ciaper Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witam, Posiadam laptopa Acer 5762 z Windows XP (akurat wersja angielska, ale to chyba nie ma zanczenia), więc każde urządzenie na USB powinno być wykryte i bez sterowników widziane jako np. dodatkowy dysk. Zakupiłem ostatnio pendrive Kingstone Data Traveler 100 2GB i niestety komp poprawnie nie widzi tego urządzenia i upomina się o sterowniki. (Inne urządzenia np. myszka, czy aparat na USB działają) Pendrive działa normalnie na stacjonarnym kompie. Może ktoś z was miał już taki problem Jak go rozwiązać (miałem jeszcze ostatnio podobny problem z odtwarzaczem MP3) Z góry dziękuję i pozdrawiam. P.S. Jeśli z tym wątkiem nie trafiłem w temat tego działu to prosze o przeniesienie do właściwego. Próbowałem - wyinstalowałem to urządzenie (w managerze był z pytajnikiem), wyciągnąłem z USB i wpiąłem ponownie i nadal to samo... Komunikat, że znaleziono Data Traveler, diodka na pendrivie sie zaświeciła, no i znowu włączyło się to okienko windowsa z prośbą o instalację urządzenia... I jak włączam Mój komputer - pendriva nie ma.... O co chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 po 1 sprawdż czy masz windowsa z "sp2" we właściwościach mojego komputera na 1 zakładce po 2 niektóre peny z opcją szyfrowania, albi innymi bajerami chcą sterownika - ale to raczej odpada jeśli to standarwowy Travel,poza tym piszesz, że działa na stacjonarnym. po 3 widziałem podobny problem na strasznie zaśmieconych XP - może czyszczenie rejestru WinXPManager 'em Ci pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaper Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 odp 1 mam SP2 i wszystkie uaktualnienia bo system jesy oryginalny odp 3 - a skąd wziać tego Win XP Manager'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) ze sklepu 1001 drobiazgów :razz: http://www.instalki.pl/programy/download/n...nXP_Manager.php google chłopie, google B-) Edytowane 30 Grudnia 2007 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaper Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Poza tym to dziwne: Po włożeniu pendriva w manadżerze urządzeń pojawia się osobny sprzęt Data Taveler 2.0 z pytajnikami. A przecież nie powinno być w ogóle//ort nowego sprzętu jako tako, tylko pod jednym z USB w zasilaniu powinien być widoczny ten pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaper Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 up, bo nadal nie hula :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...