Skocz do zawartości
vicek

E2160 + 3870 - Warto Zmienic Procka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;]

moj sprzet wyglada obecnie tak:

dualcore e2160

asus p5k-e

2x1gb ocz platinum

asus 3780 (wlasciwie to go jeszcze nie mam, ale bedzie w poniedzialek)

topower spw-480

mialem wczesniej e4300, ktory szedl na 3.00 ghz/1.35 v, ale juz nie mam.

mam teraz e2160 - czy warto do mojego zestawu sprzedac go i kupic jakiegos innego procka? np. e6600 (ta, wiem ze niedlugo penryny beda, ale w koncu nie wiadomo, jak beda sie sprawowaly na p35)

czy moze lepiej dokupic scythe ninja/infinity i wycisnac jak najwiecej z dual core?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

well, nie zauwazylem znacznego spadku wydajnosc z e4300 do e2160 :) wiec pewnie macie racje

mam tylko nadzieje, ze moj egzemplarz pojdzie na 3.0 ponizej 1.4 v :-)

po kilku testach w orthosie juz wiem, ze na 3.0 to raczej nie pojdzie :xD

czy ~2.4 pozwoli grac w najnowsze tytuly bez problemow? (z wyzej wymienionym sprzetem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

well, nie zauwazylem znacznego spadku wydajnosc z e4300 do e2160 :) wiec pewnie macie racje

mam tylko nadzieje, ze moj egzemplarz pojdzie na 3.0 ponizej 1.4 v :-)

po kilku testach w orthosie juz wiem, ze na 3.0 to raczej nie pojdzie :xD

czy ~2.4 pozwoli grac w najnowsze tytuly bez problemow? (z wyzej wymienionym sprzetem)

w dużej mierze zalezy na jakiej magistrali to puszczasz.. czy to bedzie 6x400 czy 9x266

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam kiedy testowalem podkrecanie procka to najwiekszy wzrost wydajnosci przez to podkrecanie byl wlasnie do wartosci 2.4-2.6Ghz a pozniej juz na 3.0Ghz byl procentowo mniejszy, wiec nawet 2.4 bedzie ok moim zdaniem.

w dużej mierze zalezy na jakiej magistrali to puszczasz.. czy to bedzie 6x400 czy 9x266

Lepiej dac wieksza magistrale? Obecnie mam 375x8=3Ghz. Ale przy E2140 zamiast 8 moge dac co najwyzej 6 wiec 500x6 raczej odpada :D

Edytowane przez teeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi