rd3 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 gg dziala a internet nie co robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Co robić? Podać więcej informacji. Provider (dostawca internetu), oprogramowanie, wirusy? etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 nie masz wpisanych adresów serwerów DNS w ustawieniach sieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 albo bardzo niska przepustowość w którąś stronę (gg ma małe wymagania w tej kwestii). zmierz przepustowość np tutaj --> www.speedtest.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 padająca usługa dns'a tłumacząca nazwy domen na adresy IP w sieci ja też kiedyś to miałem w routerku, to tylko soft reset pomagał, gadulec, emułek normalnie pracował natomiast net zdychał rada: wpisać sobie inny/alternatywny adres serwera dns we właściwościach tcp/ip za mało info o dostawcy i sposobie dostarczenia internetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd3 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) padająca usługa dns'a tłumacząca nazwy domen na adresy IP w sieci ja też kiedyś to miałem w routerku, to tylko soft reset pomagał, gadulec, emułek normalnie pracował natomiast net zdychał rada: wpisać sobie inny/alternatywny adres serwera dns we właściwościach tcp/ip za mało info o dostawcy i sposobie dostarczenia internetu internet w tele2 modem thomson speedtouch 536v6 , pierwsze 3 dni oba kompy chodziły bez problemów ,teraz na jednym wszystko ok na drugim tylko gg i emule dziala , na obu win xp , podłączałem jeszcze innego laptopa to działał bez problemu , moze to wina karty sieciowej Edytowane 30 Grudnia 2007 przez rd3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 W jaki sposób Gadu-Gadu może działać bez Internetu? A jeśli nawet udało Ci się cudem ustawić serwer w sieci lokalnej, jak to się ma do tego, że Internet nie działa? :> Jak nie ma DNS to GG działa (bo używa IP) a stronki nie :) Wpisz http://212.77.100.101/ w przeglądarkę. Jak wejdzie Ci strona wp.pl to znaczy, że to wina DNS :) Weź sobie jakieś adresy serwerów DNS i wpisz w konfiguracji połączenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Game_Plan Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 haha dobre;P moze zablokowal przegladarke w firewallu;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Dowiodłeś w ten sposób jedynie, że Internet może działać bez DNS, co nijak ma się do tego, że Gadu-Gadu działać nie może bez Internetu ;). No przecież to logiczne, że GG nie zadziała bez internetu :P Ale dla niektórych "Internet" to Internet Explorer. Już z kilkoma ludźmi się spotkałem, że jak usiedli przed moim kompem, nie zobaczyli nigdzie ikonki IE to się spytali gdzie mam internet. Jak im odpaliłem Forefoxa, to stwierdzili, że mam inną wersję internetu niż oni... Jednej sąsiadce robiłem kompa to poprosiła mnie, bym zrobił tak, by internet był na pulpicie ... (chodziło o ikonkę IE) Dla niektórych stwierdzenie "Internet nie działa a GG tak" oznacza tyle co, "stronki mi nie wchodzą a GG działa" :) Tak zapewne jest w przypadku założyciela tematu :) Edytowane 4 Stycznia 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd3 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) MAsz rację troszke sie żle wyraziłem :"internet nie dziala agg tak" ale wazne ze wiadomo o co chodzi . wpisałem jak mówiłeś te DNS 212.247.156.66, 212.247.156.70 to są niby te dla tele2. Wyświetla mi się od czasu do czasu jakas stronka ale z wielkim trudem . Z Firewallem wszystko ok przeglądarka nie jest blokowana. Ma ktoś moze pomysł co mu może dolegać , bo przeglądarka chodzi czasami ale między czsie nim sie te strony wyświetlą to sie zdżemnąć można Edytowane 11 Stycznia 2008 przez rd3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Bo może DNS-y tele2 są rypnięte? Poszukaj jakichś innych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...