Skocz do zawartości
Filonxxxl

Nowa Buda Dla Blaszaka...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję nowej budy dla swego blaszaka ;)

Niestety, w grę wchodzą tylko Mid-Tower (maksymalna, nieprzekraczalna wysokość to 500mm :mur: ) w raczej spokojnej, stonowanej stylistyce.

Idealny byłby Antec P182, niestety nie spełnia podstawowego kryterium, czyli maks. wysokości (po prostu komp stoi na blacie roboczym a pół metra wyżej zaczyna się szafka sięgająca do sufitu i... klops, nic wyższego nie wejdzie... :zonk:

Zależy mi na jak największej głębokości i szerokości (z uwagi na wymiary niektórych systemów chłodzenia), no i tu widzą tylko 2-ch kandydatów:

- Antec Nine Hundred

- Cooler Master CM690

Która z nich będzie obszerniejsza w środku :?: Cenowo zdecydowanie lepiej prezentuje się 690-ka, ale to nie jedyne kryterium

A może coś przegapiłem i jest jeszcze jakiś fajny model łapie się do pół metra wysokości :?:

Przy okazji, znalazłem jedną obudowę (celowo nie nazwę jej budą :-D ...), w której normalnie się :wub:

Lian Li PC 343 B ( http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=22201 )

...tylko ta cena... normalnie mnie rozwaliła... Wysokość 515mm ale nóżki out i byłoby pięknie... :rolleyes:

Z góry dziękuję za sugestie w tej sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym postawił na Anteca. Dobra jakość i wyposażenie. Jesli chodzi o niebanalny wygląd i pojemność to ciekawie wygląda też Revoltec Rhodium porównałem sobie wymiary i jest z nich wszytkich najdłuższa.

Wymiary i waga obudowy

revoltec / CM / Antec

Wysokość: 470 mm 482 mm 468 mm

Długość: 565 mm 524 mm 493 mm

Szerokość: 205 mm 213 mm 206 mm

Niestetty jesli idzie o wentylacje to mozna tam zainstalować 2x120 podczas gdy w pozostałych po 5-6 wentyli.

Tak tylko wspomniałem bo wizualnie źle nie wygląda i jest dość pojemna.

Zapomniałem dodać - jak cos ci wpadnie w oko to na tej stronie mozesz sobie wszytko porównać. Szkoda tylko ze nie mają do wszystich obudów zdjęć dobrych, ale może uzupełnią.

Edytowane przez aTom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.cooling.pl/sharkoon-rebel-9-bla...odukt,1713.html

A ja zachwalam moją budeczke ;) stabilna (8kg), 4 miejsca na wiatraki 120mm (w tym przepływ przód-tył), ładna (moim zdaniem) i nie droga :)

Edytowane przez Bulizzor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi