Skocz do zawartości
Trylobit

Parownik Aluminiowy, Jaka Wydajność?

Rekomendowane odpowiedzi

jaką to ma wydajność w porównaniu np. z kadetem czy bip2

Zapewne mizerną.

robił ktoś testy?

Wątpliwe:

- parownik jest aluminiowy, znakomita większość ma miedziane klocki, więc niekompatylne z tym tutaj

- za 12 pesos + przesyłka można zaryzykować i samemu sprawdzić, najwyżej posłuży jako stojak na długopisy

Cwaniakuję, bo mam chłodnicę zrobioną z czegoś takiego. Spisuje się dzielnie, nigdy nie miałem wody cieplejszej niż 35 stopni, ale! grzałka to tylko Pentium 3 (około 30~35W). Pojęcia nie mam, jak działałoby to z mocniejszym prockiem czy rozbudowanym układem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że Ty masz jedną bardzo małą, a ja bym kupił dwie 210x330 i po kilka wentyli na nie, miało by to służyć do schłodzenia athlona xp (T-bred B ) mocno wykreconego na napieciu >2V (pobór mocy >130W)

Edytowane przez Trylobit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co? Masz kombinować jak koń po górę to moge ci sprzedać swojego fiaciorka przerobionego do wc- gwinty 1/4 " pod złączki i nigdy nie montowana w furce. Wyjdzie cie to te 35zł a nie masz sie babrać w skraplaczach z allegro. Jak już to pojedz sobie na srot i skołuj łade/fiata/ kadeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi