Skocz do zawartości
Mont3r

Wc Składane Orientacyjnie.

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze pytanie:

Co wybrać- Hydor Seltz L-20 II / Black Water Silent Pump 12V a może od razu Thermaltake AquaBay M5

Hydor- ma wielką moc, ale jest pod 220V

BWSP 12V- wydaje mi się, że może się "zmęczyć" jak mu dowalę pakiecik bloków CPU, GPU, NB i HDD nie mówiąc o nagrzewnicy a w przyszłości nawet o chłodnicy samochodowej.

Thermaltake- od razu rez. czujniki itp. więc na początek nie będzie źle, ma prawie 2X (dokładniej to ~1,79 raza) więcej mocy, ale jednak ta perspektywa WC kompletnego może go przestraszyć... ;/

Na początek będzie sam CPU (Prison Pro V2) a potem kolejne...

To moje pierwsze WC, najpierw będę chłodzić sprzęt śmieszny (nie pytajcie o konfig, wystarczy że w stresie proc ma 30*C w zamkniętej budzie za 30zł bez większego nawiewu) a potem AMD x2 albo nawet x4 w zależności od tego jak będzie z kasą i x-treme OC.

Chłodnica to zapewne będzie jakiś Kadet albo cóś w okolicach, z nawiewem. Zależy mi głównie na cenie/wydajności cisza nie jest okrutnie ważna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aj... Ale d-tek koszci tyle co zestaw Thermaltake... To już wole BW, a może jakiś tani bloczek (tylko żeby cena/jakość była na poziomi Prisona Pro v2) a widziałem że tu ludzie zajmują się (albo zajmowali przynajmniej) przeróbkami nagrzewnic... Można zapytać czy oczyścili by mi taką nagrzewniczkę na zamówienie? Kwestja to tylko cena...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi