dzej Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 W nowych odcinkach gospodarze m.in. jadą przez Europę trzema super lekkimi Samochodami, podejmują próbę zbudowania samochodów-amfibii oraz ruszają do Afryki, by kupić używany samochód za mniej niż 1,5 tys. funtów. wszystko super tylko ze to juz bylo. to wszystko to 10 seria, ktora leciala w tamtym roku na zwyklym BBC. swoja droga wie ktos czy "n" zamierza udostepnic "nsport" kablowkom jak to jest z canal+sport czy polsat sport? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 swoja droga wie ktos czy "n" zamierza udostepnic "nsport" kablowkom jak to jest z canal+sport czy polsat sport? Nie ma takiej opcji, to bym im się nie opłacało. Platformę N kupowana jest ze względu na Ligę Mistrzów w nSport. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Zwłaszcza, że gdy jest LM to puszczają kilka meczy na raz na kolejnych kanałach po kolei. Także odpada to, że będzie ten kanał na kablówce (nie biorąc pod uwagę, że jest on nadawany w HD...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Nie ma takiej opcji, to bym im się nie opłacało. Platformę N kupowana jest ze względu na Ligę Mistrzów w nSport. A co ma kablowka do N? To zupelnie inne sprawy. Ronwnie dobrze C+ moglo by nie byc w kablowkach bo ma LIGE POLSKA. Moze kiedys sie pojawi w kablowkach tyle ze teraz jest malo kablowek cyfrowych i nie wszedzie oraz sam sposob nadawania ligi mistrzow utrudnia obecnosc w kablowce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 A co ma kablowka do N? To zupelnie inne sprawy. Ronwnie dobrze C+ moglo by nie byc w kablowkach bo ma LIGE POLSKA. Moze kiedys sie pojawi w kablowkach tyle ze teraz jest malo kablowek cyfrowych i nie wszedzie oraz sam sposob nadawania ligi mistrzow utrudnia obecnosc w kablowce Zastanów się co piszesz... Nie udostępnia się rzeczy za które płaci się 100 mln zł tylko dlatego żeby ktoś zrezygnował z Cyfry+ na rzecz mało znanego dostawcy telewizji kablowej. Tu nie chodzi tylko o pojedynczy kanał, tu chodzi o kasę za całą platformę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Tej wypowiedzi to juz w ogole nie rozumiem. Przeciez C+ zaplacil ponad 100mln zlotych za Lige Polska i jest w ofercie kablowek. To samo Polsat Sport zaplacil 15mln euro za ME 2008 i jest w kablowkach. Nsport zaplacil tez 15mln euro i nie ma go w kablowkach 15*3,65 = 54mln zlotych. To wcale nie jest duzo jak na telewizje satelitarna tym bardziej ze Nsport ma praktycznie tylko to NSPORT'u nie ma w kablowkach nie dlatego ze jest tam LIGA MISTRZOW I N napewno dostawalo by kupe kasy za obecnosc w kablowkach wiec nie przesadzaj z ta nieoplacalnoscia. Teraz dla N najwazniejsze jest zdobycie 500 tys klientow bo inaczej grozi im bankructwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Teraz dla N najwazniejsze jest zdobycie 500 tys klientow bo inaczej grozi im bankructwo. Ja bym o N się nie martwił, jakby nie N to byś o Polsat Sport HD jeszcze przez 5 lat nie słyszał. Druga sprawa, o ile się nie mylę to CP jest dostępny za friko już od chyba 6 miesięcy(jest nadal) takie pirackie oglądanie przez osoby trzecie przynosi milionowe straty. A tak na marginesie... ciekawe jak się czują abonamenci CP którzy sumiennie płacą rachunki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 wiekszosc platform cyfrowych mozesz tak ogladac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 wiekszosc platform cyfrowych mozesz tak ogladac ... To zależy co rozumiesz pod pojęciem "większość" i "tak". Kluczowe wyrazy tym Twoim poście :D Każda platforma jest "shaczona" na swój sposób, to przynosi ogromne straty i walka z piratami to największa bolączka platform cyfrowych(zresztą nie tylko). Jak się zakończyła sprawa OE ? Bo dużo plotek krąży po necie, jedni mówią że C+ inni że jeszcze nic nie wiadomo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) C+ dziurawe jak sito CP dziurawe jak sito [niebawem przesiadka na nagre 3 ] N narazie za krotka na rynku i nie ma za bardzo czegos co by kazalo ja haczyc Mnie narazie HD nie interesuje bo nie mam takiego TV. Wiec w ogole sie tym nie interesuje i nie bralem tego pod uwage bo tu zdecydowanie wygrywa N Wygralo C+ ale nie wiadomo jak bedzie z multipakietem czy zostanie dodany do list CP i N czy trzeba bedzie oddzielnie kupowac. Chyba oddzielnie bo jakby w CP byl multipakiet to po cyfrze. Edytowane 26 Lutego 2008 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Mulitmedia ma podobno wrocic do rozmow w Eurosportem No to prawa do OE wygral C+, 125 dali ;) Ciekawe jak to sie odbije na abonentach 125mln + koszty transmisji Polsat sport zdobyl prawa do ligi belgijskiej :D [famfary? chyba nie...] Przyczyna zerwania umowy z eurosportem jest inna :( Dzisiaj dostalem informacje z pierwszej reki bo jak sie wku*** widzac TVP sport kilka dni temu. Przyczyna: W zwiazku z brakiem zainteresowania po licznych konsulatacjach i sondazach wsrod klientow postanowilismy wyjsc na przeciw oczekiwaniom klientow. Czytaj TVP Sport > Euro dla klientow. Nie chce mnie sie wierzyc ale cuz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 C+ dziurawe jak sitono nie wiem czy takie dziurawe z tego co wiem to nie da sie C# w emu odbierać tak jak CP pozostaje tylko shar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Jako uzytkownik Polsatu Cyfrowego musze wyrazic zal i powiedziec, ze niektore kanaly maja taki bitrate, ze wygladaja jakby byly streamowane prosto z youtube'a, moze i to wystarcza zwyklemu smiertelnikowi, ale dla mnie to za malo, zalozylismy to dziadostwo tylko dla M jak Milosc i Na Wspolnej dla mojej kobiety wiec mi ten caly pakiet lata kolo nosa, ale ogolnie bardziej wymagajacym odradzam. Do tego powgrywali jakis soft do dekoderow i nie mozna sobie ustawic listy kanalow wedlug siebie, co za idiotyzm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 no nie wiem czy takie dziurawe z tego co wiem to nie da sie C# w emu odbierać tak jak CP pozostaje tylko shar... No i w ch** podbitych kart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Jako uzytkownik Polsatu Cyfrowego musze wyrazic zal i powiedziec, ze niektore kanaly maja taki bitrate, ze wygladaja jakby byly streamowane prosto z youtube'a, moze i to wystarcza zwyklemu smiertelnikowi, ale dla mnie to za malo, zalozylismy to dziadostwo tylko dla M jak Milosc i Na Wspolnej dla mojej kobiety wiec mi ten caly pakiet lata kolo nosa, ale ogolnie bardziej wymagajacym odradzam. Do tego powgrywali jakis soft do dekoderow i nie mozna sobie ustawic listy kanalow wedlug siebie, co za idiotyzm...TVN to jeszcze jakoś wygląda bo nadają go w 720x576 z bitratem ok. 5485 kb/s video i 320/448 kb/s audio (oczywiście wszystko w MPEG-2). Problemem jest to, że są kanały z filmami, które nadawane są z bitratem poniżej 2000 kb/s np. Cinemax2 544x576, 1567 kb/s, 160 kb/s, a taki kanał jak Polsat Zdrowie i Uroda w 720x576, 5804 kb/s, 256 kb/s i ja się pytam po co takiemu chłamowi kodowanie jak przy Polsacie Sport ?? Ostatnio oglądałem CSI: Miami na AXN jak przy wybuchu walnęło pikselami po ekranie to przypomniały mi się dawne czasy starych divx'ów. (AXN 544x576 2099 kb/s, 192 kb/s podobnie HBO, ale Polsat Zdrowie i Uroda ma za to prawie jakość DVD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) No i w ch** podbitych kart...tak ale jednak trza płacić abo chociaż najniższe ;) a np. CP leci na emu bez problemu. jeżeli chodzi o CP to jakość obrazu jest masakra :/ jak tylko mi się skończy umowa zmieniam platformę na N. Edytowane 27 Lutego 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Polsat zawsze slynal z dziadostwa, dziadoskie programy, dziadoskie teleturnieje, dziadoskie filmy, dziadoski obraz, oni nigdy sie nie zmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 tak ale jednak trza płacić abo chociaż najniższe ;) a np. CP leci na emu bez problemu. Nie zawsze trzeba... Kolega moze nam zgubic karte.. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 tak ale jednak trza płacić abo chociaż najniższe ;) a np. CP leci na emu bez problemu. jeżeli chodzi o CP to jakość obrazu jest masakra :/ jak tylko mi się skończy umowa zmieniam platformę na N. Na N? Przecież za 18zł w C+ masz cały pakiet + XXL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 legalnie powiadasz ;) a jak ukrócą ten proceder podbijania kart to co w takim wypadku zrobię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Będą musieli wymienić karty, a to nie takie proste ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 pamiętam przejście z seca1 na seca2, trzeba powiedzieć, że tym posunięciem ukrócili na dość długi czas proceder lewych kart :D ale za czasów S1 było to masowe zjawisko, ciekawe czy było to opłacalne posunięcie patrząc z perspektywy tego czasu kiedy było czysto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 W CP juz wymieniaja karty na nagre 3 przed ME 2008 [ prawdopodobnie bedzie wszystko kodowane ] Pewnie chca nabic klientow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Jak myślicie opłaca się teraz brać z Cyfry+ w promocji ? http://www.cyfraplus.pl/_pro_pakiety-abo3-pro.html Komfort za 30zł przez 10msc i ostatnie 3msc 60zł ? Cyfrowy Polsat droższy, n-ka to już w ogóle drogo wychodzi. Kanały całkiem fajowe w Cyfrze+ w tym pakiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Mam cyfre kupiona w promocji swiatecznej na podobnych warunkach . Moim zdaniem warto - kanaly szczegolnie rodzina canal plus(nie wiem ile kosztuje w tej promocji) to duza przewaga na tle konkurencji. naprawde duzo sportu co dla mnie bylo wazne. Przez caly weekend NBA,ligi polska, hiszpanska i angielska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Dzięki, na jakość nie narzekasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Dzięki, na jakość nie narzekasz ? Mam Cyfre+ i N w HD. Co do HD to nie nie moge nigdzie narzekac. Ale programy nie HD na N wypadaja wg mnie bardzo blado. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Mam cyfre kupiona w promocji swiatecznej na podobnych warunkach . Moim zdaniem warto - kanaly szczegolnie rodzina canal plus(nie wiem ile kosztuje w tej promocji) to duza przewaga na tle konkurencji. naprawde duzo sportu co dla mnie bylo wazne. Przez caly weekend NBA,ligi polska, hiszpanska i angielska. dopłata do tej promocji, o której pisał Kaeres (za pakiet C+) to 29zł..dorzucając ewentualne HD (coś koło 6 zł) wychodzi na to, że lepiej wziąć najwyższy pakiet za bodajże 84zł (w którym jest też HBO)..ale chyba nie o to chodziło, ma być raczej budżetowo ?;> imho CP bez C+ mija się z celem..C+ robi największą różnicę jak to się mówi jeśli chodzi o polskie platformy cyfrowe - większość najnowszych produkcji filmowych (bez reklam w trakcie!) + sport na poziomie nie osiągalnym w innych stacjach - Borkowi i Iwanowowi do trzonu C+ trochę mimo wszystko brakuje, o N szkoda w ogóle gadać - ci są 100 lat za Polsatem o C+ nie wspominając..wczorajszy oglądany przeze mnie mecz MU - Porto mnie w tym tylko utwierdził.. swoją drogą..za 30 zł to na początku CP pełny pakiet był z tego co pamiętam..to były czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Na jakosc absolutnie nie narzekam(przesiadlem sie z kablowki wiec nie mam prawa) HD tez daje rade. Jezeli trzeba do canal + doplacac to troche kapa(ja mam gratis 10 miesiecy) bez tych kanalow(canal+ canal+sport canal+sport2 canal+filmhd)oferta programowa cyfry jest mocno srednia i porownywalna ba nawet słabsza od Polsatu cyfrowego gdzie przynajmniej masz w cenie kanaly sportowe. Co do N-ki sie nie wypowiadam bo te ich pakiety mnie denerwuja a z kazdego pakietu jest 1 program ktory musze miec np. MTV np TVN turbo a tym sposobem mmusialbym brac wszystko i placic kupe kasy. na marginesie bo wspominacie o HBO (cinemax) ten kanal stal sie taka porazka ze to jest niemozliwe. Przez 4 miesiace ogladalem na HBOHD 1 film rescue down i oferta jest o wiele gorsza od Canal + na ktorym leca po prostu lepsze filmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Co jak co, ale gdyby na Cyfrze+ bym mial jeszcze TVP HD i TVN HD, to spokojnie moglbym z N zrezygnowac. A tak to [gluteus maximus] :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...