korzystajac z takich wynalazkow jak streaming hd, 2-4mbit imo wystarcza. 512kbit, ktore obecnie powoli staje sie std. to jednak troche malo ;) Edytowane 13 Stycznia 2008 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) tukamon nie chodzi nam o prędkości, bo wiemy że takie łącza istnieją ;) ...w polsce 100Mb np na uczelniach to żadna nowość. co innego takie łącze w domu, dla siebie samego.. na wyłączność, w dodatku jak twierdzi Marcin_gps światłowód, 100Mb w sieci internet :] ...za 60zł Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ja moge potwierdzić ze marcin_gps mowi prawde. Moj znajomy z pracy ma rownież e-vro na swiatłowodzie za 60zł. Nie raz mi wysyłał screeny jak sciąga po 10,12 mb/s z netu, lub 35mb/s z sieci lokalnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie raz mi wysyłał screeny jak sciąga po 10,12 mb/s z netu, lub 35mb/s z sieci lokalnej. I gdzie te 100mbit? 35 po sieci lokalnej? Jak tylko tyle robi po lokalnej to nie ma prawa miec tylu ile wczesniej pisał do internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Pewnie wkradła się mała literówka w poście Pluska :wink: Chodziło mu pewnie, że 10mb/s = 10MB/s czyli takie 80Mb/s w necie i 35MB/s po sieci. Jeżeli tak należy czytać post Pluska to są to kosmiczne prędkości :blink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Pewnie wkradła się mała literówka w poście Pluska :wink: Chodziło mu pewnie, że 10mb/s = 10MB/s czyli takie 80Mb/s w necie i 35MB/s po sieci. Jeżeli tak należy czytać post Pluska to są to kosmiczne prędkości :blink: pzdrtak jak mowisz :) ludzie dobrze ogarniający ten temat i mieszkający we Wrocku dobrze wiedzą ze na Nowym Dworze jest najlepszy internet. Teraz e-vro zostało przejęte przez dialog, sam z uporem maniaka probowałem się dowiedzieć czy jest możliwość założenia tego rarytasu u mnie, no ale niestety światłowód swoja wartość ma, a Dialogowi jakoś narazie nie zależy na tym aby okładać większa część miasta takim internetem. joł. Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) widać są równi i równiejsi ... bo jeżeli dialog zapewnia sieci opartej na światłowodzie takie świetne warunki w internecie to coś jest nie tak, od kilku lat ge-0-0-0-2-cr0.ffm.de.tnib.net i decix1.eurotransit.net są pozatykane dla dialogu i nie kwapią się by coś w końcu z tym zrobić bo mają głęboko w [gluteus maximus] komfort swoich abonentów wynikiem czego są wysokie pingi do serwerów poza polską, choć nawet i tu sama infrastruktura dialogu pozostawia wiele do życzenia. ale ten ping na poziomie 1ms do zagranicznego serwera to po prostu technicznie niemożliwe (na obecne warunki) . co z tego że mamy 8800GT jeśli do niego podłączymy stary CRT 15" :lol: Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ciekawe ile w tej sieci stoi serwerów cache niewidocznych dla uzytkowników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszychooo Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 W kwestii predkosci na torrencie - wystarczy by taki plik seedowa 1-2 osoby z e-wroc i juz mozna osiagnac takie predkosci jak powyzej. Do e-wroc jest porownywalna "siec" np. na miasteczku studenckim AGH w Krakowie, gdzie tez mozna miec 12MB/s , co ma sie i tak za niedlugo zmienic. My na mieszkaniu studenckim mamy 10Mbit/s przy 0,5Mbit/s upload'u i sa to predkosci realne do sieci internet , koszt 80zl (+ promocje po 29zl/mies) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 kurde jak to mozliwe za 60zl miesiecznie :blink: ,srednio za 1MB sie placi 50zl a ty za 100MB placisz 60zl,ja tez tak chce :)Średnio się płaci 50 zł za 1mb. We wrocku masz za 60 zł średnio 30mbit [3 znajomych ma e-wro, minimalne prędkości jakie osiągają to włąśnie 30/30 mbit]. Chcesz mieć taki net to się przeprowadź do wrocławia. On ma te 100 mb ale w intranecie (choć nie wiem, czy można to tak nazwać. Uznajmy że to jest duży lan), a nie internecie.....W internecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) W internecie...wierzyć się nie chce że za 60zł oferują 100Mb dla indywidualnych odbiorców, transfer w tej sieci czasem nie jest przydzielany dynamicznie ? bo na pewno nie jest to stałe dedykowane pasmo przydzielane indywidualnie Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) http://republika.pl/marcin_gps/ping.jpg specjalnie dla was, przed chwilą trzaśnięty nie będę się wdawał już w nic, siedźcie sobie na tych śmiesznych neostradach, a w ogóle to ja na modemie V90 siedzę i jestem kozak [; PS macie jeszcze te linki i tak mi pewnie skasują, ale dobra... http://republika.pl/marcin_gps/ubuntu.jpg http://republika.pl/marcin_gps/amd.jpg http://republika.pl/marcin_gps/UL.jpg tak na prawdę to w paincie przerobiłem przed chwilą, bo nie uwierzycie tak czy siak [; Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ponad 11MB/s? Zebym przypadkiem w to nie uwierzył jak tyle nie da rady z jednego pc na drugi postawionych obok siebie na 100mbit... