Chudy Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Otóż dostałem ciekawy komputerek.Mały stary oto parametry 533 mhz,64 MB pamięci ,dysk 9 GB. No i chciał bym zainstalować windowsa i zaczynają się problemy.Zaczyna sie bootować płytka i wyskakuje napis trwa sprawdzanie komputera czy jakoś tak i na tym się zaczyna,tak jest z każdym windowsem xp czy 2000. Napęd CD oraz dysk są wczytywane.Nawet zamieniłem napęd i dysk na inne i nadal nie działa. Czy mogli byście mi pomóc?? Probowałem zmieniać coś w biosie ale nic nie dało.Może gdzieś jest blokada żeby nie można było instalować windowsy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Poczytaj o minimalnych wymaganiach pamieci dla systemow xp i 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 mi udało się zainstalować XP na celeronie 400 z 64mb ram, więc nie wiem, czemu miałyby przeszkadzać wymagania sprzętowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Probowałem zmieniać coś w biosie ale nic nie dało.Może gdzieś jest blokada żeby nie można było instalować windowsy??nie ma takich blokad na pc do jakiej czesci instalacji ci dochodzi? tzn czyta plyte czy nie? moze padl kontroler na plycie - w biosie widac napedy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 może być też taśma niewłaściwa lub uszkodzona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...