Skocz do zawartości
AlienMks

2900gt Za 400 Zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy koledzy znalazłem w sieci fajną ofertę karty graficznej otóż Radeona 2900GT za 400 zł. Jest to chyba naprawdę niezła alternatywa na złożenie komputera posiadającego dobrą i niedrogą kartę graficzną, bo przecież wiadomo że na tej karcie pójdzie każda gra. Hmmm więc czy opłaca się płacić dwa razy tyle za 8800GT skoro za połowę tej ceny mamy bardzo przyzwoitą wydajność ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daruj sobie ten chłam. Polecam to PALIT 8600GT SONIC+256MB DDR3 625/1800MHz DX10 1Ns http://www.allegro.pl/item286758911_palit_...z_dx10_1ns.html. Obecnie nic lepszego do 400zł nie znajdziesz.

no bez jaj :lol:

majać nv stwierdzę że 8600 sux na tle 2900 nawet na tle 1950 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te radki GT z tego co wiem to robi tylko SAPPHIRE, no chyba ze cos sie pozmienialo w branzy ...

co do wydajnosci to powinna byc widoczna roznica na kozysc 2900GT (wzgledem 8600GT a nawet GTS)...

Nie wiem dokladnie jak to sie sprawduje bo nie natrafilem do tej pory na zaden test tej karty ale sadzac po 48 SPU (240efektywnie) nie powinno byc tak zle a raczej powinno byc bardzo dobrze jak za ta cene 400zl

W sieci pojawily sie dosc dziwne wyniki Radeona 2900GT , z ktorych wynikalo ze jest on na poziomie 1950pro/8600GT. Jest to jednak nieprawdą. Napisze, bo moze info sie komus przyda. Mam wyniki testow od naszej ekipy - na core2duo E6550 karta w 3DMarku2006 ma wynik: 8226 pkt. (8800GTS ma 10525 pkt).

Moze jak seria HD38x0 stanieje to moze byc to srednio oplacalne ale puki co IMO jest to dobra propozycja ...

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi