ludzikos Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Sprawdzilem dzisiaj Codegen'a 250W na mierniku podczas normalnej pracy linux'a i okazalo sie ze napiecia na linii 5V jest 5,06V a na linii 12V jest w przedziale 11,99 - 12,01. Czy warto dla zasilacza z takimi napiecia powierzyc jakies starego kompa? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 czyli napięcia idealne. :D Teraz pytanie czy mierzyłeś pod obciążeniem czy w idle... i najważniejsze, napisz konfig twojego kompa. Martwi mnie że to codeshit i do tego 250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 To prawodopodobnie ten z 1 na 1000000 co nie wybuchają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 To prawodopodobnie ten z 1 na 1000000 co nie wybuchają :) Też miałem przez 3 lata takiego codegena 300w co nie wybucha.... i w końcu wybuchł na sprzęcie który teraz ciągnie firmowa 120w :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Testowalem go na duronie 800 256ramu i gf2mx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Testowalem go na duronie 800 256ramu i gf2mx. no mi własnie poszedł zasilacz na duronie 800 i gf 4400 256 ramu i 10giga dysk, teraz chodzi spoko na 120 w , ale to nie znaczy że twój nie pociągnie dłużej... Edytowane 30 Grudnia 2007 przez jarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 ciekawe czy ktos za 15-20zl lyknalby go? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 za 5zł może tak... powiem krótko: totolotek albo bedzie działać do us. śmierci pięknie albo rombnie i zfajczy kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Rewelacja! Codegen ma idealne napięcia! Napisz o tym do Nvision, na pewno dodadzą go do swojego testu i przy minusach będzie smutny napis 'wad nie stwierdzono'. :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Napewno jest lepszy niz Modecom Feel gdyz po takim samym przebiegu Feel ma napiecia rzedu 12,50 5,48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 E nie przesadzajcie, ja do czasu athlona 1400 wogole nie interesowalem sie zasilaczami i mialem jakies tracery, megabajty, codegeny do czasu az sie wszystkie zjaraly na A64:P Duren 600@950 g2mx i hdd 40 oraz 1gb ramu chodzily mi bez kaszlu:) Potem athlon 1400 zamiast durnia i bez kaszlu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Zasilacze taniej marki są jak papierosy. Każdy wie, że szkodzą, a dużo ludzi je pali. Mało tego, stosunkowo niewielka ilość trafia do szpitala. Ale papierosy dalej szkodzą. Tak samo jest z tymi wyrobami zasilaczopodobnymi... Edytowane 28 Grudnia 2007 przez omgwtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ja nie neguje tego ze to zlomy, ja tylko uswiadomic chialem ze 5 lat temu NIE SLYSZALEM ani nie widzialem ( poza zabawa:P z gniazdkiem) zeby komus spalil sie zasliacz... odkad kompy zaczely ciagnac naprawde sporo pradu, odtad rynek zasilaczy przezyl prawdziwy boom, bo juz nie wystarczy jakas szara puszka z kablami do stabilnej i bezpiecznej pracy. Tak wiec jak ktos ma KALKULATOR z przed paru lat, i codeshita na ktorym to dziala, to szansa ze sie cos zjara jest znikoma poprostu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Oj, te "puszki" z przed paru lat też potrafiły się wysypać na "kalkulatorach". Sam miałem w domu coś ala Codegen przy Celeronie 700 i równie prądożernej reszcie, i poszedł z dymem - dosłownie. Edytowane 29 Grudnia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Kiedyś swojego starego kompa (P3 500, Abit BE6, GF2MX) oddałem braciszkowi, zasilacz oczywiście no-name. Chodził parę ładnych lat aż w końcu zasilacz strzelił pewnego pięknego dnia. Zabrał dosłownie wszystko, została chyba tylko karta dźwiękowa. Nawet napędy IDE popaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Przy cenach w granicach ~30 zł (albo i mniej) za jakiegokolwiek Fortrona na allegro, wydaje mi się, że nie ma co ryzykować. Potem taki zasilacz można jeszcze odsprzedać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...