ppawlo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Panowie jak założyć dnsa na serverze 2000. WWW mi czyta po ip - komunikuje się z nim po ip (www, ftp itd), ale nie mogę mu nadać żadnej domeny. tzn nadaję ale on nie reaguje. Czy wiecie jak zrobić tą przeklętą domenę - ustawić w tym wystemie?? Lub jakiś namiar na strony o tej tematyce?? Wielkie dzięki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 nie bardzo rozumiem co ty chcesz zrobic... chcesz wlasny komp widziec w jakiejs domenie czy po porstu kjorzystac z internetu ?? bo w obu przypadkach dns nie jest co potrzebny... chyba ze masz podsiec i kazdemu z tych kompow chcesz nadac jakies nazwy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 W sieci lokalnej. Ustawiłem kompa z win 2000 server jako server www i chciałbym aby był widoczny po nazwie wpisanej w przeglądarce a nie po adresie IP!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ...chciałbym aby był widoczny po nazwie wpisanej w przeglądarce...ciekawe, ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 z tym to sobie spokojnie netbios poradzi, dns'a nie trzeba skonfiguruj serwer www zeby mial taka nazwe jaka ma komp i bedzie dzialalo. mi dzialalo na winach 98, 2k, xp + apache. pisalo sie po prostu //nazwakompa i pieknie smigalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...