Peedro Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 może to przez brak tego całego ACC? U mnie jak widać płyta osiąga dość wysokie stabilne HTT (patrz kilka postów wyżej) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dałem sobie spokój. Jedyne co działa to auto o/c 3% - HTT 206. Całe 69Mhz więcej per core. Szkoda słów. A najgorsze jest to że nie wiem dlaczego tak się dzieje. W AMD OverDrive też cyrki. Co prawda dochodzi do 225-226HTT, jak daje apply czy coś - zwiecha albo reset. Na pewno to nie wina ramu ani jego taktowania czy timingow - memtest86+ 3h rock stable. Już w sumie po problemie - nie mój komp ale chciałem go trochę popędzić. Jak widać nic z tego. Nikomu więcej nie złożę kompa z tą mobo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAFBOT1ST Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, Temat sie zestarzał a ja na płytce chce postawić CF :P z dwóch radków 4850. Noi dziwie sie do robie 3.3 ghz na moim 5000be brisbane 65W - 16.5x200. A jak zaczynam ruszac htt to plyta nie wstaje wiec memorki mi leca 366 a mam fajne patioty i wiem,ze dalyby rade 460. Pomysły? EDIT1: Ok, pogrzebalem tu troche, dodam, ze napiecie przy 3,3 ghz mam 1,53v a bios 1.8v. Jutro sprawdze bios 1,5v bo piszecie ze uwzględnia dzielnik patriotom :P Jak mam ten czerwony radiator grzebyczek na zasilaniu to płyta "z odpadów?" - wiem ze byla w serwisie uzywana to testów. Hmm jakos nie widze odzewy - bios 1.5 - to samo wracam do 1.1 Z góry dzieki za pomoc. CYTAT(Beereq @ 29 sty 2009, 17:04) Kupiłem wczoraj tą płytę, rev 1.0 bios 1.8 Do tego Phenom 8650 i 2x2GB 800 ramu ;] I sprawa wygląda tak - wszystko chodzi okay na ustawieniach domyslnych czyli fsb 200. Zmiana na 201 i wyżej powoduje że komp się włącza raz na 10 prób. Jak już się włączy, chcę uruchomić ponownie - wyłącza się, ale już włączyć nie chce. Co to do jasnej.. może być? Nie idzie nic podkręcić, chyba że przez overdrive, który działa jak chce. Miał ktoś taki przypadek z tą mobo? Próbowałem różnych FSB od 200 do 222 ;] Jak dałem 233 uruchomił się, ale za drugim i każdym następnym razem już nie chciał.. można wiedzieć na jakim biosie? świra dostane, ocomożechodzić??? Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez SAFBOT1ST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 (edytowane) Witam, Czy ktoś z Was szanowni forumowicze montował na tej płycie procesor Phenom II x4 955? Procesor ma pobór mocy 125W więc wydaje mi się, że teoretycznie płyta pownna go obsługiwać. Obecnie mam najnowszy dostępny bios v1.10 (1.A). I kolejne pytanie, czy nie będę miał problemów z systemem (chodzi oczywiście o pozostawienie systemu w obecnym stanie, bez ponownej instalacji)? Gdzieś wyczytałem, że przy zamianie procesora x2 na x4 koniecznym jest odinstalowanie Dual Core Optimizer'a i wprowadzenie jeszcze jekiś zmian. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć tego artykułu, dlatego bardzo Was proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowane 30 Listopada 2009 przez andrzej_ka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...