Me$$iah Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Niedługo nowy rok, obniżki cen, a kupno planowane było juz od dawna. Zapewne kupię w miejscowym sklepie. Dlaczego ?, ano dlatego ze różnica miedzy miejscowym sklepem a internetowym wyjdzie mnie max 250zł, do tego w miejscowym dostane rabat min 100zł, do tego przesyłka (100zł min.), no i oczywiście gdyby się coś popsuło to wymiana na miejscu (na tym mi zależy). Procek Core2Duo e4500 Płyta gł. Foxconn P35A/-S Karta gr. Galaxy 8800gt 512mb Dysk Segate ST3250410AS 16mb/250gb Buda Thermaltake Soprano z oknem Zasilacz Tagan 430-u15 Ram mam juz kupione Crucial Ballistix 667 cl3 Co do zasilacza to 430w wystarczy i na odpinanych kablach mi bardzo zależy bo prawdopodobnie będzie 1 dysk. I jaka nagrywarkę DVD z LightScribe do 120zł polecacie ? Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Me$$iah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Podkręcasz? Procka brał bym E2160, i wtedy dorzucił do 320gb od seagate. Co do nagrywarek to: lg, samsung, pioneer, asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me$$iah Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Podkręcać będę napewno, po to te pamięci kupiłem :] Czytałem recke dysku i wyszedł naprawdę dobrze. Wiem że do 320gb tylko grosze bym musiał dopłacic ale tego dysku nie ma w wer. 320gb. Procka chyba tego zostawię, chyba żebym musiał zmienić na coś sensowniejszego i by floty brakowało to się zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Naprawde nie warto, to już lepiej kup selekta z forum. Poza tym większość E2160 idzie na 2.8-3.2 a z E4500 to raczej nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Bardzo konkretna odpowiedź. :| Z nagrywarek brałbym LG GSA-H55L czy Samsung SH-S203N. Dobry też jest PIONEER DVR-112D ,ale akurat on jest bez LightScribe. Te dwa pierwsze miałem okazję testować osobiście. Co mi przypadło do gustu to to, że świetnie sobie radzą z odczytem tanich nieco porysowanych nośników DVD ,których nie mogłem odczytać na BenQ DW 1650. Co do dysku zastanów się czy lepiej nie dołożyć i wziąć 500 GB z 32 MB cache'u . http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...054&katid=4 Co do selektów jeśli nawet nie dorwiesz żadnego w dobrej cenie to i tak na 90% kupisz takiego co spokojnie zrobi 2.8 ghz. Także lepiej nie przepłacać na E4500. Różnica w wydajności po O/C i tak będą niewielka. I co z tego, że ma więcej pamięci Cache jak i tak jej nie wykorzystasz jak komp będzie przeznaczony głównie do gier. Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me$$iah Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Wydaje mi się że przy dysku zostanę. We wakacje i tak skladać będę nowy komp highendowy dla ojca, to się pomyśli o czymś lepszym i narazie coś wydajnego za nieduże pieniądze. Jeszcze nie wiem czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego foxconna p35a czy p35as. Czytałem gdzieś że ten z gorszym mostkiem poludniowym nie obsługuje NQC dla dysków, prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Mostek południowy ICH9 z tego co pamiętam nie obsługuje NQC ,więc lepiej brać p35as z ICH9R. Do tego podłączysz też więcej dysków pod SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me$$iah Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Dzięki. Zastanawiam się jeszcze nad jakimś LCD, ale posiadam Samsunga 753dfx i z tego co czytałem jest w miarę dobry. Opłaca sie wydawać 700+ zł na lcd do gier ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...