Skocz do zawartości
ciaper

Niedziałający Pendrive Na Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam laptopa Acer 5762 z Windows XP (akurat wersja angielska, ale to chyba nie ma zanczenia), więc każde urządzenie na USB powinno być wykryte i bez sterowników widziane jako np. dodatkowy dysk.

Zakupiłem ostatnio pendrive Kingstone Data Traveler 100 2GB i niestety komp poprawnie nie widzi tego urządzenia i upomina się o sterowniki.

(Inne urządzenia np. myszka, czy aparat na USB działają)

Pendrive działa normalnie na stacjonarnym kompie.

Może ktoś z was miał już taki problem

Jak go rozwiązać

(miałem jeszcze ostatnio podobny problem z odtwarzaczem MP3)

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

P.S.

Jeśli z tym wątkiem nie trafiłem w temat tego działu to prosze o przeniesienie do właściwego.

Próbowałem - wyinstalowałem to urządzenie (w managerze był z pytajnikiem), wyciągnąłem z USB i wpiąłem ponownie i nadal to samo...

Komunikat, że znaleziono Data Traveler, diodka na pendrivie sie zaświeciła, no i znowu włączyło się to okienko windowsa z prośbą o instalację urządzenia...

I jak włączam Mój komputer - pendriva nie ma....

O co chodzi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 sprawdż czy masz windowsa z "sp2" we właściwościach mojego komputera na 1 zakładce

po 2 niektóre peny z opcją szyfrowania, albi innymi bajerami chcą sterownika - ale to raczej odpada jeśli to standarwowy Travel,poza tym piszesz, że działa na stacjonarnym.

po 3 widziałem podobny problem na strasznie zaśmieconych XP - może czyszczenie rejestru WinXPManager 'em Ci pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym to dziwne:

Po włożeniu pendriva w manadżerze urządzeń pojawia się osobny sprzęt Data Taveler 2.0 z pytajnikami.

A przecież nie powinno być w ogóle//ort nowego sprzętu jako tako, tylko pod jednym z USB w zasilaniu powinien być widoczny ten pendrive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi