Skocz do zawartości
pps

2700+ Thoroubred (FSB 333MHz) czy 2500+ Barton (512kB Cache)

Rekomendowane odpowiedzi

LOL 8) sądzicie, że Barton jest wydajniejszy od T-Breda ? Hehe. Niestety 512 KB Cache nie daje Bartonowi oczekiwanego wzrostu prędkości, a i sprawia, że procesor gorzej się pokręca od T-Breda. Osobiście wziąłbym Bartka i katował ile się da :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem tkwi w tym ,ze Bartony sa o 66MHz wolniej taktowane ,niz odpowiednie im Tbred'y.Okazuje sie,ze (dla przykladu) Barton 2800+ jest w niektorych testach wolniejszy od Tbred'a 2800+(oczywiscie na tej samej magistrali).

Z tego mozna wysnuc wniosek,ze Barton2500+ bedzie wolniejszy od Tbred'a 2700+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem tkwi w tym ,ze Bartony sa o 66MHz wolniej taktowane ,niz odpowiednie im Tbred'y.

No tutaj to bym polemizował. Wg danych AMD (ściągnąłem pdf-a) Bartony taktowane są magistralą FSB 333MHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] dla tego samego oznaczenia(np:2800+) Barton ma mnoznik o 0.5 mniejszy od Tbred'a.

Tak, ale to wynika tylko z oznaczeń AMD (chodzi o ten plusik, zresztą na pewno wiesz jak to z nim jest). Poza tym co za problem, żeby ten mnożnik zwiększyć o te 0.5 :wink: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby nie tlumaczyc,ani nie polemizowac...moje stanowisko potwierdzaja testy.Co do podnoszenia mnoznika: nie wiem czy Bartony sa odblokowane.Zakladam,ze nie(ze wzgledu na wysokie czestotliwosci pracy).Czy ktos juz odblokowal:nie mam pojecia.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...