pps Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Jak w temacie. Będę wdzięczny za każdy komentarz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ja tam bym wzial bartona :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Troche głupie pytanie.Chyba to jest oczywiste, że lepszy będzie barton(jeżeli masz zamiar go kręcić) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 chyba nawet tanszy. na allegro byly po 970zl bartony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Barton na pewno bedzie znacznie szybszy z uwagi na większy cache. Bierz go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Dzięki bardzo. Będzie Barton :) Z Allegro, ale za 900zł 8) Pozdrawiam serdecznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 IMHO barton jak sie go jeszcze troszke podkreci to bedzie wymiatal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 LOL 8) sądzicie, że Barton jest wydajniejszy od T-Breda ? Hehe. Niestety 512 KB Cache nie daje Bartonowi oczekiwanego wzrostu prędkości, a i sprawia, że procesor gorzej się pokręca od T-Breda. Osobiście wziąłbym Bartka i katował ile się da :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Problem tkwi w tym ,ze Bartony sa o 66MHz wolniej taktowane ,niz odpowiednie im Tbred'y.Okazuje sie,ze (dla przykladu) Barton 2800+ jest w niektorych testach wolniejszy od Tbred'a 2800+(oczywiscie na tej samej magistrali). Z tego mozna wysnuc wniosek,ze Barton2500+ bedzie wolniejszy od Tbred'a 2700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Problem tkwi w tym ,ze Bartony sa o 66MHz wolniej taktowane ,niz odpowiednie im Tbred'y. No tutaj to bym polemizował. Wg danych AMD (ściągnąłem pdf-a) Bartony taktowane są magistralą FSB 333MHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Przeczytaj dokladnie mojego posta.Bartony faktycznie sa na FSB333 tak jak najnowsze Tbred'y,ale dla tego samego oznaczenia(np:2800+) Barton ma mnoznik o 0.5 mniejszy od Tbred'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 [...] dla tego samego oznaczenia(np:2800+) Barton ma mnoznik o 0.5 mniejszy od Tbred'a.Tak, ale to wynika tylko z oznaczeń AMD (chodzi o ten plusik, zresztą na pewno wiesz jak to z nim jest). Poza tym co za problem, żeby ten mnożnik zwiększyć o te 0.5 :wink: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Zeby nie tlumaczyc,ani nie polemizowac...moje stanowisko potwierdzaja testy.Co do podnoszenia mnoznika: nie wiem czy Bartony sa odblokowane.Zakladam,ze nie(ze wzgledu na wysokie czestotliwosci pracy).Czy ktos juz odblokowal:nie mam pojecia..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Czytałem gdzieś, że w bartonach można tak samo odblokować mnożnik jak w athlonach T-bred(czyli przez połączenie dwóch nóżek), więc o to specjalnie bym się nie przejmował:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Jeżeli zamierzasz kręcic to chyba lepiej T-Bred - mniejszy cache - mniejsze wydzielanie energii i większe możliwości podkręcenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...