FatboY Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Szukałem ale nic o tym nie było..... Czym najlepiej sprawdzić stabilność kompa po podreceniu procka/karty graficznej ?? PCMARK/3DMARK ??? A może czymś innym ? :D P.S.Pytanie z innej beczki: przy kreceniu procka lepiej ustawić 12,5x168 czy 12x175 ? (wiem ze obudwa to 2100 mhz ale który lepiej) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Można użyć np. takiego programiku jak CPU stability test (tak na 2h). Później można zapuścić 3dmarka looping demo (też ze 2h) potem można jeszcze zapuścić jednocześnie Winampa, jakiś filmik w diviksie i np. kompresować coś do rara. U mnie przeszło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 aaaa... co do drugiego pytania to ja dałbym szynę 166 (w końcu to standard - nie przetaktuje Ci pci ani agp, na 175 wszystko powinno chodzić trochę szybciej niż na 166) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Po co używac pzrez taki czas takich dosć bezsensownych programów?? Szkoda prądu ;) Ak ju zto włansie CPU stability ale z poł godziny i pozniej podczas uzytkowania jak nie bedzie zwisów mozna bedzie uznać bedzie go za stabilnego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 A co z drugim pytaniem (lepiej 12,5x168 czy 12x175 ?? wiem ze obydwa to 2100mhz)? Jacek może być PC mark ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Po co używac pzrez taki czas takich dosć bezsensownych programów?? Szkoda prądu ;) Ak ju zto włansie CPU stability ale z poł godziny i pozniej podczas uzytkowania jak nie bedzie zwisów mozna bedzie uznać bedzie go za stabilnego ;) Jak sama nazwa wskazuje program służy do badania stabilności proca. Żeby mieć pewność że cały system jest OK trzeba odpalić masę softu z grami 3D na czele:) CPU Stability test nie wykryje takich kwasów jak przetaktowane AGP, grzejąca się grafika na progu stabilności itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Tzn. jakiego softu ? Mógłbyś nazwy podać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Najlepsze do testowania stabilnosci sa gry, gry i jeszcze raz gry. Oczywiscie te najnowsze ktore maxymalnie obciazaja kompa. Ja tak testuje kompa. Bratu pozwalam grac ile chce ale wzamian ma testowac sprzeta pod katem stabilnosci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...