Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Padł mi mój BenQ FP737s i musze kupić coś nowego.

Nie zważam zbytnio na jakoś obrazu, ta z BenQ mi wystarczała. Chcę tylko niezawodny monitor, bo BenQ zepsuł mi się 4 razy!!

Czy jest coś godnego polecenia? Co sądzicie o NEC 73V? Parametry dobre ale czy firma jest porządna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrast 500:1 w tym monitorze to teraz minimum,jednak jesli nie zalezy ci na doskonalej jakosci obrazu to jest to dosc dobry wybor.

Osobiscie mam monitor hp w1907v od ponad pol roku i dziala doskonale.

Dobra i polecana firma wsród monitorów jest samsung, np. TEN jest w podobnej bardzo niskiej cenie jednak ma lepsze parametry :)

PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie:

Rozdzielczość 1440 x 900 = 1,2 mln pixeli, a 1280 x 1024 = 1,3 mln pixeli. Czy to znaczy, że w rozdzielczości 1440 gry chodzą szybciej niż w 1280 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie:

Rozdzielczość 1440 x 900 = 1,2 mln pixeli, a 1280 x 1024 = 1,3 mln pixeli. Czy to znaczy, że w rozdzielczości 1440 gry chodzą szybciej niż w 1280 ???

to zalezy od mozliwosci Twojej karty graficznej... a co do wyboru taniego 17 calowego monitora to polecam LG L1718S, swego czasu wzialem ich kilka do biura i do dzis pracuja jeszcze, niktore nawet cala dobe i dzialaja juz prawie ze 2 lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś mógłby wspomóc radą? potrzebuję pomocy przy wyborze monitorów do biura, gdzie pracuje się głównie z grafiką i stronami internetowymi. W tej chwili jest 1 BenQ 73G i 93G, ale będą potrzebne jeszcze 3.

Najważniejsze jest jak najlepsze odwzorowanie kolorów i bardzo dobra ostrość, parametry związane z ruchomym obrazem mają znaczenie drugorzędne. Cena oczywiście powinna być jak najniższa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi