Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj zakupiłem zestaw logitech z-5500, wcześniej miałem creative inspire p580 czyli nic specjalnego. Mam kartę dźwiękową Creative X-Fi Xtreme Music.

Czy jest to możliwe żeby subwoofer słabiej grał niż w tym zestawie od Creative, on ma tylko 17W.Ustawiam na wszystkie sposoby a on tylko lekko pomrukuje, to nie jest to czego się spodziewałem po opiniach tego sprzętu. U mnie nic się nie trzęsie nie ważne jak głośno dam, podejrzewam, że musi być walnięty chociaż gra ale nie tak jak się spodziewałem(patrząc choćby na jego rozmiar). Czy u was podczas odtwarzania muzyki membrana suba się porusza, bo u mnie nic cały czas w miejscu.Nie wiem co mam z tym zrobić.

P.S.

Wcześniej nie słyszałem jak ten zestaw gra więc nie ma porównania.

Proszę o opinie osób które ten zestaw mają.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam ten zestaw od ponad roku i nie mam takich problemów w konfi z moja karta bas naprawdę potrafi przywalić jak odpowiednio ustawie ,popatrz w ustawieniach karty czy masz wszystko poustawiane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam... że sterowanie odcięciem basu robi karta a na dodatek kabelek od suba/center jest nieprawidłowo podłączony albo w ogole nie jest ;). Odznacz opcje w stylu "włącz zarządzanie basami" "cmss" w sterownikach karty. itp I tak lepiej robi to dekoder tych głośników niż Twoja karta.

Widziałem ten zestaw u kolegi... HI-FI to nie jest ale napewno sub Cie zadowoli ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi