Skocz do zawartości
Narkies

Problem - Myszka Przestaje Działać I Temperatura Rośnie

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem komputer do zrobienia na socket 775 z procesorem intel pentium 4 2.8ghz i nie wiem dlaczego po krótkim czasie pracy na nim nagle wyłącza sie mysz i temperatura na procesorze bardzo rosnie. Jaki może być tego powód ? potem podam model plyty gł. bo teraz komputer nie stoi u mnie po południu napisze dokładniej. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Mysz na USB? Może jakiś konflikt sprzętowy/sterownikowy. Co do temperatury-przecież P4 to istne grzałki, pewnie zakurzony komp i/lub źle założone chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie identyczny objaw jak e2140 wykręciłem 2,9 GHz na stockowym napięciu.

Do 2,8 wszystko OK, a powyżej trzeba podnieś napięcie Vcore i problem znika.

Objawy wyglądały tak, że po 20-30s po odpaleniu winXP myszka "stawała" w miejscu, a co z resztą? klawiatura u ciebie działa? czy cały komp wisi i pomaga tylko reset z palucha?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klawiatura czasem tez "zwisa" no i wtedy to reset z palucha. Już jest chyba wszystko ok, wydawało mi sie że radiator na procku nie jest za bardzo zasyfiony... jednak był bardziej niż mi sie wydawało :razz: wyczyściłem, przesmarowałem AS5 nie jakimś [ciach!]em co tam było nasmarowane i teraz elegancko temperatura w spoczynku dochodzi do 30 kilka stopni w loadzie do 40 kilka, testowałem prawie przez 5h zadnych zwisów więc chyba będzie ok bo narmalnie po 15minutach w windzie sie wieszał. pierwszy mój pomysł tak jak wcześniej kolega powiedział że to płyta, ale chyba nie sie zobaczy jak w dalszym użytkowaniu, wszystkim za pomoc dziękuje temat raczej do zamknięcia :D . Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku nietrzeźwego xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi