Skocz do zawartości
dr_Misiek

Msi K9n Neo-f Nforce 550 Sam2 Vs. Gigabyte Ga-m55s-s3

Rekomendowane odpowiedzi

Heh dobre dobre.

Obecnie mam tego GIGABYTE i na niej jest SEMPRON 3000+ (1600MHz L2=256KB), na stockowym napięciu i coolerku bzyka na 2640MHz :-)

Będę składał kompa za niedługo i tak się zastanawiałem czy ten MSI jest lepszy od tego Gigabyte, ale już rozwiałeś moje wątpliości.

P.S.

Za te kase to uważam że ten GIGABYTE jest naprawde dobrą płytą, ten MSI jest około 45% tańszy i podejrzewam że wydajnościowo może być porónywalny.

Oczywiście tego sprzętu nawet nie ma co porównywać do choćb tego z mojego podpisu, noale tu sam procek kosztował więcej niż ten gigabyte i sempron.

I jeszcze czy te na tym chipsecie nf-550 będą chodzic procki wykonane w techonlogii 0,65um.

Edytowane przez dr_Misiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawe, miałem tego GB w rękach i nie szło na nim zrobić więcej niż 260 z BIOS, a i tak miał wtedy problemy ze wstawaniem, wywalały błędy o przekręconym procu itp. No chyba, że kręciłeś clockgenem?

I jeszcze czy te na tym chipsecie nf-550 będą chodzic procki wykonane w techonlogii 0,65um.

Tak, będą - na stronie producenta jest lista obsługiwanych procesorów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi