aldam Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Jak może być identyczny? Chyba nie mówisz o TDP bo to znaczy dokładnie nic. Może nie dokładnie nic bo daje pewien pogląd na prądożerność karty, coćby nie były to dokładne dane. Ja znalazłem to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 TDP to można rozbić o nie powiem co. Najlepszy przykład to proce. Q9xxx mają QX9650 ma TDP 135 W bodajże, a w stresie zjada poniżej 70 W (mierzyli na AnandTech w fajnym artykule). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Może nie dokładnie nic bo daje pewien pogląd na prądożerność karty, coćby nie były to dokładne dane. Ja znalazłem to ja wierze labkowi :) testowany był model ASUSA czyli fabrycznie podkręcony, gdyby sie to potwierdziło to karta idealnie trafia w moje wymagania i potrzeby tak jak nie byłem zadowolony z zakupu 8800GT tak GS byłby SUPER pozostaje tylko jeszcze czekać na oficjalne 9600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Chyba czas zacząć szukać kupca na 8600gt... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak może być identyczny?Praktycznie identyczny , bo to ten sam chip. Nie ważne , że coś zablokowane , ale fizycznie tranzystory siedzą w strukturze i pobierają prąd :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) w jednym sklepie pojawily sie tez Pality 8800GS za 460 zl - http://www.kombo.krakow.pl/ Edytowane 14 Lutego 2008 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item312775054_gainwa...00_gs_1ns_.html Tutaj gainward za 464zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Gainwardy to są na allegro od ponad tygodnia i można je za poniżej 450 zł nawet kupić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 http://www.ceneo.pl/1251072 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 A wiadomo w ogole coś o wersji z 768MB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Czy ktoś z Was wie czy tylko Gainward i Palit mają wyjce i brak kontroli temp i obrotów. Czy każdy 8800gs tak ma ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Nie mają i chyba żaden nie będzie miał przynajmniej czujnika temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Czy ktoś z Was wie czy tylko Gainward i Palit mają wyjce i brak kontroli temp i obrotów. Czy każdy 8800gs tak ma ? :/ Nie mają i chyba żaden nie będzie miał przynajmniej czujnika temp. Wydaje mi się, że Asus ma czujnik temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Nie wiem , jeżeli ma to i tak wskazania temp oblukasz tylko smart doctorze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 No dobra, a jak z tym wyjcem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 musisz sam go spowolnic bo programowo sie nie da ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuZeK Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 tzn jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Mam osobiście 8800GS od Gainwarda i te chłodzenie wcale nie jest głośne, słyszalne ale nie przeszkadza w użytkowaniu więc chyba nie ma się co przyczepiać i nie należy go nazywać wyjcem :P jak na razie jestem bardzo zadowolony z tej karty wszystkie wymagające gry takie jak Crysis, COD4, MoH, Kane and Lynch działają mi na najwyższych detalach w rozdzielczości 1440x900 (Natywna rozdzielczość panoramy). Tu macie wyniczek w 3dMarku 2003, potem zrobię w innych ale teraz nie mam czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 tak: http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...y,id,19588,s,1/ lub cos podobnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Mam osobiście 8800GS od Gainwarda i te chłodzenie wcale nie jest głośne, słyszalne ale nie przeszkadza w użytkowaniu więc chyba nie ma się co przyczepiać i nie należy go nazywać wyjcem :P jak na razie jestem bardzo zadowolony z tej karty wszystkie wymagające gry takie jak Crysis, COD4, MoH, Kane and Lynch działają mi na najwyższych detalach w rozdzielczości 1440x900 (Natywna rozdzielczość panoramy). Tu macie wyniczek w 3dMarku 2003, potem zrobię w innych ale teraz nie mam czasu. sorry ale kolejny bajkopisarz - nawet na 8800gt czy gts i 512 i c2d na 3.8 ghz full detale na dx9 potrafią zarźnąc kompa, nie wspomnę już o dx10.... Ten kompik jest jednak neico wolniejszy wieć raczej to nie jest realne Edytowane 16 Lutego 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Chłodzenie z Gainwarda/Palita 8800GS przypomina te z 7900GS Gainward/Palit, więc jest strasznie głośne na 75%, na 125% więdną uszy. Jedynym programem którym da się w jako taki sposób regulować prędkość wentylatora jest nTune (NIE KAŻDA WERSJA!). U mnie działa 1.5.30.31. Niech jakis posiadacz Gainwarda/Palita 88GS sprawdzi czy to też działa na nowej serii kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 tomcat - kolega obcy napisał że te gry mu działają na najwyższych detalach, nie napisał jak działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 bez przesady , bez aa może być ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) O ludzie, po co miałbym pisać, że gry takie jak Crysis działają mi płynnie na 1440x900 jeśli by tak nie było ? Nie jestem podstawionym człowiekiem z Nvidi który zachwala swój produkt tylko zwykłym graczem, który dzieli się z Wami swoimi spostrzeżeniami. Najbardziej dziwią mnie komentarze tych którzy nawet nie mieli tej karty w rękach a wypowiadają się jak by wrócili z tygodniowych testów. Edytowane 17 Lutego 2008 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 chetnie zobacze i chyba nie tylko ja -pare wynikow z 3dmark 03,05,06 oraz wykresik fps-ow w poszczegolnych grach-cs.s, cod4 itd. Jesli masz taka mozliwosc to wrzuc kilka. :) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 jak myślicie opłaca się zmieniać 7900gs (600/1600mhz) na tego gainwarda 8800gs? dopłata pewnie mniej niż 200zł, ale czy do mojego konfiga - X2 2,8ghz i 2gb ramu - będzie się opłacało? rozdzielczość narazie 1024x768, ale w przyszłości i tak najpewniej 1280x1024. Mi się wydaje że opłacalne nawet i dobra karta do mojego proca, ale jestem ciekaw co macie do powiedzenia na ten temat :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) chetnie zobacze i chyba nie tylko ja -pare wynikow z 3dmark 03,05,06 oraz wykresik fps-ow w poszczegolnych grach-cs.s, cod4 itd. Jesli masz taka mozliwosc to wrzuc kilka. :) Pzdr Wynik z 3dMarka 2003 32064 pkt Wynik z 3dMarka 2005 16315 pkt Wynik z 3dMarka 2006 10508 pkt Edytowane 17 Lutego 2008 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Chyba czas zacząć szukać kupca na 8600gt... ;-)Co do tego nie ma wątpiwości - puki one są cokolwiek warte :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) Dla wszystkich którzy chcieli testy w 3DMarkach to linki są post wyżej, ale dla ułatwienia napiszę: 3DMark 2003-32064 pkt 3DMark 2005-16315 pkt 3DMark 2006-10508 pkt Edytowane 17 Lutego 2008 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Te linki wyżej byś mógł poprawić... BO teraz to kto kliknie na to wyżej to dopisuje te wyniki do jego profilu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...