YogiCK Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Może ktoś sprawdzić przy okazji czy jednak nie dało by rady odpalić regulacji wentyla przez modyfikacje BIOSu karty lub przy użyciu nowej RivyTunner?? Edytowane 4 Marca 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Nie da się regulować prędkości, przewód jest 2 żyłowy( są tylko 4piny w gnieździe, co teoretycznie pozwoli na regulacje przy wymianie wentyla). Chyba że o czymś nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 W czym przeszkadza 2-zylowe zasilanie przed regulacja obrotow? :blink: O ile PCB/Bios jest przystosowany to hadziaa i jedziem od 0% do 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Na 8600GT Palita też jest przewód 2-żyłowy i nie ma problemów z regulacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Verter, jak zdjales plombe? Ona byla taka nacinana? Bo ja mam taka na 8800GT Gainwarda i nie bardzo moge poradzic sobie ze zdjeciem :/To nie moja karta to jest zdjęcie z faq, pytałem po prostu czy dokładnie tak wygląda ta plomba. Jeszcze ponawiam pytanie co do orientacyjnej temp PCB kiedy skręcicie wentyl na 5V @ Witq Pare postów wyżej było coś o jakiejś zmianie w rivie zeby pokazywała temp.. poczytaj:) EDIT : post 316 Edytowane 4 Marca 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Która z tych przejściówek będzie dobra do gainwarda ? Edytowane 4 Marca 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Chyba że o czymś nie wiem...No właśnie na to wygląda,że jednak coś przegapiłem :oops: .Ale z tego co znalazłem nikomu się nie udało odpalić regulacji na jakimkolwiek GS,na vr-zone też o tym wspomnieli, podobnie jak na chińskim portalu na ex... Także na 99% sie nie da, ale jutro jak znajdę chwilę zobaczę czy coś się da z tym zrobić. Zgram BIOS i lukne co tam siedzi. pozdro edit tutaj coś o tym piszą(ang), widac też złącza ->galaxy i palit edit ja także nie miałem przejściówki(nie jest mi potrzebna ale warto o tym wspomnieć) Edytowane 4 Marca 2008 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Kupiłem dziś Gainwarda i nie ma przejściówki DVI->D-Sub. :angry: Przyznam że hamstwo, do wszystkich innych zawsze dają. Jakbym wiedział to bym od razu zapytał w sklepie czy mają, a tak musze znowu szukać nie wiadomo gdzie i tracić czas. A kupiłem w KDO za 446 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Pojutrze dostanę 9600GT. Jak Sector da radę załatwić 8800GS to się zrobi porównanie na szybko na identycznych taktach. 3DMarki + jakie gry ? Karty będą śmigać na E8400 4Ghz (może mniej lub więcej, max 4.4Ghz), 2x1GB ~1000-1200Mhz + DFI DK P35, także zestaw kart nie będzie ograniczał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Supreme Commander, Oblivion, Crysis, Cod4 und UT3 chyba jest standardem ;] A sry - jeszcze jest pr0 street ;] Byloby zajebiscie gdybyscie dorwali miernik poboru mocy z gniazdka ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Może jeszcze CS:S lub HL2:EP2 lub to i to ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Tez sie zastanawiasz nad updatem sprzetu? :> IMHO EP2 bo CSS od pol roku albo wiecej nie mial laty ktora by zwolnila bardzo rozgrywke. Tylko czekac na wprowadzenie pelnej obslugi 2 rdzeni i zegnajcie scinki na inferno ;] Tia, ciagle kocham FFA z debilami czit j***ny wy****laj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Supreme Commander, Oblivion, Crysis, Cod4 und UT3 chyba jest standardem ;] A sry - jeszcze jest pr0 street ;] Byloby zajebiscie gdybyscie dorwali miernik poboru mocy z gniazdka ;]]] Nie mam Supreme Commandera i Obliviona, reszta nie ma problemu. Miernik poboru prądu - tutaj może być problem. Ale IMO to te karty ciągną po tyle samo W, ewentualnie jest jakaś minimalna różnica rzędu kilku Watów. Może jeszcze CS:S lub HL2:EP2 lub to i to ;) .Np ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 W ciągu tygodnia zakupię 8800gs i obczaję, jak się na nim będzie sprawował accelero S2. Mam nadzieję, że wejdzie ;) Wydaje mi sie że S2 nie wejdze , bynajmniej ja mam S2 i otwory montażowe nie pasują do GSa , wiem że S1 pasuje, ale nigdzie nie idzie jej dostać . Sam czekam na S1 , a puki co puściłem wyjca na 5V :), i już prawie nie słyszalna jest , co prawda