Skocz do zawartości
DziubekR1

8800gs 384mb-768mb/192bit 12rops

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś sprawdzić przy okazji czy jednak nie dało by rady odpalić regulacji wentyla przez modyfikacje BIOSu karty lub przy użyciu nowej RivyTunner??

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Verter, jak zdjales plombe? Ona byla taka nacinana? Bo ja mam taka na 8800GT Gainwarda i nie bardzo moge poradzic sobie ze zdjeciem :/

To nie moja karta to jest zdjęcie z faq, pytałem po prostu czy dokładnie tak wygląda ta plomba. Jeszcze ponawiam pytanie co do orientacyjnej temp PCB kiedy skręcicie wentyl na 5V

@ Witq

Pare postów wyżej było coś o jakiejś zmianie w rivie zeby pokazywała temp.. poczytaj:) EDIT : post 316

Edytowane przez Verter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba że o czymś nie wiem...

No właśnie na to wygląda,że jednak coś przegapiłem :oops:

.Ale z tego co znalazłem nikomu się nie udało odpalić regulacji na jakimkolwiek GS,na vr-zone też o tym wspomnieli, podobnie jak na chińskim portalu na ex...

Także na 99% sie nie da, ale jutro jak znajdę chwilę zobaczę czy coś się da z tym zrobić.

Zgram BIOS i lukne co tam siedzi.

pozdro

edit

tutaj coś o tym piszą(ang), widac też złącza

->galaxy i palit

edit

ja także nie miałem przejściówki(nie jest mi potrzebna ale warto o tym wspomnieć)

Edytowane przez BezbronnyPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Kupiłem dziś Gainwarda i nie ma przejściówki DVI->D-Sub. :angry:

Przyznam że hamstwo, do wszystkich innych zawsze dają. Jakbym wiedział to bym od razu zapytał w sklepie czy mają, a tak musze znowu szukać nie wiadomo gdzie i tracić czas.

A kupiłem w KDO za 446 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojutrze dostanę 9600GT. Jak Sector da radę załatwić 8800GS to się zrobi porównanie na szybko na identycznych taktach.

3DMarki + jakie gry ?

Karty będą śmigać na E8400 4Ghz (może mniej lub więcej, max 4.4Ghz), 2x1GB ~1000-1200Mhz + DFI DK P35, także zestaw kart nie będzie ograniczał ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie zastanawiasz nad updatem sprzetu? :>

IMHO EP2 bo CSS od pol roku albo wiecej nie mial laty ktora by zwolnila bardzo rozgrywke. Tylko czekac na wprowadzenie pelnej obslugi 2 rdzeni i zegnajcie scinki na inferno ;]

Tia, ciagle kocham FFA z debilami czit j***ny wy****laj ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Supreme Commander, Oblivion, Crysis, Cod4 und UT3 chyba jest standardem ;]

A sry - jeszcze jest pr0 street ;]

Byloby zajebiscie gdybyscie dorwali miernik poboru mocy z gniazdka ;]]]

Nie mam Supreme Commandera i Obliviona, reszta nie ma problemu.

Miernik poboru prądu - tutaj może być problem. Ale IMO to te karty ciągną po tyle samo W, ewentualnie jest jakaś minimalna różnica rzędu kilku Watów.

Może jeszcze CS:S lub HL2:EP2 lub to i to ;) .

Np ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ciągu tygodnia zakupię 8800gs i obczaję, jak się na nim będzie sprawował accelero S2.

Mam nadzieję, że wejdzie ;)

Wydaje mi sie że S2 nie wejdze , bynajmniej ja mam S2 i otwory montażowe nie pasują do GSa , wiem że S1 pasuje, ale nigdzie nie idzie jej dostać . Sam czekam na S1 , a puki co puściłem wyjca na 5V :), i już prawie nie słyszalna jest , co prawda te chłodzenie gainwarda nawet daje rade :).

Narazie co udało mi sie przetestować do 700/1748/925 :)

A sposób na pa plombe działa z suszarką :D, bo testowałem na palicie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Te testy to by można zrobić przy jakimś sensownym zegarze proca, tak 3.2 - 3.6 GHz. Prawie nikt nie będzie miał 4 GHz+ z taką grafą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te testy to by można zrobić przy jakimś sensownym zegarze proca, tak 3.2 - 3.6 GHz. Prawie nikt nie będzie miał 4 GHz+ z taką grafą.

Przylaczam sie do prosby :) Jak mozna to takie bardziej przyziemne takty, 3,2Ghz-3,5Ghz :)

Nie ma problemu.

Dokładnie. I jak by sie dało to na E2160 :)

Jak mi się będzie chciało znowu proca wymieniać :P

Ale kesz nie daje tak dużo (max 5%) w prockach z serii Core 2 Duo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis - np

AC - nie mam zamiaru kraść tej gry, do tego to jest Beta wersja...

Wiedźmin - nie ma problemu, tylko ma ktoś pomysł jak tam stestować wydajność ? Bieg po Wyzimie Klasztornej ?

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedźmin - nie ma problemu, tylko ma ktoś pomysł jak tam stestować wydajność ? Bieg po Wyzimie Klasztornej ?

Najlepiej bieg po Wyzimie Handlowej gdzie jest duzo osob + bagna z duza iloscia potworow, ja mam niestety w Wyzimie Handlowej po wyjsciu z jakiegos domku chwile zwisu 1-2s i jest ok, w trakcie gry czasem dropy z 60fps na 40 co mnie niezmiernie wkurza :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś może jakie jest maksymalna bezpieczna temperatura dla 8800GS ?? ja dałem tego wyjca od Gainwarda na 5V , i w stresie przy taktowaniach 650/900 mam 72 stopnie , w Fury test, a obciaza on grafe bardziej niz 3dmarki i inne gry , także zakładam że jest to temp maksymalna jaka moze byc :)

Pozdrawiam ;)

A otwory na GS sa w odstepnie ok 53 mm, także S2 nie wejdzie, bo mam taka na 8600 GT i niestety :/

Edytowane przez mak888

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro niektóre 88GT grzeją się do 80-90* i nic im się nie dzieje, to 72* dla 8800GS też nie jest temperaturą, którą należy się przejmować ;] Jak nie ma artów to możesz tak działać ile chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis - np

AC - nie mam zamiaru kraść tej gry, do tego to jest Beta wersja...

Ac nawet nie ma sensu , bo nie można robić zapisu w każdym miejscu tylko są checkpointy. W crysis możesz nagrać demko , te orginalne benchmarki nie odzwierciedlają realnej gry. Szczerze to zgłoś się do Focusa powinien ci udostępnić save z obciążającymi miejscami w kilku grach :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi