bleidd Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Padł mi mój BenQ FP737s i musze kupić coś nowego. Nie zważam zbytnio na jakoś obrazu, ta z BenQ mi wystarczała. Chcę tylko niezawodny monitor, bo BenQ zepsuł mi się 4 razy!! Czy jest coś godnego polecenia? Co sądzicie o NEC 73V? Parametry dobre ale czy firma jest porządna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K_N_G Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Kontrast 500:1 w tym monitorze to teraz minimum,jednak jesli nie zalezy ci na doskonalej jakosci obrazu to jest to dosc dobry wybor. Osobiscie mam monitor hp w1907v od ponad pol roku i dziala doskonale. Dobra i polecana firma wsród monitorów jest samsung, np. TEN jest w podobnej bardzo niskiej cenie jednak ma lepsze parametry :) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Nie chcę rozdzielczości WIDE, chcę zwykłą 1280x1024 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Nec to jedna z najlepszych opcji w tej cenie. W rodzinie mam dwa neki 93V (to samo co 73V tylko 19") i to bardzo fajne monitorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 OK dzięki za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie: Rozdzielczość 1440 x 900 = 1,2 mln pixeli, a 1280 x 1024 = 1,3 mln pixeli. Czy to znaczy, że w rozdzielczości 1440 gry chodzą szybciej niż w 1280 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 OK dzięki za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie: Rozdzielczość 1440 x 900 = 1,2 mln pixeli, a 1280 x 1024 = 1,3 mln pixeli. Czy to znaczy, że w rozdzielczości 1440 gry chodzą szybciej niż w 1280 ??? to zalezy od mozliwosci Twojej karty graficznej... a co do wyboru taniego 17 calowego monitora to polecam LG L1718S, swego czasu wzialem ich kilka do biura i do dzis pracuja jeszcze, niktore nawet cala dobe i dzialaja juz prawie ze 2 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 czy ktoś mógłby wspomóc radą? potrzebuję pomocy przy wyborze monitorów do biura, gdzie pracuje się głównie z grafiką i stronami internetowymi. W tej chwili jest 1 BenQ 73G i 93G, ale będą potrzebne jeszcze 3. Najważniejsze jest jak najlepsze odwzorowanie kolorów i bardzo dobra ostrość, parametry związane z ruchomym obrazem mają znaczenie drugorzędne. Cena oczywiście powinna być jak najniższa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Tani i dobre odwzorowanie kolorow? coz te rzeczy chyba nie ida w parze... chyba ze taki model - EIZO S1931SEB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...