Mont3r Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Pierwsze pytanie: Co wybrać- Hydor Seltz L-20 II / Black Water Silent Pump 12V a może od razu Thermaltake AquaBay M5 Hydor- ma wielką moc, ale jest pod 220V BWSP 12V- wydaje mi się, że może się "zmęczyć" jak mu dowalę pakiecik bloków CPU, GPU, NB i HDD nie mówiąc o nagrzewnicy a w przyszłości nawet o chłodnicy samochodowej. Thermaltake- od razu rez. czujniki itp. więc na początek nie będzie źle, ma prawie 2X (dokładniej to ~1,79 raza) więcej mocy, ale jednak ta perspektywa WC kompletnego może go przestraszyć... ;/ Na początek będzie sam CPU (Prison Pro V2) a potem kolejne... To moje pierwsze WC, najpierw będę chłodzić sprzęt śmieszny (nie pytajcie o konfig, wystarczy że w stresie proc ma 30*C w zamkniętej budzie za 30zł bez większego nawiewu) a potem AMD x2 albo nawet x4 w zależności od tego jak będzie z kasą i x-treme OC. Chłodnica to zapewne będzie jakiś Kadet albo cóś w okolicach, z nawiewem. Zależy mi głównie na cenie/wydajności cisza nie jest okrutnie ważna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 bw pociagnie 3 bloki , wiem sprawdzalem , przeplyw duzy nie jest ale to wystarcza na poczatek , skoro poki co 1 blok to ja bym wzial z tych 3 pompek bw wlasnie , albo moze odrazu raz i porzadnie = d-tek db1 np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mont3r Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Aj... Ale d-tek koszci tyle co zestaw Thermaltake... To już wole BW, a może jakiś tani bloczek (tylko żeby cena/jakość była na poziomi Prisona Pro v2) a widziałem że tu ludzie zajmują się (albo zajmowali przynajmniej) przeróbkami nagrzewnic... Można zapytać czy oczyścili by mi taką nagrzewniczkę na zamówienie? Kwestja to tylko cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 akwariówki sobie odpuść test dedykowanych porównanie bloków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mont3r Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ta... Tyle, że takie dedyki kosztują swoje... Wartość porównywalna z Atmanem 304 a cena nawet 6X albo i więcej... ;/ (no Hydor L20 to 2X większa, no może troszkę więcej ;P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Tak tylko zasilania 12v ulatwia nieco korzystanie z wc , chyba cichsze sa jednak , co nie znaczy ze atman bedzie zly , sporo osob uzywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodniak Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Tak tylko zasilania 12v ulatwia nieco korzystanie z wc , chyba cichsze sa jednak , co nie znaczy ze atman bedzie zly , sporo osob uzywa. Witam post do "wookie85" a nie lepiej pojechać odrazu z co kupić używke na allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie odkopuj tematow. Po takim czasie user ktoremu odpowiadasz moze byc juz bardzo daleko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...