te chłodzenie gainwarda nawet daje rade :). Narazie co udało mi sie przetestować do 700/1748/925 :) A sposób na pa plombe działa z suszarką :D, bo testowałem na palicie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 @Orgiusz Niestety 7300GT słabo sobie radzi przy 1440x900 ;(, no i przyszły właściciel mnie pogania ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Te testy to by można zrobić przy jakimś sensownym zegarze proca, tak 3.2 - 3.6 GHz. Prawie nikt nie będzie miał 4 GHz+ z taką grafą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Te testy to by można zrobić przy jakimś sensownym zegarze proca, tak 3.2 - 3.6 GHz. Prawie nikt nie będzie miał 4 GHz+ z taką grafą. Dokładnie. I jak by sie dało to na E2160 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Przylaczam sie do prosby :) Jak mozna to takie bardziej przyziemne takty, 3,2Ghz-3,5Ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Te testy to by można zrobić przy jakimś sensownym zegarze proca, tak 3.2 - 3.6 GHz. Prawie nikt nie będzie miał 4 GHz+ z taką grafą. Przylaczam sie do prosby :) Jak mozna to takie bardziej przyziemne takty, 3,2Ghz-3,5Ghz :)Nie ma problemu. Dokładnie. I jak by sie dało to na E2160 :) Jak mi się będzie chciało znowu proca wymieniać :P Ale kesz nie daje tak dużo (max 5%) w prockach z serii Core 2 Duo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ale jak jest head2head na takich samych taktach C2D to raczej nie bedzie zaden nadrabiac w bench. Wiec bedzie klarowny wynik i wezmiecie poprawke -nascie % wzgledem swoich cepow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 @Lanc mile widziany jakis E2160 z 3,0GHz :P Od siebie to błagam o wyniki z Crysisa i jesli masz to z Assasins Creed.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Jeszcze bym prosil o Wiedzmina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Crysis - np AC - nie mam zamiaru kraść tej gry, do tego to jest Beta wersja... Wiedźmin - nie ma problemu, tylko ma ktoś pomysł jak tam stestować wydajność ? Bieg po Wyzimie Klasztornej ? Edytowane 4 Marca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Handlowa na max chyba daje wiekszego kopa... Nie wiem w sumie, jeszcze nie przeszedlem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Wiedźmin - nie ma problemu, tylko ma ktoś pomysł jak tam stestować wydajność ? Bieg po Wyzimie Klasztornej ? Najlepiej bieg po Wyzimie Handlowej gdzie jest duzo osob + bagna z duza iloscia potworow, ja mam niestety w Wyzimie Handlowej po wyjsciu z jakiegos domku chwile zwisu 1-2s i jest ok, w trakcie gry czasem dropy z 60fps na 40 co mnie niezmiernie wkurza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Któryś z posiadaczy 8800gs mógłby podać odległości między wejściami na cooler, bo nie mogę pogodzić się z myślą, że accelero 2 nie wejdzie ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Wie ktoś może jakie jest maksymalna bezpieczna temperatura dla 8800GS ?? ja dałem tego wyjca od Gainwarda na 5V , i w stresie przy taktowaniach 650/900 mam 72 stopnie , w Fury test, a obciaza on grafe bardziej niz 3dmarki i inne gry , także zakładam że jest to temp maksymalna jaka moze byc :) Pozdrawiam ;) A otwory na GS sa w odstepnie ok 53 mm, także S2 nie wejdzie, bo mam taka na 8600 GT i niestety :/ Edytowane 4 Marca 2008 przez mak888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Skoro niektóre 88GT grzeją się do 80-90* i nic im się nie dzieje, to 72* dla 8800GS też nie jest temperaturą, którą należy się przejmować ;] Jak nie ma artów to możesz tak działać ile chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Crysis - np AC - nie mam zamiaru kraść tej gry, do tego to jest Beta wersja... Wiedźmin - nie ma problemu, tylko ma ktoś pomysł jak tam stestować wydajność ? Bieg po Wyzimie Klasztornej ? Ac nawet nie ma sensu , bo nie można robić zapisu w każdym miejscu tylko są checkpointy. W crysis możesz nagrać demko , te orginalne benchmarki nie odzwierciedlają realnej gry. Szczerze to zgłoś się do Focusa powinien ci udostępnić save z obciążającymi miejscami w kilku grach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Czy sa te karty na czarnym PCB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...