Skocz do zawartości
KaxxL

Polskie Platformy Cyfrowe

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

W nowych odcinkach gospodarze m.in. jadą przez Europę trzema super lekkimi

Samochodami, podejmują próbę zbudowania samochodów-amfibii oraz ruszają do Afryki, by kupić używany samochód za mniej niż 1,5 tys. funtów.

wszystko super tylko ze to juz bylo. to wszystko to 10 seria, ktora leciala w tamtym roku na zwyklym BBC.

swoja droga wie ktos czy "n" zamierza udostepnic "nsport" kablowkom jak to jest z canal+sport czy polsat sport?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzej napisał(a):

swoja droga wie ktos czy "n" zamierza udostepnic "nsport" kablowkom jak to jest z canal+sport czy polsat sport?

Nie ma takiej opcji, to bym im się nie opłacało. Platformę N kupowana jest ze względu na Ligę Mistrzów w nSport.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darks napisał(a):

Nie ma takiej opcji, to bym im się nie opłacało. Platformę N kupowana jest ze względu na Ligę Mistrzów w nSport.

A co ma kablowka do N? To zupelnie inne sprawy. Ronwnie dobrze C+ moglo by nie byc w kablowkach bo ma LIGE POLSKA.

Moze kiedys sie pojawi w kablowkach tyle ze teraz jest malo kablowek cyfrowych i nie wszedzie oraz sam sposob nadawania ligi mistrzow utrudnia obecnosc w kablowce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KaxxL napisał(a):

A co ma kablowka do N? To zupelnie inne sprawy. Ronwnie dobrze C+ moglo by nie byc w kablowkach bo ma LIGE POLSKA.

Moze kiedys sie pojawi w kablowkach tyle ze teraz jest malo kablowek cyfrowych i nie wszedzie oraz sam sposob nadawania ligi mistrzow utrudnia obecnosc w kablowce

Zastanów się co piszesz...

Nie udostępnia się rzeczy za które płaci się 100 mln zł tylko dlatego żeby ktoś zrezygnował z Cyfry+ na rzecz mało znanego dostawcy telewizji kablowej. Tu nie chodzi tylko o pojedynczy kanał, tu chodzi o kasę za całą platformę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tej wypowiedzi to juz w ogole nie rozumiem. Przeciez C+ zaplacil ponad 100mln zlotych za Lige Polska i jest w ofercie kablowek. To samo Polsat Sport zaplacil 15mln euro za ME 2008 i jest w kablowkach. Nsport zaplacil tez 15mln euro i nie ma go w kablowkach

15*3,65 = 54mln zlotych. To wcale nie jest duzo jak na telewizje satelitarna tym bardziej ze Nsport ma praktycznie tylko to

NSPORT'u nie ma w kablowkach nie dlatego ze jest tam LIGA MISTRZOW

I N napewno dostawalo by kupe kasy za obecnosc w kablowkach wiec nie przesadzaj z ta nieoplacalnoscia.

Teraz dla N najwazniejsze jest zdobycie 500 tys klientow bo inaczej grozi im bankructwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KaxxL napisał(a):

Teraz dla N najwazniejsze jest zdobycie 500 tys klientow bo inaczej grozi im bankructwo.

Ja bym o N się nie martwił, jakby nie N to byś o Polsat Sport HD jeszcze przez 5 lat nie słyszał. Druga sprawa, o ile się nie mylę to CP jest dostępny za friko już od chyba 6 miesięcy(jest nadal) takie pirackie oglądanie przez osoby trzecie przynosi milionowe straty.

A tak na marginesie... ciekawe jak się czują abonamenci CP którzy sumiennie płacą rachunki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzej napisał(a):

wiekszosc platform cyfrowych mozesz tak ogladac ...

To zależy co rozumiesz pod pojęciem "większość" i "tak". Kluczowe wyrazy tym Twoim poście :D Każda platforma jest "shaczona" na swój sposób, to przynosi ogromne straty i walka z piratami to największa bolączka platform cyfrowych(zresztą nie tylko).

Jak się zakończyła sprawa OE ? Bo dużo plotek krąży po necie, jedni mówią że C+ inni że jeszcze nic nie wiadomo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C+ dziurawe jak sito

CP dziurawe jak sito [niebawem przesiadka na nagre 3 ]

N narazie za krotka na rynku i nie ma za bardzo czegos co by kazalo ja haczyc

Mnie narazie HD nie interesuje bo nie mam takiego TV. Wiec w ogole sie tym nie interesuje i nie bralem tego pod uwage bo tu zdecydowanie wygrywa N

Wygralo C+ ale nie wiadomo jak bedzie z multipakietem czy zostanie dodany do list CP i N czy trzeba bedzie oddzielnie kupowac. Chyba oddzielnie bo jakby w CP byl multipakiet to po cyfrze.

Edytowane przez KaxxL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KaxxL napisał(a):

Mulitmedia ma podobno wrocic do rozmow w Eurosportem

No to prawa do OE wygral C+, 125 dali ;) Ciekawe jak to sie odbije na abonentach

125mln + koszty transmisji

Polsat sport zdobyl prawa do ligi belgijskiej :D [famfary? chyba nie...]

Przyczyna zerwania umowy z eurosportem jest inna :( Dzisiaj dostalem informacje z pierwszej reki bo jak sie wku*** widzac TVP sport kilka dni temu.

Przyczyna: W zwiazku z brakiem zainteresowania po licznych konsulatacjach i sondazach wsrod klientow postanowilismy wyjsc na przeciw oczekiwaniom klientow. Czytaj TVP Sport > Euro dla klientow. Nie chce mnie sie wierzyc ale cuz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako uzytkownik Polsatu Cyfrowego musze wyrazic zal i powiedziec, ze niektore kanaly maja taki bitrate, ze wygladaja jakby byly streamowane prosto z youtube'a, moze i to wystarcza zwyklemu smiertelnikowi, ale dla mnie to za malo, zalozylismy to dziadostwo tylko dla M jak Milosc i Na Wspolnej dla mojej kobiety wiec mi ten caly pakiet lata kolo nosa, ale ogolnie bardziej wymagajacym odradzam. Do tego powgrywali jakis soft do dekoderow i nie mozna sobie ustawic listy kanalow wedlug siebie, co za idiotyzm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kucyk napisał(a):

Jako uzytkownik Polsatu Cyfrowego musze wyrazic zal i powiedziec, ze niektore kanaly maja taki bitrate, ze wygladaja jakby byly streamowane prosto z youtube'a, moze i to wystarcza zwyklemu smiertelnikowi, ale dla mnie to za malo, zalozylismy to dziadostwo tylko dla M jak Milosc i Na Wspolnej dla mojej kobiety wiec mi ten caly pakiet lata kolo nosa, ale ogolnie bardziej wymagajacym odradzam. Do tego powgrywali jakis soft do dekoderow i nie mozna sobie ustawic listy kanalow wedlug siebie, co za idiotyzm...

TVN to jeszcze jakoś wygląda bo nadają go w 720x576 z bitratem ok. 5485 kb/s video i 320/448 kb/s audio (oczywiście wszystko w MPEG-2).

Problemem jest to, że są kanały z filmami, które nadawane są z bitratem poniżej 2000 kb/s np. Cinemax2 544x576, 1567 kb/s, 160 kb/s, a taki kanał jak Polsat Zdrowie i Uroda w 720x576, 5804 kb/s, 256 kb/s i ja się pytam po co takiemu chłamowi kodowanie jak przy Polsacie Sport ??

Ostatnio oglądałem CSI: Miami na AXN jak przy wybuchu walnęło pikselami po ekranie to przypomniały mi się dawne czasy starych divx'ów.

(AXN 544x576 2099 kb/s, 192 kb/s podobnie HBO, ale Polsat Zdrowie i Uroda ma za to prawie jakość DVD).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No i w ch** podbitych kart...

tak ale jednak trza płacić abo chociaż najniższe ;) a np. CP leci na emu bez problemu.

jeżeli chodzi o CP to jakość obrazu jest masakra :/ jak tylko mi się skończy umowa zmieniam platformę na N.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slavOK napisał(a):

tak ale jednak trza płacić abo chociaż najniższe ;) a np. CP leci na emu bez problemu.

jeżeli chodzi o CP to jakość obrazu jest masakra :/ jak tylko mi się skończy umowa zmieniam platformę na N.

Na N?

Przecież za 18zł w C+ masz cały pakiet + XXL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętam przejście z seca1 na seca2, trzeba powiedzieć, że tym posunięciem ukrócili na dość długi czas proceder lewych kart :D ale za czasów S1 było to masowe zjawisko, ciekawe czy było to opłacalne posunięcie patrząc z perspektywy tego czasu kiedy było czysto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie opłaca się teraz brać z Cyfry+ w promocji ?

http://www.cyfraplus.pl/_pro_pakiety-abo3-pro.html

Komfort za 30zł przez 10msc i ostatnie 3msc 60zł ?

Cyfrowy Polsat droższy, n-ka to już w ogóle drogo wychodzi.

Kanały całkiem fajowe w Cyfrze+ w tym pakiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam cyfre kupiona w promocji swiatecznej na podobnych warunkach . Moim zdaniem warto - kanaly szczegolnie rodzina canal plus(nie wiem ile kosztuje w tej promocji) to duza przewaga na tle konkurencji. naprawde duzo sportu co dla mnie bylo wazne. Przez caly weekend NBA,ligi polska, hiszpanska i angielska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yearman napisał(a):

Mam cyfre kupiona w promocji swiatecznej na podobnych warunkach . Moim zdaniem warto - kanaly szczegolnie rodzina canal plus(nie wiem ile kosztuje w tej promocji) to duza przewaga na tle konkurencji. naprawde duzo sportu co dla mnie bylo wazne. Przez caly weekend NBA,ligi polska, hiszpanska i angielska.

dopłata do tej promocji, o której pisał Kaeres (za pakiet C+) to 29zł..dorzucając ewentualne HD (coś koło 6 zł) wychodzi na to, że lepiej wziąć najwyższy pakiet za bodajże 84zł (w którym jest też HBO)..ale chyba nie o to chodziło, ma być raczej budżetowo ?;>

imho CP bez C+ mija się z celem..C+ robi największą różnicę jak to się mówi jeśli chodzi o polskie platformy cyfrowe - większość najnowszych produkcji filmowych (bez reklam w trakcie!) + sport na poziomie nie osiągalnym w innych stacjach - Borkowi i Iwanowowi do trzonu C+ trochę mimo wszystko brakuje, o N szkoda w ogóle gadać - ci są 100 lat za Polsatem o C+ nie wspominając..wczorajszy oglądany przeze mnie mecz MU - Porto mnie w tym tylko utwierdził..

swoją drogą..za 30 zł to na początku CP pełny pakiet był z tego co pamiętam..to były czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakosc absolutnie nie narzekam(przesiadlem sie z kablowki wiec nie mam prawa) HD tez daje rade.

Jezeli trzeba do canal + doplacac to troche kapa(ja mam gratis 10 miesiecy) bez tych kanalow(canal+ canal+sport canal+sport2 canal+filmhd)oferta programowa cyfry jest mocno srednia i porownywalna ba nawet słabsza od Polsatu cyfrowego gdzie przynajmniej masz w cenie kanaly sportowe. Co do N-ki sie nie wypowiadam bo te ich pakiety mnie denerwuja a z kazdego pakietu jest 1 program ktory musze miec np. MTV np TVN turbo a tym sposobem mmusialbym brac wszystko i placic kupe kasy.

na marginesie bo wspominacie o HBO (cinemax) ten kanal stal sie taka porazka ze to jest niemozliwe. Przez 4 miesiace ogladalem na HBOHD 1 film rescue down i oferta jest o wiele gorsza od Canal + na ktorym leca po prostu lepsze filmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi