Denzel Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Hej, Zakupiłem takiego laptopa: http://allegro.pl/item287159630_nowy_hp_pa...w_wifi_gwa.html Szukałem informacji na temat tego Semprona i widzę, że jest to już nowy Sempron pod podstawkę Socket S1. Znalazłem taki procesor: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=268686418 Czy będzie on pasował, bo może szyna jest inna? Ew. gdzie kupię dwurdzeniowego Turiona 64 X2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Teoretycznie Turion powinien chodzić bez problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 teoretycznie to bardzo dobre słowo po 1 nie wiem gdzie go kupisz bo już też się za tym rozglądałem i nikt tego nie sprzedaje normalnie w sklepach, chyba, że trafi się jakiś lapek na częśći po 2 nigdzie (nawet na stronie AMD) nie znalałem specyfikacji i zdjęć tych procków - wystarczy, że któryś będzie miał goły rdzeń a 2 będzie w tej metalowej obudowie i już kaplica - niczym nie uzupełnisz wynikającej przerwy między prockiem a radiatorem przerabiałem taką zmianę ze zwykłego celerona na pentiumaM - tony pasty, szlifowanie podkladek z miedzi - nic nie pomagalo - procek się przegrzewał i wyłączał tutaj są dane Turiona http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty..._docs/41407.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jesli byl na rynku lapek hp z konfigiem takim jak Twoj, ale z dwurdzeniowym turionem (moze roznic sie dyskiem,ramem i rozdzielczoscia matrycy) to moznaby kupic ten procesor, gdyz bedziesz miec bios. Ktory trzeba bedzie wrzucic do lapka nr 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzel Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Na angielskiej stronie HP są wersje z Turionami. Chipset jaki posiada mój laptop to nForce 430. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Jesli to ten sam chipset moim zdaniem procek wykonany w tym samym procesie technologicznym, co Twoj sempron powinien dzialac. Nie mam pewnosci bo strona hp dziwnie dziala na operze mini :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubart Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Wszystkie procki AMD na S1 są odsłonięte-taka technologia,a po drugie nie ma problemów startują bez problemu zarówno semrony jak i turiony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...