RaaDeeK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Witam. Mam router D-link DL-524. Moj PC jest podlaczony do routera kablem, laptop mojej siostry uzywa polaczenia bezprzewodowego. Do laptopa mojej siostry pdlaczona jest drukarka. Co musze zrobic zebym ja mogl drukowac na tej drukarce?? CO musze zrobic, zeby moc wysylac sobie pliki miedzy tymi m2 komputerami?? Ikonka drukarki u mojej siostry jest juz zmieniona na udestoepnioną w sieciu (rączka pod ikonką). ALe ja w "moim meisjcu sieciowym) nie moge sie z nią polaczyc, bo wyskakuje error, ze nie mam uprawnien czy cos... to samo ona ma ze mną. Prosze o pomoc. Win xp prof sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 mam identyczna sytuacje, tyle ze mam router Netgear WGR614 v7 a drukarka jest podpieta do mnie przez USB. Napomkne, ze raz sie udalo cos wydrukowac po wielu zabawach jak laptop podpial sie po kablu. Ciekaw jestem rozwiazania tego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 a to czytali ? http://banita.pl/~pysiu/drukarka/udo%20drukarki.html http://firma.centrumxp.pl/1135,1,Udost%C4%...e_drukarek.aspx ta druga instrukcja jest jakby pelniejsza grupa robocza dla pewnosci niech bedzie taka sama na obydwu komputerach konto goscia wlaczone ( nie jestem pewien czy konieczne ) nie zaszkodzi rowniez sprawdzic czy nie ma w systemie reguly uniemozliwiajacej dostep do komputera dla konta gosc http://infojama.pl/81,artykul.aspx , na samym dole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 nic nowego w tych linkach nie ma. moze byc to wina tego ze laptop polaczony jest z routerem przez jakis program, a nie przez kreator sieci bezprzewodowej w windowsie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Probowalem juz wszystkiego. Zadne porady nie pomagaja. Komp z kompem nie chce sie polaczyc a co dopiero udostepnic drukarke. Transfer miedzy kompami po ftp wynosi jedynie 400 kB/s. Moze miec jakis wplyw na to ze na PC zostal zainstalowany autopatcher (ktory lubi sobie wprowadzac rozne ustawienia w systemie) a na laptopie nie ?. Jako drugiego winowajce podejrzewam moj router Netgear (wgr614 v7), pomimo, ze jest stabilny jak skała to jesli sie okaze winowajca to go bede musial zmienic... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) udalo mi sie rozwiazac problem: odpalasz kreator konfiguracji sieci w windowsie, klikasz dalej dalej NIE, pozwol mi wybrac bla bla bla ten komputer laczy sie przez lokalna brame lub za posrednictwem innego kompa dalej NAZWA GRUPY ROBOCZEJ NA OBU KOMPACH MUSI BYC TAKA SAMA, klikacie dalej zezwalaj na udeosptenianie plikow i drukarek, dalej nie tworzycie zadnej plyty... niech kreator zakonczy dzialanie czy cos takiego, KONIEC mozliwe ze tam jeszcze sie wybira udostepnianie plikow i drukarek, ale na to to sami wpadniecie. jakby co to siec sie konfuguruje TAK SAMO na obu kompach. mi dziala wszystko elegancko :) Edytowane 9 Marca 2008 przez RaaDeeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Tak mi się wydaje, że 90% waszych problemów z udostępnianiem wynika z braku konfiguracji firewalli na komputerach znajdujących się w LAN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 podlacz sie po ip do drugiego kompa wpisujac \\xx.xx.xx.xx i sprawdz czy dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...