Witq Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Wszystkie są na zielonym, zerknij na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 A nie prawda ;] 8800GS od XFX jest na czarnym PCB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witq Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Jak to sie mówi wyjątek potwierdza regułę :-) Powtarzam pytanie, czy ktoś wie czemu w tym najnowszym Riva Tuner mam brak odczytu temp rdzenia? Tzn wykres jest ale linia jest ciągle na poziomie 0*. Co jest grane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Było już strone wcześniej specjalnie dla Ciebie (post 335) kolega podawał że post 316 zawiera odpowiedź: zamiast domyślnego "Data Provider" trzeba zmienić na NV Thermal Diode(w setupie plugina "core temperature" Edytowane 5 Marca 2008 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witq Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Wielkie dzięki, musiałem to przegapić. Znalazłem prosty sposób na ten nieszczęsny wiatrak. Za pomocą przedłużki podpiołem wentylator z karty do gnizda 3-pin na płycie głównej. Teraz można regulować wentylator z poziomu systemu za pomocą programu SpeedFan. Problem w tym że nie widać obrotów wentylatora, w końcu brak trzeciego przewodu. Jedynym źródłem kontroli wydajności chłodzenia jest monitorowanie temperatury. Edytowane 5 Marca 2008 przez Witq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskrszcz Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Jak podłączyć ten oryginalny wiatraczek przez regulator obrotów ? skoro ma tylko 2-pin wtyczke a regulatory mają 3-pinowe gniazda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Proponuje test na e2160 i jakimś sandiego 3700@ 3ghz albo venice @ 2.7 bo takie proce nadal dużo ludzi ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Czy posiadacze Gainwarda Bliss 8800GS bawili sie w OC ?? na moim udało sie jak narazie zrobić 740 na gpu , 1836 na shaderach i 900 na mem . Zauważyłem że ustawienie shaderów na 1890 powoduje zwiechy i reset sterowników, za to krecenie gpu przy shaderach na 1836 daje mi wiecej niż krecenie samymi shaderami, ciekawe dlaczego ?? :), ktoś już krecił swoją karte ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Czy posiadacze Gainwarda Bliss 8800GS bawili sie w OC ?? na moim udało sie jak narazie zrobić 740 na gpu , 1836 na shaderach i 900 na mem . Zauważyłem że ustawienie shaderów na 1890 powoduje zwiechy i reset sterowników, za to krecenie gpu przy shaderach na 1836 daje mi wiecej niż krecenie samymi shaderami, ciekawe dlaczego ?? :), ktoś już krecił swoją karte ?? np ja :) KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Na razie nie mam czasu na zabawę w OC, ale także zauważyłem ,że dopiero podbicie core(Rop) daje spodziewanego kopa.W Crysis demo wyraźnie czuć różnice miedzy np.600/1700/900 a 700/1700/900.Prawdopodobnie dochodzi do sytuacji gdzie to ROPy stają się wąskim gardłem, przy wystarczającej wydajności shaderów. Odwrotnie (core taktowane wyżej niż rop domain)póki co nie sprawdzałem. Z poważniejszym OC poczekam na Thermalright'a HR-03 A, bo moje poczucie estetyki zostało zaburzone po podłączeniu wiatraka 80x80 na opaskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witq Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Jak podłączyć ten oryginalny wiatraczek przez regulator obrotów ? skoro ma tylko 2-pin wtyczke a regulatory mają 3-pinowe gniazda ? Normalnie sie podłącza, tzn trzeba połączyć tak aby złączyć ze sobą przewody odpowiednich kolorów. Tylko że rozstaw pinów w końcówce od kabla z wentylatora karty jest minimalnie węższy niż rozstaw bolców w złączce 3-pin i wchodzi to trochę na chamca. Obczaj budowę jednej i drugiej końcówki, napewno jakoś to połączysz. Ja musiałem troszkę odgiąć bolce w złączce 3-pin, poza tym nie da się ich dokładnie złączyć, wtyczka od wentylatora trzyma się na końcówkach (1-2mm) tych bolców, nie wchodzi do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Widziałem tu kiedyś gdzieś jakiś podobny patent i postanowiłem go zastosować, jako że ten wentylator nawet na 5 V wyje. To jakiś lol. Jak sie sprawdzi w praktyce to zobaczymy. Wiatrak podłączany jest molexem pod 5 V i słyszalny jest tylko jak sie przyłoży głowe, a wieje przy tym całkiem przyzwoicie, powinno być lepiej niż na stockowym wiatraczku. Dziś może w końcu bede miał DVI->D-Sub to zamontuje tę kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuZeK Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 a d-sub to jaka? to te stare wejscie od monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Tak, to stare analogowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Póki co korzystam z CRT (niestety z konieczności a nie z chęci, na "czarne" LCD chyba jeszcze sporo przyjdzie poczekać) więc potrzebuję jeszcze wyjścia D-Sub. Zamontowałem kartę no i chyba będzie spoko. Póki co max temperatura 65 stopni, w idle 47 (zakładając że ten sensor jest ok). Wentylator niesłyszalny więc fajnie. W ATITool ten zafajdany buzzer coś pobzykuje, w grach na razie go nie słyszałem, w 3DMarku2001 SE też nie a na 8800 GT była tragedia, bo tam po kilkaset FPS jest. Może się obejdzie bez odrywania, zobaczymy. Pierwsze co potestowałem to jak zawsze San Andreas i NFS U2. W U2 1024x768 i AAx8Q minimalny FPS 49 jak na razie, na 8800 GT miałem 68. Spadków framerate bez Frapsa nie widać więc super. San Andreas 1024x768 i AAx8Q w miejscach gdzie już wiem że są najniższe framerate'y czasami spada do ciut ponad 30 FPS i jest to już widoczne. Nie ma dużo takich miejsc, ale czasem się tam bywa. Sprawę powinien rozwiązać mocny proc, bo tej gierce dodatkowe MHz proca bardzo dużo dają. Teraz pare dni wolnego to coś potestuję, ale ta karta ma mi raczej posłużyć do nadrobienia zaległości z kilku lat, czyli np. Far Cry, HL2, F.E.A.R., Brothers in Arms, Medal of Honor od początku, Call of Duty od początku, i zapewne jeszcze sie coś poznajduje. Raczej spokojnie będę mógł w te gierki pograć z parametrami jak wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Sprawdzaj co jakiś czas czy ten wiatrak na swoim miejscu jest ciągle , bo te gumki się przecierają XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 To może opaski zaciskowe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Pojutrze dostanę 9600GT. Jak Sector da radę załatwić 8800GS to się zrobi porównanie na szybko na identycznych taktach. 3DMarki + jakie gry ? Karty będą śmigać na E8400 4Ghz (może mniej lub więcej, max 4.4Ghz), 2x1GB ~1000-1200Mhz + DFI DK P35, także zestaw kart nie będzie ograniczał ;] Bedzie ten tescik? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Bedzie ten tescik? :Dlanc dzis nie ma internetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 ja bym chcial znac wydajnosc tych kart w porownaniu do gt8800 w grze cod4 tryb aniso 8x i 16, bez aa lub z 2, rozdziałka 1680*1050 interesuje mnie po prostu ilość fps w tej rodziałce, lub oczko nizej dla panoramy, przy podkreconych 8800gs,9600gt do stocka i do podkreconego 8800gt bo z testow w necie to roznie to wyglada.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Potestowałem San Andreas i U2 w AAx4 i tu już jest pełna płynność, i to zdecydowanie więcej FPS, gdzieś 15-20 większy minimalny framerate. Wygląda na to że do AAx8 już troche brakuje przepustowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) na 7900GS jak grałem na multi w COD4 to miałem fps w granicach 35-100 , zależy ile osób na serwerze.Przy większej ilości graczy miałem dość duże wahania.Teraz na 8800GS mam fps w granicach 85-100,niezależnie od akcji,ilości graczy,itd rozdz 1024-768 wszystkie detale na max.proc@3010mhz grafa niekręcona.(ustawiłem na sztywno max fps jako 100.)Taka ciekawostka :) Edytowane 7 Marca 2008 przez NFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) ja wlasnie biore za kupno jakiegos GF8.8 (bo b.ladnie sprzedalem x1800xl x) ) i chyba wlasnie to bedzie GS, tylko nie moge sie zdecydować Palit czy Gainward... rozumiem ze tu i tu są plomby na radiatorze? ( w sumie zaden problem xDD ) PS:pytanie do ludzi z wrocławia: gdzie we wro mozna najtaniej dostac tą karte? najtaniej z wrocławia znalazlem tu Edytowane 7 Marca 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Powitać Dotarł do mnie HR-03, więc skrobnę co nieco. Oto bohater Tak wyglądał Gainward 8800 GS 384 z wentylem Sprawdzamy podstawkę I z drugiej strony teraz odklejamy plombę Po zdjęciu chłodzenia rdzeń pamięć Małe porównanie z 8600GT Z wiatrakiem 90mm W budzie. Po tej operacji, temperatury w stress spadły o ok. 20 stopni, tj. 45-49 * z zegarem 700/1700/900, vs 65*-78* na stockowym radiatorze, z wiatrakiem spire 1700obr.min i nieznacznie niższymi taktami tj. 680/1700/900. Wiatrak założony na Thermalrighta ma 1600 obr/min, po jego zdjęciu temperatury są takie same jak na fabrycznych chłodzeniu.Z tą różnicą ,ze w trybie pasywnym :D Temp w idle to jakieś 34 stopnie C. Później założę jeszcze 12cm wiatrak zamiast obecnego. I pobawię się w OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) trochę wyników z dzisiejszej zabawy :D C2D@3430mhz/ 490x7 grafika: 3Dmark01 681 / 1703 / 980 3Dmark03 668 / 1670 / 973 3Dmark05 668 / 1670 /973 PS:został jeszcze 3Dmark06,11k bez problemu pęknie :) Edytowane 7 Marca 2008 przez NFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 http://www.allegro.pl/item321493093_evga_g...brze.html#photo jakaś nowa wersja na allegro ( evga ) ale cena nie ta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Nie ma to jak darmowy Crysis w cenie karty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 http://www.allegro.pl/item321493093_evga_g...brze.html#photo jakaś nowa wersja na allegro ( evga ) ale cena nie ta http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...PCI_E_192_bit_/ tutaj za 520 zyli ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Trochę powalczyłem z kartą ale nie jakoś ekstremalnie-jakoś mi się nie chce ,a po lekkim OC(700/1700/900) wydajność mnie zadowala. Kilka spostrzeżeń Armed Assault (najowsze demo)- ta gra mnie zadziwia.Nie dość ,ze nie wygląda jakoś zachwycająco ,to ma koszmarne wymagania. Na 8600GT gra w 1440x900 na średnich (normal) ustawieniach była praktycznie niegrywalna.Niby 35FPS ,ale dość spore spadki w pobliżu drzew i w niektórych miejscach w mieście, powodowały spory dyskomfort.W misji ze śmigłowcem były problemy z opanowaniem maszyny pomimo relatywnie wysokiego fps ~35. Na 8800GS na zegarach wymienionych ,wyżej gra jest całkowicie płynna ~45FPS na ustawieniach HIGH+ FSAA (x4?)i AF. Crysis -tym razem pełna gra spatchowana do 1.2 Podobnie jak ArmA, na 8600GT w natywnej rozdziałce jest niegrywalna, nawet po obniżeniu detali na czym gra bardzo dużo traci. Na 8800GS w 1440x900 na ustawieniach "Wysokie", "obiekty" oraz "efekty objętościowe" i cienie(jak to sprytnie przetłumaczono) na "Średnie"-czyli tylko 3 opcje obniżone- da się spokojnie grać.FPS wynosi 32-42 podczas ekstremalnych zadym spada do 21-28,ale gram na procku 2,66Ghz . Prawdopodobnie w późniejszych poziomach będzie gorzej ,ale karta podkręca sie sporo wyżej ,póki co sprawdzałem 750/1830/900 (full stable),no i jeszcze mogę podciągnąć proca. Także da się spokojnie i dość komfortowo pograć na tej karcie w dx9 na sensownych ustawieniach , i co ważne w natywnej rozdziałce 19". edit zapomniałem o cieniach w Crysis-także "średnie". Edytowane 8 Marca 2008 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) bezbronny- ja miałem wrażenie , że na późniejszych poziomach nawet lepiej crysis chodził niż na początku , albo poprostu przyzwyczaiłem się do spadków fps <lol> :lol: Edytowane 8 Marca 2008 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...