beriam Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Witam Jestem na etapie zakupu obudowy do kompa, mam obecnie to co w sygnaturce, ale chciałem coś mniejszego Jestem zajadłym fanem Lian-li wiec innych obudów nie brałem pod uwagę ... dziś trochę szukałem po necie i znalazłem ten model co w tytule, mała zgrabna i wbrew pozorom dość pojemna i dobrze wentylowana ... I co najważniejsze cena jest do przyjęcia :D clik clik clik clik Teraz kilka pytań które mi nie dają spokoju :D - czy takowy montaż mobo jest lepszy od od normalnego (nigdy osobiście sie z ta opcja w realu nie spotkałem) - czy karta graficzna ustawiona odwrotnie bardziej sie będzie grzała iz w standardowy sposób ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) grafa do gory nogami powinna sie teoretycznie mniej grzac, w koncu wszystkie grzejace sie elementy (gpu, ram i mosfety) so na dole, a jak teraz beda na gorze, to cieplo bedzie sobie spokojnie uciekac, a nie zalegac pod pcb pytanie tylko, czy w tej budzie nie ugotuje sie zasilacz - z tego co widze to zasysa cieple poweitrze z procka a z drugiej strony wiatrak dmucha w blache... Edytowane 10 Stycznia 2008 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 O zasilacz to nie ma się co martwic, bardziej martwił bym sie właśnie o grafikę. Wiem bo swego czasu też interesowałem sie tą budą. :D Przy takiej konstrukcji całe ciepłe powietrze zbiera się właśnie u góry, czyli tam gdzie jest gpu. Jedynym wyjściem jest wycięcie otworów na górze i zamontowanie grilla typu AC Ryan i zamontowanie wentylatorów 120mm. Ogólnie to odwółuję cię na oddzielny topic na hardforum: http://hardforum.com/showthread.php?t=1133290 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslawek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Również zastanawiam się nad tą obudową. Pisałem dzisiaj do cooling.pl (gdyby dzisiaj zamówić, to byłaby dostępna 7 lutego). Komputronik jeszcze nie odpowiedział na maila. Uważam, że obudowa jest nietuzinkowa, główne atuty to wygląd, przestronność i dobre chłodzenie. Na newegg.com kosztuje $89.99 (ok. 225 zł). Szkoda, że nie wysyłają do Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 chciałbym odkopać temat. ma ktoś tą obudowę i jest wstanie podzielić sie wrażeniami z jej użytkowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam W moim posiadaniu znajduje się taka obudowa. Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Wygląd ,ach ten wygląd jest niesamowity.Mała, przestronna i dużo mieszcząca. Chyba jest u nas mało popularna , praktycznie bardzo trudno dostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 dawno ja kupowales i jesli mozna wiedziec gdzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Witam cooling.pl w lutym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...