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 SGJ nie chce sie z toba wdawac w jakies klotnie ale chciales screeny ? Wiec masz i nadal nie chcesz wierzyc ? O jakie jeszcze dowody poprosisz ? Juz kilka osob wypowiadala sie na temat e-wro a ty nadal swoje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ponad 11MB/s? Zebym przypadkiem w to nie uwierzył jak tyle nie da rady z jednego pc na drugi postawionych obok siebie na 100mbit...Pewnie nie mam racji, wiec w razie czego mnie popraw, ale 100mbit to okolo 12MB. W takim razie 11MB powinno byc osiagalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Sorry ale jesli wierzysz w wynik z tego screena, który jest niemozliwy to rzeczywiscie zyjcie sobie w swoim swiecie wierzcie w super transfery... Pewnie nie mam racji, wiec w razie czego mnie popraw, ale 100mbit to okolo 12MB. W takim razie 11MB powinno byc osiagalne.12MB ze 100 mbit jest tak samo "mozliwe" jak 60MB z USB 2.0.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (...) 12MB ze 100 mbit jest tak samo "mozliwe" jak 60MB z USB 2.0.... Nie wiem jak z USB, ale jak jestem w Polsce to po sieci z DC dochodzę do 12MB/s, oczywiście jak komputer po drugiej stronie pozwala :) Marcin widać, że AMD nic szczególnego, a ten obraz ubuntu to chyba nie z tego serwera we Wrocławiu? :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 z amd nie jest tak tragicznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) SGJ nie wiem z jakimi serwerami i laczami do tej pory miales do czynienia ale gdy przenosilem pliki z serwera na serwer (NL -> NL albo NL -> US) to te 12 MB bylo osiagalne, najwyzej co widzialem to bylo 13 z kilkoma. Edytowane 13 Stycznia 2008 przez evocati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 W serwerze mogło byc. http://img228.imageshack.us/img228/8008/schowek01as9.jpg Siec oparta na swiatłowodach, wyjscie na swiat 3mbit/s... Drobna 'sztuczka' prezentująca działanie cache i predkosci 'pobierania' w tym wypadku zlimitowanej szybkoscią dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) http://republika.pl/marcin_gps/ping.jpg http://republika.pl/marcin_gps/ubuntu.jpg http://republika.pl/marcin_gps/amd.jpg http://republika.pl/marcin_gps/UL.jpg tak na prawdę to w paincie przerobiłem przed chwilą, bo nie uwierzycie tak czy siak [; 1. jaki ip. serwera ?? (screen z Quake) 2. (ubuntu) - proszę sie przyjrzeć na adresy serwerów http://ubuntu.pl/pobierz.php ftp://ftp.pwr.wroc.pl/........... no i mamy 11MB/s .... 3. a jednak z AMD już leci ledwo 550kB/s.. Edytowane 13 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Tutaj taki maly przyklad NL -> NL, komputery nie sa w sieci ani intranecie. http://i16.tinypic.com/870it79.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 I nie są to zwykle komputery... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 No i po wielkiej sensacji :wink: Widać, że ten net coś neteges i ten cały e-vro (czy tam dialog) to jeden wielki "lan" :-| pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) @evocati A ja myslalem ze teraz sie pracuje jedynie za pomoca pftpfxp-mew ;) @all Mieszkajac w kademiku mialem 100mbps na swiat za 100 pln rocznie. Wiem ze Uczelnia doplacala do mnie, ale ja teraz na ta uczelnie sporo place... nie piszcie wiecej jaka jest roznica pomiedzy MB czy Mb, bo sa jedynie mbps i MB. Gadka o internacie i internecie wogle jest ponizej poziomu... Uwazam ze posiadanie 100 mbps w domku byloby piekne... Wbrew pozorom, lacza nie bylyby wogle zapelnione, bo wszyscy doszliby do poziomu, ze maja wszsytko w 30 minut i pozniej ciszaaaa.... Natomiast istnieje zjawisko fali....i sprawa sie komplikuje... Polecam wszytkim zapalencom linka o sieci szkieletowej pol34 To do niej podlaczone sa wszsytkie uczelnie... Za moich studenckjich czasow wyjscie na swiat bylo 622mbps....a teraz?? zapraszam do leORT: ORT: ORT: ktury... http://www.pionier.gov.pl/siec/infrastruktura.htm Edytowane 15 Stycznia 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Tak! Ale temat zboczył z torów i rozmawiamy o: http://www.e-wro.pl/o_ewro.php Czy nadal uważasz że porównanie tego do "Dużego Lanu" jest niepoprawne? Bo z intranetem to przesadziłem;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Kumpel siedzi wlasnie w Szwecji. Wynajeli z dziewczyna sobie normalne male mieszkanko. Oto przecietne łacze internetowe tam: Dla porownania moje jak najbardziej przecietne lacze Polskie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 No, Szwecja to jest inna rzeczywstosc, to od dawna wiadomo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...